Vacature! Politie is op zoek naar een 'subsidioloog' om subsidies los te peuteren

Geen categoriemei 11 2015, 20:00
Is dat een beroep? Ja, dat is een beroep.
Dit is de wereld waar we nu in leven: de Nederlandse politie is op zoek naar een expert die als geen ander nieuwe subsidies kan lospeuteren bij de overheid, een heuse 'subsidioloog' zoals ze het zelf noemen. In de vacature op de politiewervingssite kombijdepolitie.nl staat onder andere dit te lezen in de functie-omschrijving:
het richten en inrichten van subsidiestrategie- en beleid;
het aanvragen van subsidies;
het beheren van subsidies en het afronden van subsidieprojecten.
Ik wist niet dat dat een beroep was, subsidies aanvragen, maar kennelijk is dat wel het geval. De 'subsidioloog' kan maximaal 5475 euro per maand verdienen. Een prima salaris. Via De Telegraaf:
De expert op gebied van overheidssteun moet volgens de taakomschrijving 'regionale, nationale en Europese subsidieregelingen' kunnen toepassen en deze deskundige moet de geldverstrekkers 'met de juiste argumenten' weten te overtuigen.
Volgens de krant is de Tweede Kamer niet zo blij met de nieuwe functie bij de politie:
VVD-Kamerlid Tellegen ziet het met lede ogen aan. "Van subsidie word ik al niet blij, laat staan van een subsidioloog. Ik heb liever een extra agent op straat dan een subsidioloog op kantoor."
De politie denkt echter dat het juist goed is om iemand in huis te halen die veel verstand heeft van subsidies: "Dat geld brengt werkgelegenheid voor de politie met zich mee. Het zijn bovendien complexe processen, die aanvragen." Ik zou zeggen; begin er niet aan. De politie kan zich veel beter richten op het bestrijden van criminaliteit in plaats van het binnenhalen van zoveel mogelijk subsidies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten