VS identificeren en bombarderen ISIS-hoofdkwartier nadat trotse jihadist er een selfie nam

Foutje, bedankt!

Al geruime tijd worden onder leiding van de Verenigde Staten onder andere door Nederland bombardementen uitgevoerd in Syrië en Irak. Plaatsen waarvan men weet dat ISIS-strijders zich er ophouden, kunnen vaak rekenen op een nachtelijk bezoek van bommenwerpers. Het probleem is echter vaak voor de strijdkrachten dat het vrij lastig is om te identificeren welke gebouwen ze moeten hebben. Inlichtingen zijn schaars, en de plaatsen waar de hoge leiders van ISIS zich ophouden zijn niet altijd duidelijk.

Soms echter, worden de Amerikanen geholpen door stom toeval en een overmoedige jihadist die zich onaantastbaar waant:

A selfie posted online by a member of the Islamic State group just cost the terror organization a headquarters building in Syria.

“The guys that were working down out of Hurlburt, they’re combing through social media and they see some moron standing at this command. And in some social media, open forum, bragging about the command and control capabilities for Daesh, ISIL. And these guys go: ‘We got an in.’ So they do some work, long story short, about 22 hours later through that very building, three [Joint Direct Attack Munitions] take that entire building out,” the general said, Military.com reported Wednesday.

Of ISIS nog maatregelen heeft genomen tegen de maker van de gewraakte selfie, is niet bekend. In ieder geval zijn ze door zijn actie één belangrijk hoofdkwartier kwijtgeraakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Pimsch

  Waarschijnlijk betrof het een onthoofdkwartier.

 2. -Harry

  Vervelend nou , dat die Amerikanen technisch zo goed zijn en tactisch zo stom .

  1. Moose

   Nee, slechts 1 man is zo stom: Obummer.

   1. -Harry

    Nee Moose ,

    het hele linkse koor is zo stom , heb je wel eens iets zinnigs uit die klutskin van Kerry horen komen ?

    Het is net als bij ons met de PVDA , alle gekken klonteren samen .

    Een voormalige collega van me moest in Amerika de nieuwbouw van een schip begeleiden .
    Toen het uiteindelijk klaar was was ie helemaal afgebrand , ongeveer alles ging mis , de gemiddelde Amerikaan is nog te stom om een bout vast te draaien was zijn parool .

    En die achterlijke Kerry , die kwam deze kant op om over Isis te praten , dondert ie van z’n racefietsje , gebroken poot .
    Ach , dat Isis kan wel weer een paar maandjes wachten . Stelt niet zo veel voor , toch ?

    Stel je voor dat ie niet had kunnen fietsen , DAT zou pas een ramp geweest zijn .

    Democrats . Stupid rats .

 3. V.K.

  -Knap werk om met behulp van bovenstaande foto de exacte positie van het hoofdkwartier te bepalen, stel me zo voor dat er een peleton mensen bezig is geweest om sattelietfoto’s te bestuderen, speciaal lettend op die blauw-gele stenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.