Bram Moszkowicz gaat op bezoek bij Nigel Farage

Geen categoriejun 23 2015, 12:00
Nigel Farage en Bram Moszkowicz hebben vanochtend kennis met elkaar gemaakt.
De leider van UKIP en de leider van VNL spraken met elkaar over het intensiveren van de samenwerking tussen de twee zusterpartijen. UKIP is een door eurokritische kiezers en experts buitengewoon gewaardeerde partij. De partij is flink in opkomst in Groot-Brittannië, waar het tegenwoordig als één van de vier grootste partijen gezien wordt - met de mogelijkheid dat UKIP uitgroeit tot de derde partij van het land.
Hoewel UKIP minder goed presteerde dan verwacht bij de Britse Lagerhuisverkiezingen kwam dat voor een groot deel op het conto van het Britse kiessysteem. De partij kreeg vele miljoenen stemmen - en was in dat opzicht zelfs de derde partij van Groot-Brittannië - maar slaagde er niet in om in veel plaatsen de meerderheid van de uitgebrachte stemmen te krijgen. Daardoor levert de partij maar een paar parlementariërs - dit terwijl UKIP gesteund wordt door vele miljoenen Britten.
Hoewel het Nederlandse VNL een nieuwe partij is, is deze club ook flink in opkomst. Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond zou VNL twee zetels behalen als er vandaag verkiezingen waren. Zoals onze eigen Tim Engelbart zondag berichtte:
Ook nieuwkomer VNL – opgericht door ex-PVV’er Joram van Klaveren, maar tegenwoordig geleid door voormalig advocaat Bram Moszkowicz, stijgt een zetel door. Na enkele maanden op één zetel gestaan te hebben, behaalt de klassiek-liberale partij er nu een tweede bij – hun hoogste score tot dusverre.
Gisteren kondigde VNL ook aan dat ex-PVV europarlementariër Laurence Stassen de nieuwe voorzitter is geworden van de partij. Hoewel zij zich bij de vorige Europese verkiezingen op het laatste moment terugtrok en brak met de PVV is zij nog altijd een bekende naam in Brussel. Haar benoeming zal de reputatie van VNL in Europa dan ook vrijwel zeker verbeterd hebben.
Gecombineerd met het lijsttrekkerschap van Moszkowicz én de stijging in de peilingen - waardoor VNL nu officieel een speler van belang is in de Nederlandse politiek - is het duidelijk waarom UKIP graag een goede band creëert met de jonge partij en baat denkt te hebben bij een intensievere samenwerking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten