Als je iemand met een puntkomma-tatoeage ziet, dit is wat het betekent

Een nieuwe tatoeage die snel populairder wordt.

Er zijn veel verschillende soorten tatoeages. Sommige zijn buitengewoon symbolisch, andere zijn puur bedoeld als ‘versieringen van het lichaam.’

Onlangs is er een nieuwe rage ontstaan: er zijn behoorlijk wat mensen die een puntkomma op hun lichaam laten zetten – en dan precies te zijn, op hun pols.

Screen Shot 2015-07-06 at 10.17.56

Deze rage begon met de beslissing van Amy Bluel om deze tatoeage op haar pols te laten zetten toen ze haar vader had verloren. Hij had zelfmoord gepleegd na een jarenlange worsteling met depressie.

Na de dood van haar vader besloot Amy dat er meer aandacht gespendeerd moet worden aan mensen met depressie, zelfmoordneigingen, en meer van dat soort psychologische klachten. Alleen wilde ze dat op een positieve manier doen.

Daarom zette ze Project Semicolon op, oftewel Project Puntkomma. Het doel van het project is om mensen die last hebben van depressie, zelfmoordneigingen en (schijnbaar onoverkomelijke) verslavingen hoop en vertrouwen te geven. De betekenis van het symbool is namelijk dat de zin doorgaat; de auteur is er nog niet klaar mee. Vandaar dat hij een puntkomma gebruikt in plaats van een punt. De auteur staat symbool voor de persoon zelf, de ‘zin’ voor het leven. Er is dus nog hoop.

Screen Shot 2015-07-06 at 10.24.04

Door de puntkomma op een plek te zetten waar je het zelf kan zien word je er dagelijks aan herinnerd dat er wel degelijk hoop is. Daarnaast is het voor veel depressieve mensen belangrijk om te weten dat er andere mensen zijn die dezelfde psychologische problemen hebben als zij; dat ze niet alleen zijn. Door de puntkomma op hun pols te laten zetten kunnen deze mensen elkaar herkennen… wat ze hopelijk nog meer kracht geeft om door te gaan (en om nieuwe vrienden te maken).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Nicky

  Niet alleen maar hoop (de voorfase van geloof).
  Is ook een keuze;

  Depression is only meditation on the wrong thing!

  Ook keuze van verkeerde vrienden of niet, verkeerde (geestelijk) onderwijs, je verdiepen in allerlei (linkse, ontmoedigende, leugenachige) bagger uit kranten of niet, enz.

  1. Mart

   Ik zit al járen in die voor fase.

 2. Nicky

  Kan ook tatoeëren; anker+kruis+hartje, ‘Alleen Jezus redt echt en blijvend’, ook is te overwegen een psalm van David te laten zetten.
  Ps 119 met 168 versen zou daarbij een optie zijn voor de heule depressieven.

 3. JanvanEechoud

  Hmmmm, dan is er tóch nog hoop voor ene Simon…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.