Deze Irakees leert ISIS een lesje vanuit een helikopter

Het Irakese leger strijdt uit alle macht tegen de terroristen van ISIS. Deze soldaat doet dat uit volle overgave.

Het Irakese leger ligt de laatste maanden onder vuur. Letterlijk, door de terroristen van ISIS. Maar ook in figuurlijke zin wordt de krijgsmacht van Irak onder vuur genomen. De soldaten zouden slecht getraind en niet effectief zijn. Vooral de Amerikaanse staatssecretaris van defensie had kritiek: Het Irakese leger zou “geen wil om te vechten” hebben.

Of die bewering klopt, is een kwestie waar militaire experts hun oordeel over moeten vellen. Maar de Irakese soldaat die in deze video te zien is, heeft absoluut wél zin om te vechten. Dat kan iedereen zo zien.

Vanuit een gevechtshelikopter komt een voertuig van ISIS in zicht. Eerst neemt de soldaat de ISIS-terroristen goed in zijn vizier, en na een paar seconden is het raak. Bam! Met een paar welgemikte salvo’s uit zijn machinegeweer is het pleit beslecht! Er is een enorme explosie, en daarna is er weinig meer van het ISIS-voertuig over, laat staan van de terroristen die erin reden.

Bekijk de video hier:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Teun

    Tja, wat moet ik daar nu op zeggen?
    Bam dan maar.

  2. _Mediaevist_

    Ik las de kop verkeerd en dacht dat ze op bami werden getrakteerd.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.