Hennepkwekerij Groningen ontploft: appartementencomplex geëvacueerd

Geen categoriemei 02 2015, 21:00
Dit is dus waarom mensen geen hennep moeten kweken in een normaal appartement.
In Groningen is er iets vreselijks misgegaan bij een (geheime) hennepkwekerij. Blijkbaar ging er iets ernstigs mis, waardoor er een grote explosie plaatsvond. De geven van het appartement werd in één klap weggeblazen. Dat bericht de NOS:
Niemand is gewond geraakt. De 51-jarige bewoner van het appartement is aangehouden. Andere bewoners van het complex zijn uit voorzorg en op vrijwillige basis geëvacueerd. Onderzocht wordt of de andere woningen in het complex nog veilig zijn. Wanneer de bewoners weer naar huis kunnen, is nog niet duidelijk.
Wat al wel duidelijk is, is dat de energie voor de wietkwekerij van buiten werd afgetapt. Met andere woorden, de kweker hield zich niet alleen niet aan de wet door in het geniep wiet te kweken, maar beroofde andere mensen ook nog eens door hun energie te gebruiken (en hun energierekening dus op te krikken). Je kunt je er iets bij voorstellen dat het energiebedrijf daar bijzonder blij mee was, maar de buurtbewoners van de kweker zullen er toch net een beetje anders over denken.
Ik ben ervan overtuigd dat het verstandig is om de hele wietteelt te legaliseren. Het heeft geen enkele nut om mensen die deze drugs verhandelen (of gebruiken) te behandelen als diehard criminelen die jarenlang opgesloten dienen te worden. Sterker nog, dat is je reinste flauwekul en ongekend onzinnig. Toch betekent dit niet dat deze specifieke kweker niets valt te verwijten. Ten eerste is de wet nog altijd de wet en dien je je eraan te houden. Ten tweede, en dit is misschien nog wel belangrijker, kun je niet zomaar anderen bestelen om zelf wat extra centen te verdienen, zoals deze meneer (ga ik vanuit) deed door energie af te tappen. Ten derde en tot slot moet je wel zo verantwoordelijk zijn om je kwekerij ergens onder te brengen waar het geen kwaad kan. Een ongelukje is snel gebeurd. Het kan niet zo zijn dat je de veiligheid van je buren en hun bezittingen in gevaar brengt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten