Man die kittens probeerde weg te gooien in vuilnisbak krijgt 40 uur taakstraf

Als een man in zijn schuur twee jonge kittens aantreft, doet hij iets wat hem duur zou komen te staan.

Een 58-jarige man uit het Brabantse Rucphen die ineens twee babykatjes vond in z’n tuinschuur, krijgt van het openbaar ministerie een taakstraf van 40 uur. Die sanctie wordt hem niet opgelegd omdat de dieren zonder verklaring in zijn schuur zaten, maar vanwege wat hij vervolgens deed met de piepjonge diertjes:

Na het vergassen gooide hij de kittens in een vuilniszak in de container. Het vergassen mislukte, want een voorbijganger hoorde korte tijd later gepiep uit de kliko komen.

De diertjes werden snakkend naar adem gered uit de vuilcontainer.

Aangezien bijna alle kliko’s in Nederland gechipt zijn – en dus te achterhalen is aan welk huishouden ze toebehoren – was het na de vondst van de kittens voor de politie kinderspel om te achterhalen waar de katjes vandaan kwamen en wie ze had gepoogd weg te gooien. De dader kon niet lang daarna worden opgepakt en kreeg door het openbaar ministerie snel een strafbeschikking toegestuurd waarin hem verteld werd wat zijn straf is: 40 uur schoffelen.

Dierenvrienden kunnen ook gerust zijn: de dierenpolitie heeft de kleine katjes meteen meegenomen naar een dierenarts, alwaar ze volledig gezond zijn bevonden. Ze worden inmiddels door liefdevolle mensen verzorgd op een ondervangadres.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. CJD

  Implaats van al die D66 rechters zouden we wat PvdD rechters kunnen gebruiken in dit land. 40 uur taakstraf, wat een grap

 2. Maaike

  Gelukkig worden rechters in Nederland niet benoemd de de politiek.

 3. Maaike

  1-4-4 red een dier, ja ja.

  1. CJD

   Maar voor de rest hoop ik dat je het eens kunt zijn dat in dit geval 40 uur taakstraf een belachelijke straf is. Ik zeg niet dat we dieren precies als mensen moeten zien maar feit is wel dat voor wie een dier mishandeld/verwaarloost de statistieken veel hoger zijn dat ze dat ook bij mensen zullen doen want het gaat immers om de daad. Sommigen vinden het blijkbaar normaal om hun frustraties te uiten op weerloze mensen/dieren en dat is ontzettend laf. Kortom, dierenmishandeling staat niet goed in verhouding met het mishandelen en vermoorden van mensen. Wat mij betreft mogen dierenbeulen veel harder worden aangepakt

   1. toetssteen

    @CJD
    Dat is onzin. Even hard oké, maar harder is nonsens.

    1. Pimsch

     Vooral jeugdigen moet sadisme op dieren worden afgeleerd. Sommige ongewenste eigenschappen en gedragingen kun je beter kort houden.

    2. CJD

     Beste toets, waar haal je het vandaan dat wij dierenbeulen harder moeten straffen dan gewone moordenaars? Ik vind zelfs niet dat ze even hard gestaft moeten worden. Wel vind ik dat dierenbeulen nu een veel te lage straf hebben

    3. Simon Brouwenstein

     Even hard is natuurlijk ook waanzin, beste heer Toetssteen.

  2. toetssteen

   @Maaike
   Die dierenpolitie was toch niet zo’n slecht item van Graus. Overigens werkt dit in een aantal landen al boven verwachting. Men spoort er gruwelijke misstanden achter de voordeur mee op. Best logisch, als je dit met een beest doet, bestaat de reële kans dat ook de kinderen/ vrouw mishandeld wordt.

   https://daisychee.wordpress.com/2011/06/25/animal-abuse-the-critical-connection-letter-from-daisy-chee-to-the-straits-times/

 4. V.K.

  -@CJD,

  -Misschien een beetje zweverig, maar ik ben van mening dat wanneer je opgroeiende kinderen in huis hebt, een huisdier niet mag ontbreken.

  1. CJD

   Daar ben ik het met je eens V.K . Hoe eerder jonge kinderen leren omgaan met dieren des te beter

 5. Maaike

  De man schijnt eerst nog gezocht te hebben naar de eigenaar van de moederkat. Toen hij deze niet vond besloot hij de beestjes af te maken. Niet op een erg nette manier en hij had natuurlijk naar de dierenarts moeten gaan ( of 1-4-4 red een dier bellen). Ik heb een poos op het platteland gewoond en daar was het niet heel raar dat de jonkies van een kat werden afgemaakt. Niet mijn mentaliteit ( laat je kat steriliseren) maar niet heel ongewoon in sommige streken.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.