Geweld in Noord-Afghanistan: Negen ontwikkelingswerkers vermoord

Geen categoriejun 02 2015, 15:05
Onbekende daders hebben in het noorden van Afghanistan negen ontwikkelingswerkers vermoord.
De negen Afghanen werden afgelopen nacht doodgeschoten in een pension in de provincie Balkh. De acht mannen en één vrouw waren werkzaam voor een Tsjechische hulporganisatie genaamd "Mensen in Nood" en werkten aan wederopbouwprojecten. Het betrof vijf projectmedewerkers, twee bewakers en één chauffeur, zegt Ross Hollister, directeur van de hulporganisatie:
"Ze bouwden scholen, ziekenhuizen en waterprojecten"
De aanval was van een ongekende wreedheid, zegt de organisatie, en voorlopig schorten zij hun activiteiten in de provincie op. Extremistische groeperingen zijn steeds vaker actief in de provincie Balkh. De extremistische Talibanbeweging – en recent zelfs ISIS – waren voorheen vooral actief in het zuiden van het land. Maar sinds het nieuwe offensief van de Taliban, dat begon in april, lijkt ook het noorden weg te glijden in een geweldsspiraal.
Overigens komt dit nieuws op hetzelfde moment als een opzienbarend rapport van Brown University. In een nieuwe studie heeft de universiteit gedocumenteerd dat sinds het begin van de oorlog in Afghanistan 100.000 mensen zijn omgekomen door de inval van de Verenigde Staten en het vele geweld van groeperingen als de Taliban dat hierop volgde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten