Één jaar na de ramp: 1.600 nabestaanden herdenken MH17

Geen categoriejul 17 2015, 17:45
Vandaag is het precies één jaar geleden dat de MH17 neerstortte in Oekraïne. Stichting Vliegramp MH17 organiseerde een besloten herdenking voor de nabestaanden.
Nabestaanden stelden zelf het programma samen van de herdenking, die als 'waardig' en 'aangrijpend' werd omschreven. Er was ruimte voor persoonlijke verhalen van nabestaanden, en foto's van alle omgekomen passagiers werden getoond.
Het is precies een jaar geleden dat de MH17 werd neergeschoten door pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne. Alle 298 kwamen toen om, waarvan 193 Nederlanders. Bij de herdenking werden de namen van al die slachtoffers voorgelezen, en werd een minuut stilte in acht genomen. De weduwe van de co-piloot van het toestel sprak de nabestaanden toe, en ook premier Rutte gaf een toespraak:
'Het eerste moeilijke jaar is voorbij. Hoe ieder van u dit moment ook ervaart. Zeker is dat de slachtoffers, uw geliefden, voor altijd in onze herinnering blijven. U wens ik toe dat in die herinnering hoop en kracht schuilgaan.'
Niet alleen Nederlandse nabestaanden waren aanwezig. Ambassadeurs van alle landen van omgekomen passagiers waren aanwezig, en er was een Maleisische delegatie van meer dan 200 mensen om de slachtoffers te eren.
Voorzitter Evert van Zijtveld van Stichting Vliegramp MH17 waardeerde de massale betrokkenheid enorm:
"Het was een hele mooie, waardige ceremonie met veel emotie."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten