Geslaagde kick-off Forum voor Democratie

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst maandagavond in Hotel de l’Europe in Amsterdam vond de kick-off plaats van het Forum voor Democratie met voorzitter Thierry Baudet. Een prijzenswaardig initiatief met grote toegevoegde waarde voor het publieke debat over EU en euro.

Het Forum voor Democratie is een onafhankelijk, niet-partijgebonden platform voor een vrij en democratisch Nederland. Het forum richt zich op de ontwikkeling van een brede eurosceptische discussie en het concreet uitwerken van scenario’s voor een onafhankelijk en welvarend Nederland. Ook streven zij naar een hervorming van de staatsinrichting waardoor de bevolking meer directe invloed krijgt op de politiek.

De bijeenkomst begon met een vlammend welkomswoord van Thierry Baudet, die meteen duidelijk maakte waar hij staat: “de EU is onhervormbaar” en “de EU is de meest anti-Europese organisatie die er is” waren pittige uitspraken van de voorzitter. Tegelijkertijd maakte Baudet duidelijk dat hij niet staat voor een eng nationalisme, maar juist een beroep doet op Europese solidariteit om het bureacratische monster dat de EU is geworden te temmen. Er was dan ook een symbolische betekenis om de bijeenkomst te houden in Hotel de l’Europe, aldus Baudet.

Screen Shot 2015-06-02 at 12.41.18

Vervolgens was het woord aan de Britse Conservatieve MEP (16 jaar Europarlementariër) en euroscepticus Dan Hannan, die zondag jl. nog in de uitzending van Buitenhof was. Hannan is een begenadigd spreker in de beste Britse traditie en kreeg de zaal dan ook al snel aan zijn voeten. In zijn rede benadrukte Hannan dat de EU rust op een aantal mythes:
1. de EU is democratisch
2. de EU is een vrijhandelszone
3. de EU is pro-business
4. de EU is nodig als sterk blok om tegenwicht te bieden tegen andere blokken
5. de EU staat voor vrede (de ultieme dooddoener)

Alle vijf mythes werden ontzenuwd door Hannan, die de EU kenschetste als een bureaucratische, anti-democratische customs union die zowel de interne als de externe handel bemoeilijkt door een overmatige regelzucht , waardoor de EU al sinds jaren de laagste groeicijfers heeft van de wereld. Hannan deed een beroep op vrijheidslievende patriotten in Nederland om hand in hand met patriotten in het Verenigd Koininkrijk de EU te hervormen, danwel in het uiterste geval te verlaten.

Dat sloot mooi aan op de volgende spreker, parlementariër Gudlaughur Thor uit IJsland. Hij hield een betoog over de vrijhandelsassociatie EVA als alternatief voor de EU. Thor hield een sterk verhaal onderbouwd met cijfers en doorspekt met humor. De EVA houdt zich bezig met vrijhandel en is wars van politieke integratie en andere bureaucratische hobbies. Thor adviseerde Nederlanders goed na te denken waar hun netto EU-bijdrage aan op wordt gemaakt en zei erbij dat we wat hem betreft van harte welkom zijn als aspirant lid van de EVA. “There is life outside the EU”.

Screen Shot 2015-06-02 at 12.41.44

Daarna was er een interessante paneldiscussie met Mark Harbers (VVD), Adriaan Schout van instituut Clingendael en Elbert Dijkgraaf (SGP), onder leiding van een gedreven, humoristische en af en toe ook strenge discussieleider Jort Kelder. In de discussie tussen de panelleden en ook met de zaal bleek dat er verschillende gradaties zijn van EU- en eurokritisch denken.

Van de panelleden vond ik Elbert Dijkgraaf van de SGP de sterkste indruk maken: een econoom die weet waar hij over praat als het over de euro-problematiek gaat, toegeeft dat er geen gemakkelijke of pijnloze oplossingen zijn, maar durft te stellen dat als we maar doorgaan met pappen en nathouden de eurozone als geheel op een slecht moment “tegen de muur klapt”. Een verademing ten opzichte van de gebakken lucht uitspraken van veel politici als het over EU en euro gaat.

Niet verrassend, waren Schout en Harbers het meest positief over de euro en wezen erop dat er in veel landen succes is geboekt met hervormingen. Volgens hen is er convergentie zichtbaar in de eurozone. Dijkgraaf daarentegen zag vooral divergentie. Econoom en bestuurslid van het Forum voor Democratie Edin Mujagic bracht in dat de convergentie die we zien negatief uitpakt voor het welvarende noorden (race to the bottom). Vanuit de zaal werd hierop gereageerd onder meer door economen en ook door euroresearcher André ten Dam (van The Matheo Solution) waardoor zich een interessant debat ontspon. Slotconclusie was dat het Forum voor Democratie door moet gaan het debat te voeden met onderzoek, seminars en bijeenkomsten zoals deze.

In de pauze werd onder het genot van een goed glas wijn met passie gediscussieerd over Nederland en de EU. Behalve Mark Harbers van de VVD en Elbert Dijkgraaf van de SGP waren ook Martin Bosma van de PVV en Sam van Rooy van Vlaams Belang aanwezig, de libertariër Yer Ramautarsing en ook mensen van de linkerzijde van het politieke spectrum. Er werd een open discussie gevoerd met respect voor elkaars uitgangspunten. Zo kan het dus ook in Nederland!

De tolerante geest waarin het debat werd gevoerd sloot goed aan bij het welkomswoord van Thierry Baudet, die mensen van álle politieke richtingen welkom heette bij het Forum voor Democratie. “De tijd is gekomen dat we moeten samenwerken om ons land terug te krijgen”, aldus Baudet, die voor vandaag alweer een vervolgactie heeft gepland: het aanbieden van ruim 40.000 handtekeningen aan de Tweede Kamer voor een parlementaire enquête over de invoering van de euro.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. AnnieJansz

  Lekker onafhankelijk platform zeg….

  “Behalve Mark Harbers van de VVD en Elbert Dijkgraaf van de SGP waren ook Martin Bosma van de PVV en Sam van Rooy van Vlaams Belang aanwezig, de libertariër Yer Ramautarsing en ook mensen van de linkerzijde van het politieke spectrum…

  Wellicht kunt u mij vertellen wie deze mensen zijn aan de linkerzijde van het politieke spectrum?

 2. jangajentaan

  Ik sprak een paar PvdA’ers maar die wilden liever anoniem blijven 😉

  1. AnnieJansz

   Fijn dat je nog met verstandige mensen spreekt, maar op links dus geen autoriteiten uitgenodigd voor dit “onafhankelijke” platform?

   Een gemiste kans, ook op links zijn er zat euro-sceptici

   1. -Harry

    Zeg Arie ,

    Krijg nou tieten !

    Onafhankelijke socialisten ?
    Socialistische eurosceptici ?

    Het enige dat links te bieden heeft zijn landverraders , opvreters en wegkijkende lafaards .
    Daar hebben we dus niks aan , die moeten we nergens meer bij hebben .
    Links raakt aardig uitgekakt , weg met de invloed van die chantagebende .

   2. lanex

    Onafhankelijke socialisten?
    Die kunnen voor hun goede fatsoen zich niet laten zien bij een echt democratische forum als deze.

   3. HenkieAltea

    Was Bosma dan wel uitgenodigd?
    Als deze discussie wordt georganiseerd, dan staat dat toch vrij om er naar toe te gaan.

   4. Simon Brouwenstein

    Je legt effectief bloot, Annie, dat dit een uiterst rechts initiatief betreft van ongeregeld volk dat buiten de serieuze politiek staan.
    Dit aandoenlijke achterhoedegevecht van een minderheid die de realiteit niet kan aanvaarden, waaronder met name het feit dat hun ideeën geen enkel draagvlak onder de bevolking hebben, zal geen enkel beleidsmatig effect hebben. Het gaat nergens om behalve om de ijdelheid van de charlatan Baudet.

    1. Terzo

     De absolute loser Wim Brouwenstein durft de heer Baudet een ijdele charlatan te noemen, mhoewhahahaha……..

     Wat heb je eigenlijk zelf op je Palmares staan buiten het zijn van een trol?

    2. -Harry

     Zeg Brouwenstein ,

     je had beter kunnen zeggen : ” je LIGT effectief bloot en ik , de fameuze Simon Zweinstein sta klaar om je te behagen ” .
     Bah , het lijkt wel een één-tweetje !

     Sinds Arie tietjes heeft gedraagt ie zich nogal hoerig .

     Als Baudet een charlatan is , wat moet jij dan wel zijn , Zweinstein ?
     Naast landverrader kan ik niks ergers voor jou verzinnen , maar je bént het wél .

    3. Wachteres

     uiterst rechts ….. ongeregeld volk …… buiten de serieuze politiek …. aandoenlijk achterhoedegevecht …. geen enkel draagvlak … charlatan …

     bla bla bla bla bla bla …

     We hoeven deze holle kreten, vol van linkse eigenwaan en misplaatste superioriteitsgevoelens toch niet serieus te nemen, hoop ik?

 3. nick

  Ontzettend goed initiatief!!

  Eindelijk gebeurd er eens wat! Of het genoeg is….voor het te laat is….het is namelijk al over twaalf!
  Iedereen die nu pas wakker wordt heeft zich schandelijk verslapen maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

  1. Daniel

   Als jij wakker was Nick, waarom deed jij dan niets?
   Of ben jij….., het kan bijna niet anders, jij bent een wegkijker, net als links, jij doet ook niets.
   Ja. de handen bij het potlood en maar tekst braken, wordt eens actief en modern rechts.

   Niet van die in luxe fateuils hangende dikbuik rechtsen, nee wij hebben frisse, moderne actieve rechtse mensen nodig!

 4. Gielah

  Inderdaad een geweldig idee.
  Ik heb uiteraard onmiddellijk getekend.

  En nu maar wachten op het domme geschetter van hen, die Nederland zo graag in
  a. een verarmd onderdeel van een ijskoude dictatuur,
  b. een kalifaat ( of een combinatie van beide)
  veranderd zouden willen zien.

 5. HenkieAltea

  Toch wel raar,Geert Wilders heeft zich met zijn PVV hier altijd tegen verzet, tegen dit linkse bolwerk.
  Dus is mijn conclusie, hij heeft alweer het gelijk aan zijn zijde.

  1. Simon Brouwenstein

   Fraaie logica, beste Henkie: ik ben rechts, Wilders is ook tegen links dus heeft hij het gelijk aan zijn zijde.

   1. Wachteres

    De echte fraaie logica komt van links;

    Heb je een andere mening, dan ben je een racist, een fascist en een nazi.

 6. Nicky

  Geert voor MP, Baudet voor minister van Gulden Terug, EU weg, Draghi op slot.

  1. Gielah

   Omzigt mag voor mij ook wel meedoen, MITS hij natuurlijk eerst dat EU-volgende CDA afzweert.

   1. Simon Brouwenstein

    Omzigt is niet gek en houdt zich uiteraard verre van dit carnaval.

 7. Niek Verheyen

  Lees en huiver, al maanden gaande zijnde Griekse bank-run gefinancierd door Europese belastingbetaler. Bedragen zijn volgens professor Hans-Werner Sinn inmiddels al opgelopen tot 99 miljard euro! Verrekening hiervan vinden plaats binnen de kaders van de Target-2 regeling.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/06/02/der-grosse-bluff-mit-dem-bank-run-griechen-ueberlisten-euro-retter/

  https://www.project-syndicate.org/commentary/varoufakis-ecb-grexit-threat-by-hans-werner-sinn-2015-05

 8. Philippine

  Bedankt voor dit verslag.

 9. Ongemakkelijk

  Ja, dank voor het adequate verslag. Ik was aanwezig, het was een stimulerende bijeenkomst.
  Bovenstaande reacties over PvdA/socialisten tekenen de vooringenomenheid van sommige reageerders, hun gebrek aan een open instelling. Adriaan Schout was uitgenodigd en is actief in de PvdA. hij uit zich wel degelijk met zijn kritiek binnen de PvdA.

  1. HenkieAltea

   PvdAllochtonen is gereduceerd tot het vertegenwoordigen van hun huidige doel groep.
   De Arbeiders zijn geslachtofferd voor de Allochtonen, alleen zijn ze daar niet groter van geworden.
   Want Henk & Ingrid hebben de multiculturele maatschappij nooit gewild, niet alleen Geert Wilders wilde die niet,ook de huidige Werkmens niet.
   Maar hoe krijgen de autochtone Nederlanders, hun eens zo mooie Nederland weer terug,voor hen zelf,maar vooral voor hun kleinkinderen?

 10. NemTudom

  Een begin is een begin. Iemand waar wel naar geluisterd wordt?? De vraag is hoeveel Nederlanders werken om het geld op te brengen waar subsidies heen gaan. Hoe veel Nederlanders werken voor hen die ziek, afgekeurd of van huis uit al invaliden zijn. Hoeveel Nederlanders werken voor de asiel hype. Hoeveel Nederlanders werken voor het opbrengen van de miljarden voor de EU. Hoe veel Nederlanders werken voor de salaris van ambtenaren. Hoe veel Nederlanders werken voor de verzorginsstaat. enz……. En wat hou ik over om met vakantie te gaan?? Alles bij elkaar iets meer dan driehonderd Euro’s. Waar een ander een biertje voor koopt. Wel duur maar dan geniet je ook. De asiel vakantie houders krijgen maandelijks een kleine 1800 Euro’s dat zijn toch verschillende biertjes.

  1. Daniel

   Ach, ik haal mijn schouders erover op omdat we er toch niks aan kunnen doen. Zolang de flappentap maar geld blijft geven en we nog niet met z’n allen aan de bedelstaf zijn geraakt, blijft Nederland een prachtig land waar het goed toeven is.

 11. Seneca

  @AJ en SB
  De druiven zijn wel zuur, vinden jullie ook niet?

 12. Rapunzel

  Autoriteiten op links? Wie dan? Jetta-neem-een-moestuin-Kleinsma, ik-begrijp-het-niet-en-ik-wil-het-niet-begrijpen- Samsom? Spektrui? Lilianne-meer-miljoenen-naar-Afrika- Ploumen? De omgekeerde Robin Hood Biertje van der Roest die steelt van de armen?

  En de PVDA-ers die er waren willen anoniem blijven, de pantoffelhelden.

  Maar goed, dat Beukman en Simonis zeggen DDS nodig te hebben om contact te houden zegt al genoeg over de wereldvreemdheid van dit soort volk. Elk normaal mens had allang mailadressen gewisseld maar zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  En we zingen en we springen en we zijn zo blij want er zijn geen linkse dwazen bij.

  Baudet is overigens in tegenstelling tot wauwel Simon een beminnelijke man met meer talent in zijn pink dan Brouwenstein in zijn hele familie.

 13. Wachteres

  Fantastisch dat er nog veel goed opgeleide, maar ook verstandige mensen zijn, die zien in wat voor ellende we terechtkomen als we het schip niet keren.

  Samenwerken met partijen, politici die pro-EU zijn en dus braaf alles doen wat de EU hen voorschrijft, lijkt me zinloos.

  Intelligente mensen, die bewust hun eigen belang – toekomstige lucratieve banen, geld en macht – voorop hebben gesteld, en daardoor het belang van hun volk hebben verwaarloosd, zijn een gevaar voor de samenleving en verdienen het niet om nog maar enige invloed te hebben.

  Integendeel, als je je land en volk verraadt, is dat een misdaad en die dient te worden bestraft.

  Wat een vooruitzicht; ons land terug en geregeerd worden door mensen die hart voor hun land en volk hebben en dat op de eerste plaats stellen.

  De democratie – zeggenschap aan het volk – in ere herstellen en de vrijheid, waar wij zo trots op waren, terugbrengen.

  Ik hoop het allemaal mee te maken!

 14. Rapunzel

  Zolang de flappentap maar geld blijft geven en we nog niet met z’n allen aan de bedelstaf zijn geraakt, blijft Nederland een prachtig land waar het goed toeven is.

  Jemig Daniel, hoe komt het dat jij zo dom bent? Denk eens na? Ga eens langs een paar oudjes die in de pis liggen te sudderen met een open been.

  Praat eens met iemand van 40/50 jaar die werkloos is geworden en nergens meer aan de bak komt.

  Kijk eens naar een bouwvakker die op zijn 14-de is gaan werken en nu tot zijn 68-ste door moet om de koekoeksjongen aan de vreet te houden.

  Spreek jij weleens jongeren die zich een slag in de rondte solliciteren?

  Denk jij echt dat Nederland Nederland blijft als de Nederlanders vervangen zijn door qat-kauwende analfabete medelanders met een IQ van 80?!

  Kom jij weleens buiten?

  1. Simon Brouwenstein

   U heeft gelijk, mevrouw Rapunzel, Daniel heeft makkelijk praten, dat is een tevreden mens die het leven vertrouwt. Hij denkt niet dat de islam, links en het Vierde Rijk binnenkort gebroederlijk de stekker uit de flappentap gaan trekken.
   Als je zo denkt is Nederland een prachtig land waar het goed toeven is. Ik ben dat met hem eens maar u weet beter.

   Toch?

  2. Daniel

   Vaker dan jij Rapunzel, neem ik aan. Dit jaar Finland (Turku, Vasa, Helsinki), Zweden (Trolhattan), Engeland (Southhamton), Italië (Genua), Spanje (Bilbao) en zo reis ik voor de firma door de EU. En in die landen zijn ze optimistischer dan veel mensen in Nederland.
   Moet je ook eens doen, het maakt je minder angstig en leer je ook dat jij (en ik) de wereld niet kunnen veranderen.
   Dan kun je er beter het beste van maken, we gaan allemaal dood en tot die tijd wil ik ook leven en genieten.

   Maar als jij oudjes kent die in de pis liggen met een open been, en waar jij op bezoek komt, ga dan wat doen i.p.v. hier reageren.

   In het verpleeghuis op de Veluwe waar ik wel eens kom, ligt er niemand in de pis, iedereen wordt er liefdevol verpleegd en daar krijgen ze hetzelfde geld als elders.
   Maar ze kunnen misschien beter organiseren, maar jij leest te veel de Telegraaf etc. en komt weinig buiten.
   Ga dat eens dien en dan kun je zien dat er ook veel goed gaat.

   1. Gielah

    Soms zijn angstige mensen de enigen, die bereid en in staat zijn de realiteit… en in ons geval is dit een zeer dreigende, aanstormende EU-islam ellende…
    onder ogen te zien.

    Dit zijn geen kleinigheden, potjandorie!

    En u hier maar kwinkeleren over fijn de NRC en de Volkskrant lezen… en hoe dol u bent op jenever.

    Misdadig optimistisch noem ik dat… en géén levenskunst of zo.

    Wat verpleeghuizen aangaat, op 7 september 2014 stierf mijn moeder er, 97 jaar oud.
    Er was daar één schat van een verzorgster… maar al haar medewerkers werden haar afgenomen, tot ze nog maar een paar buitenlandse meisjes overhad.
    We hebben haar een keer huilend aangetroffen… het werk werd zwaarder en zwaarder en er was geen personeel genoeg.
    Mijn moeder zat de hele dag in een rolstoel, want kon niet meer lopen…. maar op de een of andere manier was toch… een week voordat ze stierf… haar rechtervoet op twee plaatsen gebroken.
    Ze woog 29 (!) kilo bij haar overlijden.
    Haar trouwring ( ze was 72 jaar met mijn vader getrouwd… die 9 maanden voor haar stierf….) was gestolen.

    O… wat ging en gaat er veel goed in dit land!

    Ik herhaal wat ik daarnet al schreef: er is een vorm van optimisme die geen levenskunst, maar misdadig van wegkijkerigheid en luchthartigheid is.

    1. Simon Brouwenstein

     “Misdadig optimistisch noem ik dat… en géén levenskunst of zo.”

     Het zou verboden moeten worden!

   2. toetssteen

    @Danieël
    Mag hopen dat u in Southampton bent geweest.

   3. cmsuijkerbuijk

    @Daniel
    2 juni 2015 at 21:42
    “Vaker dan jij Rapunzel, neem ik aan. Dit jaar Finland (Turku, Vasa, Helsinki), Zweden (Trolhattan), Engeland (Southhamton), Italië (Genua), Spanje (Bilbao) en zo reis ik voor de firma door de EU. En in die landen zijn ze optimistischer dan veel mensen in Nederland.”
    En hoeveel mensen tref jij dan wel in hun gewone dagelijkse leven? Dus niet diegenen die jij voor je firma spreekt? Bar weinig dank ik zo maar, want dan moet je de woonwijken ingaan en daar zul je beslist géén tijd voor hebben, want anders heb je wel een héle gulle baas!
    Je bent al net als al die politici die zogenaamd “toevallig” weer eens iemand gesproken hebben, die hun verhaal bevestigt.
    Je hebt niet eens een begin van een idee, wat voor ellende deze hele verdomde EU inmiddels heeft aangericht en dan ook nog eens met een dooddoener aankomen, dat iemand zelf maar hun ouders uit de pis moeten halen! Je moet je godver schamen, om ook maar met dat idee te komen! Het zijn de onverzadigbare geldmonsters in Brussel, Afrika, Vluchtelingenbedrog, Klimaatfraudeurs en noem de maffiose organisaties maar op, die er met het broodnodige geld voor onze ouderen vandoor gaan. Het is te hopen voor jou, dat je nooit in je eigen uitwerpselen en urine komt te liggen en moet hopen op hulp van je eigen kinderen, want dan zou je anders piepen!
    Typisch hautain gelul van iemand, die geen gebrek aan geld heeft en zich niet in kan leven in mensen, die het met veel minder moeten doen. Vlerk!

   4. -Harry

    Nou Daniël ,

    ik heb langdurig in vele landen gewerkt en ik kan je wel vertellen dat je als je ergens een paar dagen bent of als vakantieganger enkele weken , je geen goede indruk van een land en een volk kunt krijgen , hooguit een oppervlakkig idee .
    Je moet echt wel vele maanden of jaren ergens de boel nauwkeurig volgen , lokale kranten lezen , tv kijken , etc , om het écht te snappen .

    Verder krijg ik toch de indruk uit je betoog dat je de neiging hebt om je hoofd nogal in het zand te steken en een beetje infantiel tegen het moslim-probleem aan kijkt .
    En zodra dat hoofd weer uit het zand komt , vertroebel je de boel weer met jenever .
    Als een soort vicieuze cirkel .
    Leve de lol . Proost !
    Na mij de zondvloed ?

    1. cmsuijkerbuijk

     @-Harry
     2 juni 2015 at 23:37
     “En zodra dat hoofd weer uit het zand komt , vertroebel je de boel weer met jenever .
     Als een soort vicieuze cirkel .”
     Altijd zat is óók een geregeld leven!

 15. Rapunzel

  De democratie – zeggenschap aan het volk – in ere herstellen en de vrijheid, waar wij zo trots op waren, terugbrengen.

  Ik hoop het allemaal mee te maken!

  Nou ik ook Wachteres!

  Maar ik ben dan ook dol op onze “boze” blanke/welke kleur dan ook mannen mits niet links gehandicapt.

  Ze zijn slim, spreken de taal, kunnen dingen, wat is er nu niet leuk aan Nederlandse mannen in alle kleuren?!

  Ik ben onlangs geopereerd door een Surinaamse man, echt een liefje en zeer kundig. Nu ik nog een beetje wiebelig ben komen “boze” blanke mannen koek&zopie brengen, net een “boze” blanke vriend op bezoek die een bak aardbeien meebracht met de opdracht dat ik er veel suiker op moet doen want afgevallen en toch al niet dik.

  Het leven is veel fijner als je niet zo racistisch bent als Brouwenstein c.s.

  Baudet kan dat ook, kleurenblind zijn als het over mensen gaat. Iemand beoordelen op zijn/haar merites.

  Een verademing vergeleken met Daniel Simpleton die alles wel best vindt zolang er geld uit de flappentap komt.

 16. toetssteen

  @Gajentaan
  Dank u voor dit verslag. Hoop er nog veel over te mogen horen.

 17. Niek Verheyen

  @ Jan Gajentaan

  Bijzonder teleurstellend dat mijn verwijzing naar een artikel in ‘Deutsche Wirtschafs Nachrichten’ blijkbaar niet door uw moderatie komt.

  Eerder gebeurde dit met een verwijzing naar een artikel in FPM.

  Lijkt er op dat er op DDS gecensureerd wordt.

 18. Gielah

  Gecensureerd op DDS?
  Op wáárheid dan zeker… als het klopt wat u schrijft …en wat ik zeer zou betreuren.
  Maar op een dagelijkse stroom leugens en ongemeen-vilein gedoe wordt hier zeer zeker NIET gecensureerd.

  Och… wáre dat zo!
  Dan bestond ons oude, zeer gewaardeerde DDS tenminste nog!
  Overigens heb ik van een oud-columnist van hier ( de naam vermeld ik maar even niet, omdat ik niet weet of hij dat wil) een mail gehad, waarin die meldt te overgeven een site te gaan maken van de kwaliteit ván dat vroegere DDS…. en of ik daar belangstelling in had.
  YES!!
  Dat heb ik zéér beslist.
  Ik hoop dat hij opschiet!

  1. Simon Brouwenstein

   Ik verheug me er ook op, mevrouw Gielah.
   Dit land is toe aan een echt discussieforum met veel verschillende meningen waarover met rede wordt getwist.

   We kijken er naar uit!

  2. nick

   Gielah, dat is goed nieuws, kan niet wachten.

   Hopelijk heeft hij allerte moderator want die zal hij nodig hebben gezien de plannen van een zekere figuur hier.

 19. toetssteen

  http://beurs.com/2015/06/01/een-atlantische-broedermoord/61633

  Tja, die zat er dik in. Maarre, die EU is geweldig! En al helemaal om hier in te trappen. Dank u Brussel!

 20. Simon Brouwenstein

  Kun je van een geslaagde kick-of spreken als de pers aan het gebeuren geen enkele aandacht besteedt?
  Ik heb lang gezocht maar geen enkele persverwijzing gevonden. Ik moet aannemen dat geen enkele journalist de moeite nam deze bijeenkomst te bezoeken.

  Dit gaat dus hélemaal nergens over.

  1. toetssteen

   @Brouwenstein
   Sinds wanneer is een persverslag bij een kick off maatgevend? Er zijn genoeg zaken waar de pers totaal geen belangstelling voor heeft. Is dat daardoor maatgevend voor de inhoud. Mag hopen van niet!
   Als dat wat de pers in deze tijd belangwekkend vindt de maat zou zijn, zou Nederland 24/7 getreiterd worden met programma’s die uitblinken in nietszeggendheid. Zeg maar van het niveau ‘boer zoekt vrouw’.

   1. Daniel

    Maatgevend is als er tenminste beweging ontstaat en dan is maatgevend nog een groot woord.
    Jalta zou maatgevend worden, ja voor anderhalve man en een paardenkop.
    Daar horen we nooit meer iets van terug, ondanks de GEWELDIGE mensen die er publiceren.
    Neem Leon de Winter, de beste artikelen, volgens hemzelf, bewaart hij voor de Telegraaf of de Volkskrant. Daar is zijn platform wat groter, Jalta stelt niets voor.
    En zo gaat het ook met deze kick off meeting.
    Ze deden een plas, dronken een glas en alles blijft zoals het was.
    Maar wel ventileren: ‘Wat zijn wij belangrijk’, ja, voor een heel klein groepje mensen die al dezelfde mening hadden. Niets veranderd dus.

    1. Simon Brouwenstein

     Daniel, ik moet u wel zeggen dat de viering van de verjaardag van mijn schoonmoeder ook geen enkele persaandacht kreeg, hetzelfde gold voor het 25-jarige dienstjubileum van een zeer gewaardeerde collega en het straatfeest in mijn buurt waar toch zeker 75 mensen op af kwamen.
     Ik bedoel maar, persaandacht zegt niet alles.

     1. Wachteres

      Als Simon gebrek aan argumenten heeft, dan rest hem alleen nog een denigrerend toontje.

      ZIELIG HOOR!

 21. Niek Verheyen

  @ Gielah 22.45 uur

  ‘Och… wáre dat zo! Dan bestond ons oude, zeer gewaardeerde DDS tenminste nog!’

  Inderdaad Gielah, ons oude zeer gewaardeerde DDS! Met de vele geweldige bijdragen van Trias Politica, om er maar een te noemen. En de vele parels en juweeltjes van comments waarbij de uitbraaksels van schopper Brouwsteen verbleken tot het smerig gif.

  Vanavond verwezen naar een artikel op DWN waarin de Duitse econoom Hans-Werner Sinn stelt dat de al maanden aan de gang zijnde bank-run in Griekenland feitelijk in stand wordt gehouden door de ECB die de Griekse banken, om deze overeind te houden, steeds nieuwe kredieten verstrekt die via de centrale banken verrekend worden binnen de kaders van Target-2. Op deze manier heeft Griekenland, volgens Sinn, inmiddels een nieuwe schuld opgebouwd ten bedrage van 99 miljard euro bij de EU-staten. De verwijzing naar de link van dit artikel kwam niet door de moderatie. Evenals verleden week een verwijzing naar een kritisch artikel over Obama in FPM.

 22. jangajentaan

  Beste mensen
  Dank voor alle interessante commentaren.
  Ter info: ik zit als columnist niet in de redactie van DDS en ben ook geen forum moderator. Geen idee waarom bepaalde links er niet doorheen komen.

 23. Niek Verheyen

  @ jangajentaan

  Dank voor uw uitleg. Overigens alle waardering voor dit artikel en andere bijdragen van u op deze site.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.