Bomaanslag Thailand waarschijnlijk niet het werk van internationale terreurgroep

Het motief van de dader is nog onbekend.

De Thaise regering heeft meer details vrijgegeven over de toedracht van de aanslag die deze week in het land plaatsvond en 12 mensen het leven kostte. In het centrum van Bangkok werd een bom tot ontploffing gebracht die aan een motorfiets was bevestigd. De bomaanslag is voorbereid door een groep, inclusief enkele buitenlanders. Toch meent de regering niet dat de aanslag het werk is van een terroristische organisatie die internationaal functioneert (zoals bijvoorbeeld Al Qaida).

Eerder gaven de autoriteiten deze foto’s vrij van de hoofdverdachte van de aanslag, die nog steeds wordt gezocht.

Screen Shot 2015-08-20 at 10.45.50
De hoofdverdachte: Een ogenschijnlijk normale jongen

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de jonge man een rugtas onder een bankje achterlaat en dan rustig wegloopt. De Thaise politie heeft een beloning van 25.000 euro uitgevaardigd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de vermoedelijke terrorist.

Mogelijke daders van de aanslag zouden kunnen worden gezocht bij tegenstanders van het huidige militaire bewind van Thailand. Ook is het mogelijk  dat moslims uit het zuiden van Thailand de aanslag hebben voorbereid. Een andere theorie stelt dat mysterieuze spanningen tussen verschillende Thaise generaals zouden hebben geleid tot de gruwelijke aanslag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. halo1

  Het is wellicht toch een beetje de ver-van-mijn-bed-show…..

 2. Chris Schoneveld

  Een tegenstrijdig verhaal: de bom was aan een motorfiets bevestigd maar zat in een rugzak die onder een bankje was gestopt. Ra ra hoe doe je dat?

  1. Geah

   Een goochelaar hahaha…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.