Obese moeder verliest de helft van haar lichaamsgewicht. Hoe? Haar dieet is simpeler dan je denkt

Geen categoriemei 26 2015, 13:00
Het gaat niet om hoe je eruitziet, maar hoe je je voelt. Obesitas is wat dat betreft gewoon funest voor je energie en je levensgeluk.
Val de Boer, een moeder uit Northampton, Groot-Brittannië, heeft dat proefsgewijs ondervonden. Door de jaren heen werd ze steeds zwaarder. Het begon met een kilotje meer, toen twee kilo, toen tien, en voor ze het wist woog ze maar liefst 146 kilo.
Screen Shot 2015-05-26 at 13.09.03
Dat was natuurlijk bijzonder vervelend - ze was met name ontevreden over haar uiterlijk - maar wat het allemaal nog erger maakte waren de gezondheidsproblemen waar ze mee te kampen kreeg. Ze ontwikkelde namelijk type 2 diabetes en had een bijzonder slecht uithoudingsvermogen, waardoor ze weinig tot helemaal niet van het leven kon genieten.
Toen ze daar eindelijk genoeg van had besloot Val om af te vallen. Het resultaat? Ze verloor in een jaar tijd de helft van haar gewicht.
Screen Shot 2015-05-26 at 13.09.49
Val ziet er nu niet alleen veel beter uit (zie de foto hierboven), maar ze is ook nog eens een stuk gezonder. Uit onderzoek van de dokter blijkt namelijk dat haar diabetes verminderd is met maar liefst 40%.
De vraag is nu natuurlijk: hoe heeft ze dit gedaan? Hoe kon Val zoveel afvallen?
Nou, haar dieet is simpeler dan je zou denken: het belangrijkste is dat ze snoepgoed tegenwoordig laat staan en geen fastfood meer eet, maar haar eigen maaltijden bereidt.
Val's new, healthy diet includes plenty of brown rice, fruit, vegetables and lean protein, with an emphasis on foods that are low in salt, saturated fat and sugar. Her proud course leader said Val had made the most dramatic transformation out of any slimmer she has ever worked with.
Iedereen die ervaring heeft met afvallen weet dat de kilo's later vaak weer terugkomen. Bij Val hoeft dat allerminst het geval te zijn; ze eet namelijk wel degelijk goed en gezond, maar heeft haar levensstijl gewoon helemaal aangepast. Aangezien ze daar 15 maanden geleden mee begon heeft nu heel andere, gezonde!, gewoontes ontwikkeld die haar de rest van haar leven bij zullen blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten