Trijntje is vertrokken naar Wenen: ze is helemaal klaar voor het Songfestival

Geen categoriemei 10 2015, 17:00
Het Eurovisiesongfestival leeft als nooit tevoren.
Het ultieme bewijs? De media-obsessie met Trijntje Oosterhuis, de bekende en buitengewoon getalenteerde zangeres die ons land zal vertegenwoordigen in Wenen. Zie bijvoorbeeld dit artikel in De Telegraaf dat er alleen maar over gaat dat ze op het vliegtuig naar Wenen is gestapt.
Trijntje vertelde de krant voor wakker Nederland kort voor de vlucht dat ze er helemaal klaar voor is en dat ze er buitengewoon veel zin in heeft.
De zangeres die met het nummer Walk Along de Nederlandse eer verdedigt tijdens het Eurovisiesongfestival is blij dat 'het avontuur nu eindelijk echt begint'. "Ik heb er vooral heel erg veel zin in. Ik voel me fit en ben er helemaal klaar voor." Echt zenuwachtig is ze niet. "Maar dat komt wel als ik morgen de eerste repetitie heb. Dan valt voor het eerst alles samen. De muziek, show, regie. Dan pas voel ik of het allemaal klopt."
Ze wil weinig tot niets kwijt over haar act, wat er natuurlijk voor zorgt dat er flink gespeculeerd wordt. Zal ze het dramatisch maken of wordt het juist een schitterend spektakel? Hoe probeert ze Europese muziekliefhebbers voor zich te winnen? Voorlopig weten alleen Trijntje en haar entourage het.
Er is ook slecht nieuws. Hoewel Trijntje bomvol vertrouwen zit en er veel zin in heeft doet ze het alles behalve geweldig volgens bookmakers. Gokexperts hebben haar namelijk slechts op de 17e plek gezet, wat overigens wel een forse verbetering is. Korte tijd geleden stond ze namelijk nog op de 20e plaats.
De reden? Ze heeft onlangs een akoestische versie van Walk Along ten gehore gebracht...en die versie is significant beter dan de officiële versie. Iedereen houdt er daarom rekening mee dat ze die versie uiteindelijk zal zingen in Wenen; het is een ingehouden, intieme variant. Ik verwacht daarom dat die het beter zal doen.
En ja, dan is het opeens best mogelijk dat Trijntje iedereen verrast en 'gewoon' in de top 10 eindigt. Dat zou al een prima resultaat zijn voor Nederland, wat toch een klein land is en niet op steun van al te veel bondgenoten hoeft te rekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten