Goed nieuws! Viral kattenfilmpjes kijken is reuzegezond

Geen categoriejun 19 2015, 20:00
En gezonde mensen zijn uiteindelijk productiever. Zeg dus maar vaarwel tegen dat schuldgevoel.
Goed nieuws voor mensen die hun tijd regelmatig verdoen door grappige of lieve kattenfilmpjes te kijken op YouTube of Facebook: het is buitengewoon goed voor je.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/The-Original-Grumpy-Cat-YouTube.mp4"][/video]
.
Uit onderzoek blijkt dat de invloed van dit soort filmpjes op ons humeur buitengewoon positief is. Dat zegt de Amerikaanse wetenschapper Jessica Myrick tenminste.
De participanten hebben zichzelf aangemeld bij het onderzoek en omschrijven zichzelf als liefhebbers van online kattencontent. Het merendeel is vrouw (88,4%) en blank (90,4%). Gemiddeld kijken de deelnemers bijna elke dag online naar foto's en video's van katten. Ook hadden ze gemiddeld thuis 2,3 katten. In de groep bevonden zich opvallend veel introverte en verlegen mensen. Wel waren ze over het algemeen vrolijk gestemd, mogelijk door het kijken naar de kattenvideo’s.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Grumpy-Cat-In-The-Sky-YouTube.mp4"][/video]
.
Vervolgens werden ze goed in de gaten gehouden terwijl ze regelmatig kattenfilmpjes (en -gifjes) keken. De onderzoeksresultaten logen er vervolgens niet om: de negatieve emoties van de participanten daalde flink. 'Schuld' en 'verdriet' verdwenen razendsnel naar de achtergrond. Daar stond tegenover dat positieve emoties zoals hoop, geluk en tevredenheid juist toenamen. Met andere woorden, de kwaliteit van het leven verbeterde significant.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Funny-Videos-2014-Funny-Cats-Video-Funny-Cat-Videos-Ever-Funny-Animals-Funny-Fails-2014-YouTube.mp4"][/video]
.
De enige 'maar' is dat er wel mensen bij waren die de kattenfilmpjes keken terwijl ze een belangrijke taak moesten verrichten. In die gevallen kregen de participanten te maken met een mild schuldgevoel. Het goede nieuws? Dit negatieve gevoel werd ruimschoots gecompenseerd door de stijging van positieve emoties. Feitelijk was het dus zelfs voor die mensen een win-win situatie.
Voor lezers nu massaal aan de kattenfilmpjes gaan: de resultaten waren wel afhankelijk van de kwaliteit van de filmpjes. Je doet er dus verstandig aan om alleen te kijken naar filmpjes die je écht fantastisch vindt.
Goed, dat gezegd hebbende hebben we speciaal voor jou een paar goede katfilmpjes geselecteerd en in dit artikel gezet. Veel kijkplezier!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten