Obese moeder verliest de helft van haar lichaamsgewicht. Hoe? Haar dieet is simpeler dan je denkt

Het gaat niet om hoe je eruitziet, maar hoe je je voelt. Obesitas is wat dat betreft gewoon funest voor je energie en je levensgeluk.

Val de Boer, een moeder uit Northampton, Groot-Brittannië, heeft dat proefsgewijs ondervonden. Door de jaren heen werd ze steeds zwaarder. Het begon met een kilotje meer, toen twee kilo, toen tien, en voor ze het wist woog ze maar liefst 146 kilo.

Screen Shot 2015-05-26 at 13.09.03

Dat was natuurlijk bijzonder vervelend – ze was met name ontevreden over haar uiterlijk – maar wat het allemaal nog erger maakte waren de gezondheidsproblemen waar ze mee te kampen kreeg. Ze ontwikkelde namelijk type 2 diabetes en had een bijzonder slecht uithoudingsvermogen, waardoor ze weinig tot helemaal niet van het leven kon genieten.

Toen ze daar eindelijk genoeg van had besloot Val om af te vallen. Het resultaat? Ze verloor in een jaar tijd de helft van haar gewicht.

Screen Shot 2015-05-26 at 13.09.49

Val ziet er nu niet alleen veel beter uit (zie de foto hierboven), maar ze is ook nog eens een stuk gezonder. Uit onderzoek van de dokter blijkt namelijk dat haar diabetes verminderd is met maar liefst 40%.

De vraag is nu natuurlijk: hoe heeft ze dit gedaan? Hoe kon Val zoveel afvallen?

Nou, haar dieet is simpeler dan je zou denken: het belangrijkste is dat ze snoepgoed tegenwoordig laat staan en geen fastfood meer eet, maar haar eigen maaltijden bereidt.

Val’s new, healthy diet includes plenty of brown rice, fruit, vegetables and lean protein, with an emphasis on foods that are low in salt, saturated fat and sugar. Her proud course leader said Val had made the most dramatic transformation out of any slimmer she has ever worked with.

Iedereen die ervaring heeft met afvallen weet dat de kilo’s later vaak weer terugkomen. Bij Val hoeft dat allerminst het geval te zijn; ze eet namelijk wel degelijk goed en gezond, maar heeft haar levensstijl gewoon helemaal aangepast. Aangezien ze daar 15 maanden geleden mee begon heeft nu heel andere, gezonde!, gewoontes ontwikkeld die haar de rest van haar leven bij zullen blijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Antidotum

  Welkom op het Libelle forum. 🙁

 2. Antidotum

  Mogen wij a.u.b. Wat meer van de actuele werkelijkheid weten?

  B.v. Terreurdreiging in Europa verhoogd, zojuist op RTL7.

  Misschien iets noodzakelijker dan een nijlpaard die wat pondjes heeft verloren door minder te vreten en meer te bewegen?

  Ik noem maar wat!

 3. Antivenin

  Als je op de hoogte wilt blijven van wat er speelt in de wereld kun je beter naar de site van E.J. Bron gaan. DDS zorgt tegenwoordig voor het leuke nieuws.

  1. Simon Brouwenstein

   Ja, en welk zinnig mens zit er nu op goed nieuws te wachten?
   Laten wel wel wezen!

 4. Daniel

  Wat een leuk nieuws over die vrouw.
  Fijn voor haar dat ze zo is afgevallen.
  Zo zie je maar weer, normaal eten en niet snoepen en je wordt weer gelukkig.

 5. Pimsch

  Dit is wel degelijk belangrijk nieuws. Eet meer verse groente en fruit. Vermijd producten die zowel vet als zoet zijn.

 6. Maaike

  Het lijkt inderdaad wel de amerikaanse versie van de Libelle. Waarom dit soort berichten, Michael?

  1. Nico

   Waarom dit soort berichten?
   Ik denk om het lezerspubliek uit te breiden. Het vaste groepje boze blanke PVV’ers dat hier zit is voor adverteerders totaal oninteressant en adverteerders brengen nog steeds het meeste geld in het laatje.

 7. jonathan

  Weer zo’n kortzichtige en naïef persoon die denkt dat de wereld geen gevaar loopt met de islam. Het komt steeds dichterbij. PVV-ers zijn terecht boos omdat linkse lui de de samenleving en democratie verkwanselen aan het kwaadaardige islamnazisme en het ook bagitaliseren en voor geweld de andere kant opkijken. Intussen de Jood,Christen en de niet-moslim bashen. Omdat zij daar een hekel aan hebben. Daarom kunnen ze het zo goed vinden met de slachterofferrol spelende en vinger wijzende moslims. Links heeft geen “gezond verstand”.
  Hier nieuws wat er toe doet i.p.v. deze vrouw die afviel. Wat goed van haar is. Maar is algemeen bekend dat je van snoepen en ongezond eten + nauwelijks bewegen dik wordt.
  Hier dat nieuws. Wat ergelijk en het gevaar van islamnazies laat zien.
  (Vertaling: E.J. Bron)

  Radicale moslims hebben gedreigd de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, te vermoorden, mocht hij zich niet tot de islam bekeren. In het centrum van Antwerpen werd op een plein een dreigbrief aan De Wever opgehangen. De politicus had daarvoor herhaaldelijk gewaarschuwd voor een bedreiging door het islamitisch extremisme.

