Nieuwe ISIS-leider vindt naar verluid de dood bij bombardement op moskee

Geen categoriemei 13 2015, 18:00
Het Irakese leger heeft een moskee gebombardeerd waar de ISIS-top met een stevige delegatie aanwezig was.
Flikkerende nachtkijkers, een ronddraaiende helikopters. En dan: twee raketten, een grote explosie.. en het filmpje is afgelopen:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/boemboemirak.mp4"][/video]
.
Het is een productie van het Irakese leger. En - aldus defensiefunctionarissen - dit is niet zomaar beeldmateriaal van een bombardement, maar te zien zijn de laatste ogenblikken van het leven van Abu Alaa al-Afri, de nieuwe leider van ISIS die aan de macht kwam toen zijn voorganger Abu Bakr al-Baghdadi te ernstig gewond raakte om nog aan het hoofd te staan van de Syrisch-Irakese terreurorganisatie. En aan het korte bewind van zijn opvolger lijkt nu dus ook alweer een einde te zijn gekomen:
The Iraqi defence ministry (MoD) has announced the death of Islamic State (Isis) second-in-command Abu Alaa al-Afri, a former Iraqi physics teacher who was reportedly in charge of the jihadist group after the wounding of caliph Abu Bakr al-Baghdadi.
Of het klopt dat Alaa al-Afri inderdaad overleden is moeten we nog maar afwachten. Zijn voorganger - Abu Bakr Al Bagdadi - is meermaals doodverklaard, maar bleek telkens nog te leven. Als zijn opvolger er dezelfde tweeslachtige houding omtrent het leven op nahoudt, gaan we ongetwijfeld nog vaker van dit soort berichten lezen.
Hoe dan ook houden we hoop, want het bovenstaande bombardement ziet er niet uit alsof je dat eenvoudig overleeft. Ook al-Afri niet. Hoe vaker ISIS immers gedwongen van leider moet wisselen, hoe groter de kans dat de terreurgroep uiteindelijk in elkaar zakt. En dat het Midden-Oosten eindelijk verlost is van deze ijzingwekkende koppensnellers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten