Bomaanslag Bangkok was werk van radicale moslims

Geen categorieaug 21 2015, 20:00
De Thaise autoriteiten zijn op zoek naar ene Mohamad Museyin.
We weten wie er achter de bomaanslag in Bangkok zit: een moslim die luistert naar de naam Mohamad Museyin. Ironisch genoeg bericht de Herald Sun dat de aanleiding voor de aanslag "niet bekend is," maar daar is niet iedereen het mee eens.
Zoals Robert Spencer uitlegt is het niet erg lastig om het motief te achterhalen van een moslim die een rugzak met een bom erin achterlaat bij een Hindoe altaar waar veel boeddhisten langskomen die al jaren een strijd uitvechten tegen moslimradicalen die hun land in een radicaal-islamitisch kalifaat willen veranderen.
Police have said the bombing was not linked to any terrorism group, and no-one has so far claimed responsibility for the deadly blast that also injured 125 people.
The reward for information leading to an arrest has doubled to 2 million baht ($76,000), as police hope for more help from the public.
Police suspect up to 10 people were involved in the attack that may have taken a month to plan….
Hoewel er wellicht geen terroristische organisatie achter zit betekent dit natuurlijk niet dat Mohamad geen terrorist is. Het betekent alleen dat hij een zogenaamde lone wolf is, een eenling die op eigen houtje besluit om niet-gelovigen de oorlog te verklaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten