Is “Jihadi John” terug? Terrorist in nieuwe ISIS-video lijkt sprekend op beruchte extremist

Terrorist in dreigvideo van Egyptische ISIS-afdeling vertoont grote gelijkenis met Jihadi John.

Hij is misschien wel de meest beruchte terrorist ter wereld: ISIS-beul Jihadi John. Hij zaaide angst over de hele wereld toen hij journalist James Foley onthoofdde in een gruwelijke video, de eerste onthoofdingsvideo die de terreurgroep publiceerde.

Jihadi-John

Daarna verscheen de terrorist nog enkele malen in video’s, die steeds bloediger en gruwelijker leken te worden. Vanwege zijn duidelijk Britse accent kreeg hij de bijnaam “Jihadi John”, en werd hij een symbool van de vele jihadisten die uit Europa naar Syrië en Irak gaan om gruweldaden te plegen voor ISIS. Zijn echte naam bleek overigens Muhammad Emwazi te zijn, afkomstig uit Londen.

British-IS-terrorist-known-as-Jihadi-John

De laatste tijd was het onduidelijk waar Jihadi John verbleef. Volgens sommige berichten was de terrorist gevlucht naar Libië en had hij zich gevoegd bij de lokale ISIS-afdeling aldaar. Weer andere bronnen beweerden dat de beul onenigheid had met ISIS en voor de terreurorganisatie op de vlucht was geslagen.

Maar het lijkt erop dat Jihadi John weer helemaal terug is. Een recente dreigvideo van de Egyptische afdeling van ISIS laat een terrorist zien die sprekend op hem lijkt. Door het gezichtsmasker en door het feit dat de terrorist in de video niet spreekt, is niet met zekerheid vast te stellen of het ook echt om de Britse slachter gaat, maar het postuur en de ogen komen overeen.

ISIS

In de nieuwe angstaanjagende video bedreigt de wrede jihadist een Kroatische gijzelaar die door de Egyptische ISIS-afdeling in de Sinai-woestijn gevangen is genomen. De Kroaat identificeert zichzelf als Tomislav Sapolek, vader van twee kinderen. Tenzij de Egyptische regering terroristen vrijlaat uit de gevangenis, zo spreekt de Kroaat, wacht hem een afschuwelijk lot.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. borgpen

  Is die Jihadi John niet begonnen als rapper Johannes?Ik ben bang dat er meer Jihadi Johns rondlopen.Zelfs bij u en mij in de straat. Allemaal gegrepen door het heilig vuur en alle destructie die in hun verwrongen geest mogelijk is.

  1. _Mediaevist_

   Gaaf hè, de Soennah van de Profeet! Lekker mensen afmaken en dan met je takfir-vingertje naarboven wijzen. O wat is dat toch fijn. Hopelijk nemen de grommers een keer wat van die halfzachte Nederlandse politici te grazen, dat zal ze leren.

 2. carthago

  Gezond opgevoed en riant onderhouden in het verderfelijke westen, hoeveel lopen er al rond hier op straat? 1000,10 000,1000 000?grzstn weet het bijvoorbeeld, maar zegt het niet. Beter zou zijn die godsdienst te verbieden, dan komen de barbaardapen vanzelf uit de mouwen en kunnen we gaan prijs schieten.

  1. Pimsch

   Goed idee. Laten we een prijs zetten op hun hoofd. Dat werkte ook in het Wilde Westen.
   Moge deze laaghartige sadist worden afgemaakt op dezelfde wijze als hij met anderen deed en met zijn eigen mes.

 3. Antidotum

  .jihadi John is er maar een, over de rest maar niet te spreken.

  De derde Jihad is al een heel eind onderweg en heeft drie hoofd doelen.
  – De westerse samenleving van binnen uit ontwrichten
  – Stemvee bij elkaar neuken. (geboorte ratio westers: 1.3 vs islamitisch: 4 per gezin)
  – Infiltreren en bezetten van belangrijke maatschappelijke posities.

  Maak alstublieft niet de fout islam als een ras te zien, het is een erg gevaarlijke sekte die welbewust gebruik maakt van agressie op alle lagen.
  Geweld, intimidatie en vooral misleiding.
  Liegen is in islam geen enkel probleem als het gaat om eer of het winnen van de jihad, in tegendeel, het is dan zelfs een plicht voor de moslim.
  Allah, zo staat geschreven, is de beste misleider van alle.
  Islam kritiek als racisme betitelen is een van de grootste misleidingen ooit.

  Dit soort rellen zien we steeds meer in de westerse wereld optreden.
  Londen Parijs en Stockholm zijn er om berucht.
  En dat is wat boven komt drijven.
  De ‘kleine’ intimidaties en daden van agressie die hoor je niet, maar zijn er volop. Met buren, op de werkvloer en op scholen.

  Vergeet niet, islam heeft maar een groot en verplicht doel:
  De hele wereld onderwerpen aan de islam en alle andere religies vernietigen, ook niet religieuze wereldbeelden, zodat, de hele wereld aan Allah toe behoort en geen andere god aanbeden wordt dan allah.
  De volgelingen van islam zijn er van overtuigt dat dat zal gebeuren en hebben een erg lange termijn visie.

  1. Pimsch

   In de ogen van veel moslims is de shariah het panacee voor de hele wereld.
   Het helpt tegen aadbevingen, droogtes, overstromingen, epidemien, mislukte oogsten, vliegrampen, overbevolking, massawekloosheid, sprinkhanenplagen, Joden, etc..
   Want de natuur is in handen van Allah en Hij straft de mensen wanneer zijn ergernis is opgewekt.
   Treiter Allah niet, maar draag hoofddoekjes en weest gehoorzaam en gelovig.
   En toen Hij de wereld schiep en de dieren en de mensen besloot Hij na miljoenen jaren om de mens te onderwijzen wat hij niet weten kon. Dit deed Hij in het centrum van de wereld opdat iedereen geen verontschuldiging had.
   Daarom moeten alle slechte mensen worden gedood met gruweldaden. Want hun zonden zijn afschuwelijk: te weinig lichaamsbedekking, weigering van de bijslaap, streven naar vrijheden, de Bijbel aannemen, dansen, rente heffen, de baard scheren, varkensvlees eten, vrede sluiten, geen arabisch spreken, liefde verkiezen boven broederschap, al deze dingen zijn afschuwelijk voor Allah. En gij weet dat uw verstand en gevoel waardeloos is tegenover de Voortreffelijke.
   Bestrijdt daarom de afschuwelijken der Aarde en de wereld zal veranderen in een paradijs. Zonder overbevolking, zonder werkloosheid, zonder natuurrampen, zonder ziekten, zonder slangen, zonder schorpioenen, zonder humanisten, zonder christenen, zonder joden.
   En zonder waarheid, zonder hersenspoeling, zonder nijdige dwang, zonder menselijkheid, zonder liefde, zonder compassie, zonder beschaving, zonder angst.

  2. Jodocus

   Geboortecijfer is gemiddeld 4 bij islamitische gezinnen? Je moet wel een hele grote duim hebben.
   Als je iets hard wilt maken dan moet je wel met de goede cijfers komen.
   Dit is gewoon sensatie zoeken.

 4. Pimsch

  Want Allah ergert zich niet aan gruweldaden, noch aan sadisme, noch aan kindbruidjes. Het zijn de korte jurkjes en varkensvlees en dansen en introspectie.
  Toch geeft Hij de martelaren een eeuwige erectie.
  Want Allah is voortreffelijk en wijs.

 5. _Mediaevist_

  De man wordt hier omschreven alsof hij een schurk of held uit de Marvel Comics is, merkwaardig misschien. Hoewel, Frank Miller schreef wel een comic over islamitische terreur en de bestrijding ervan: Holy Terror. De linkse huiliehuilies stonden alweer snel op hun achterste poten. https://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Terror_(graphic_novel)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.