  Tegenover de Vlaamse tv-zender VTM zei Bart De Wever zondag dat nog moest blijken hoe serieus men deze bedreiging zou moeten nemen: “Ik heb altijd al voorspeld dat we de bedreigingen uit de hoek van de extremistische islam niet zo snel zouden kwijtraken. Dat hebben we jarenlang verwaarloosd. Nu is dit gezwel na Syrië weer opengebroken en er zal nog veel etter uitkomen tot we het kwijt zijn.”

  De voorzitter van de Vlaamse nationaal-democraten N-VA en burgemeester van Antwerpen krijgt al enige tijd persoonsbescherming. Het OACD, het coördinatie- en analyseorgaan voor terreurbedreiging in België van de staat, bepaalt aan de hand van screenings het niveau van de bedreiging. In het geval van Bart De Wever is deze bedreiging dusdanig acuut dat hem persoonsbescherming werd verleend, zoals hij tegenover VTM aanduidde.

  Bron: E.L.Bron

 8. jonathan

  Mijn collega’s en ik hadden het er over dat o.a. de maatschappij harder aan het worden is. Op een rustige toon haalde ik nog aan dat er ook een gevaar is van islamfunda’s. Die het hier willen gaan bepalen. Nadat we aan het werk waren zei een (vr) collega, die als links te boek staat later tegen mij. Dat zij de islam zeer vervelend vindt en wanneer moslims het hier niet bevalt ze moeten opzouten. Net als het zotte kinderbijslag geven aan Marokkanen en Turken die niet meer in ons land wonen. Ik zei nog tussen door dat de levensstandaard daar lager is en dus nauwelijks geen geld hoeven te krijgen. Ze zei dat ze helemaal geen geld horen te krijgen. Omdat ze het land uit zijn. Zo ging het verder en tot mijn verbazing had zij nog fellere en hardere standpunten t.a.v. moslims/islam dan ik. Ze was ook hoogopgeleid. Ik zei haar dat ik net zo dacht als zij. Mooi om te horen is dat ook wel eens linkse lui het inzien of het gevaar van de islam gaan begrijpen. Nog mooier is als links eens overstag gaat en de moderne democratie en ONZE vrijheden eens gaan verdedigen.Dat we kunnen leven i.p.v. gaan OVERLEVEN omdat de islamisering voortschrijd en geen halt is toegeroepen. Wie gaan het nog meer inzien.

 9. jonathan

  Schiet me nog een voorval binnen. Een vriend gematigd links en academisch verteld mij dat hij een woning in A’dam Osdorp zag op funda.nl en nu de woning (van buiten) en de buurt wilde bekijken. Hij woont nu in A’dam Watergraafsmeer.Ik heb ook in A’dam gewoond. Al jaren geleden verhuist buiten de stad. Hij belde me op en zei dat hij enorm was geschrokken van de omgeving. Een en al hoofddoeken. Ik zei,”wist je dat dan niet? Heel Nieuw-West is voor 85-90% allochtoon”. Hij zag maar af van de woning.Hij weet als een van de weinige dat ik PVV stem. Hij zegt steeds. Dat het al te laat is t.a.v. die islamieten/islam in ons land. In feite hoor ik hem ook zo nu en dan uiten dat het er wel erg veel islam is. Ik zeg hem dat we steeds passief te laat kunnen zeggen maar dat we actie moeten ondernemen dat het stopt en niet verder gaat met de islamisering. Dus niet links te stemmen.
  Ook een andere vriend nog linkser hoor ik wel eens uiten dat hij in een buurt was waar wel veel allochtonen waren/wonen. Vond hij niet prettig.Nou nou dat zeggen linkse mensen.Wordt tijd. Nu nog actie.

 10. Nico

  Jonathan bevestigt mijn vermoedens. Beetje knippen plakken van de bekende propagandahaatsite van EJ Bron en wat zelfverzonnen anekdotetjes… En dat alleen maar na het poneren van mijn stelling dat dit soort figuren voor adverteerders totaaaal oninteressant zijn…

 11. ElHoussain

  Ik weet een simpelere manier om af te vallen. Duurt wat langer maar werkt zeker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.