Sikh-man redt jongetje met zijn tulband, en krijgt vervolgens de verrassing van zijn leven

Geen categoriemei 26 2015, 9:09
Ken je Harman Singh nog? De sikh die onlangs een gewond jongetje redde door zijn tulband af te doen en die om het hoofd te wikkelen van het slachtoffertje?
Zoals wij eerder deze maand uitlegden:
Voor de meeste mensen is zoiets natuurlijk een kleine daad, maar voor een Sikh is het bijzonder groot. Het druist namelijk in tegen één van de belangrijkste regels van hun religie. Een man moet zijn hoofd altijd bedekken als hij buitenshuis is. Er is nooit een excuus om de tulband af te doen. Een andere sikh die ook in de buurt woont legt uit: “There was enough help as there was, but being a Sikh myself, I know what type of respect the turban has. People just don’t take it off – people die over it. He didn’t care that his head was uncovered in public. He just wanted to help this little boy.” Toen Hamans verhaal gedeeld werd, werd hij in weinig tot geen tijd uitgeroepen tot de held van de dag door Twitteraars uit alle landen.
Schitterend, natuurlijk, maar dit is niet waar het verhaal eindigt. Singh krijgt namelijk behoorlijk wat media-aandacht. Het gevolg? Toen een televisiecrew hem in zijn woning bezocht viel hen op dat hij op ontzettend spartaanse wijze leefde. Hij had een matras op de grond en wat plastic tuinmeubelen. Verder had hij helemaal niets.
Desgevraagd liet hij weten dat hij later wel meubelen wilde halen als hij daar het geld voor had, maar dat kon nog wel even duren.
Nou, goed nieuws voor Harman: andere Nieuw-Zeelanders konden daar niet op wachten. Een lokale ondernemer doneerde allerhande meubelen aan hem zodat hij wat gemakkelijker en relaxter kon leven; dit alles uit dank voor zijn mooie actie om een klein, gewond jongetje te redden door te breken met religieuze voorschriften.
A local business owner then donated extra items to spruce up his home - prompting Mr Singh to break down in tears when the TV crew returned along with a furniture van bringing a sofa, bed and coffee table. He was able to say only: "Thank you I'm very happy" before sobbing. Mr Singh also paid a visit to Daejon, who is now recovering at the Starship Children's Hospital in Auckland.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Harman-Singh-Receives-New-Furniture-for-His-Bare-Apartment-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten