Als je iemand met een puntkomma-tatoeage ziet, dit is wat het betekent

Geen categoriejul 06 2015, 9:00
Een nieuwe tatoeage die snel populairder wordt.
Er zijn veel verschillende soorten tatoeages. Sommige zijn buitengewoon symbolisch, andere zijn puur bedoeld als 'versieringen van het lichaam.'
Onlangs is er een nieuwe rage ontstaan: er zijn behoorlijk wat mensen die een puntkomma op hun lichaam laten zetten - en dan precies te zijn, op hun pols.
Screen Shot 2015-07-06 at 10.17.56
Deze rage begon met de beslissing van Amy Bluel om deze tatoeage op haar pols te laten zetten toen ze haar vader had verloren. Hij had zelfmoord gepleegd na een jarenlange worsteling met depressie.
Na de dood van haar vader besloot Amy dat er meer aandacht gespendeerd moet worden aan mensen met depressie, zelfmoordneigingen, en meer van dat soort psychologische klachten. Alleen wilde ze dat op een positieve manier doen.
Daarom zette ze Project Semicolon op, oftewel Project Puntkomma. Het doel van het project is om mensen die last hebben van depressie, zelfmoordneigingen en (schijnbaar onoverkomelijke) verslavingen hoop en vertrouwen te geven. De betekenis van het symbool is namelijk dat de zin doorgaat; de auteur is er nog niet klaar mee. Vandaar dat hij een puntkomma gebruikt in plaats van een punt. De auteur staat symbool voor de persoon zelf, de 'zin' voor het leven. Er is dus nog hoop.
Screen Shot 2015-07-06 at 10.24.04
Door de puntkomma op een plek te zetten waar je het zelf kan zien word je er dagelijks aan herinnerd dat er wel degelijk hoop is. Daarnaast is het voor veel depressieve mensen belangrijk om te weten dat er andere mensen zijn die dezelfde psychologische problemen hebben als zij; dat ze niet alleen zijn. Door de puntkomma op hun pols te laten zetten kunnen deze mensen elkaar herkennen... wat ze hopelijk nog meer kracht geeft om door te gaan (en om nieuwe vrienden te maken).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten