Toen ze een Facebook berichtje ontving van een vreemde voelde ze zich ongemakkelijk. Tot ze een foto van een handgeschreven briefje zag

Geen categoriemei 31 2015, 15:00
Niet iedere Facebook-gebruiker is een troll. Dit verhaal bewijst dat.
De term 'troll' wordt gebruikt voor mensen op het Internet die anderen bewust lastigvallen en boos proberen te maken. Pestkoppen zijn bijvoorbeeld 'trollen.' Je hoeft niet ver te zoeken om zulke mensen te vinden; ze zijn eigenlijk actief op elke grote pagina, en zelfs op kleine pagina's die door vrijwel niemand worden gelezen.
Toch gebeurt er ook vaak genoeg iets moois op Facebook. Voorbeeld: dit verhaal over een 23-jarige jongedame die onlangs gecontacteerd werd door een vreemde - een man die ze nooit had ontmoet.
Toen ze een berichtje ontving van Arsen Khachatryan maakte Claire Fahy zich toch een beetje zorgen. Waarom nam deze man ineens contact met haar op? Wilde hij haar stalken? Het is niet leuk om te zeggen, maar helaas gebeuren dat soort dingen nu eenmaal, zeker op grote sociale netwerksites.
Claires houding veranderde meteen toen ze het berichtje daadwerkelijk las. Claire kende Arsen misschien niet, maar hij kende haar wel. De reden? 15 jaar geleden, toen Claire acht jaar oud was, deed ze mee aan een actie om kerstcadeau's te sturen naar arme kinderen in nood. De Armeense Arsen kreeg zo'n gevulde schoenendoos - en het maakte grote indruk op hem. Hij schreef Claire dat het hem zelfs op die jonge leeftijd bijzonder inspireerde en hem hoop gaf voor de mensheid én voor zijn eigen toekomst.
In het geval dat Claire Arsen niet geloofde had hij een foto gemaakt van het handgeschreven briefje dat ze zelf had geschreven voor het kind dat haar pakketje ontving:
my name is claire
"Toen ik een persoonlijk bericht kreeg van een vreemde dacht ik eerst dat het spam was. Maar toen zag ik het bijgesloten briefje in mijn eigen handschrift. Ik kon het nauwelijks geloven."
In zijn briefje liet Arsen weten dat hij door haar gift durfde te dromen van een betere toekomst. Claire:
"Het was nederig en het zorgt ervoor dat je bijzonder blij bent met alles wat je hebt."
Arsen en Claire hebben nu regelmatig contact met elkaar en zijn goede vrienden. Ze zijn daar allebei bijzonder blij mee. Arsen vertelde Claire namelijk dat hij al jaren op zoek was, maar haar alleen kon vinden op Facebook. Claire antwoordde dat ze zich altijd had afgevraagd wie haar schoenendoos ontving; nu weet ze dat en beseft ze dus ook dat het werkelijk impact heeft gehad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten