Is "Jihadi John" terug? Terrorist in nieuwe ISIS-video lijkt sprekend op beruchte extremist

Geen categorieaug 06 2015, 15:34
Terrorist in dreigvideo van Egyptische ISIS-afdeling vertoont grote gelijkenis met Jihadi John.
Hij is misschien wel de meest beruchte terrorist ter wereld: ISIS-beul Jihadi John. Hij zaaide angst over de hele wereld toen hij journalist James Foley onthoofdde in een gruwelijke video, de eerste onthoofdingsvideo die de terreurgroep publiceerde.
Jihadi-John
Daarna verscheen de terrorist nog enkele malen in video's, die steeds bloediger en gruwelijker leken te worden. Vanwege zijn duidelijk Britse accent kreeg hij de bijnaam "Jihadi John", en werd hij een symbool van de vele jihadisten die uit Europa naar Syrië en Irak gaan om gruweldaden te plegen voor ISIS. Zijn echte naam bleek overigens Muhammad Emwazi te zijn, afkomstig uit Londen.
British-IS-terrorist-known-as-Jihadi-John
De laatste tijd was het onduidelijk waar Jihadi John verbleef. Volgens sommige berichten was de terrorist gevlucht naar Libië en had hij zich gevoegd bij de lokale ISIS-afdeling aldaar. Weer andere bronnen beweerden dat de beul onenigheid had met ISIS en voor de terreurorganisatie op de vlucht was geslagen.
Maar het lijkt erop dat Jihadi John weer helemaal terug is. Een recente dreigvideo van de Egyptische afdeling van ISIS laat een terrorist zien die sprekend op hem lijkt. Door het gezichtsmasker en door het feit dat de terrorist in de video niet spreekt, is niet met zekerheid vast te stellen of het ook echt om de Britse slachter gaat, maar het postuur en de ogen komen overeen.
ISIS
In de nieuwe angstaanjagende video bedreigt de wrede jihadist een Kroatische gijzelaar die door de Egyptische ISIS-afdeling in de Sinai-woestijn gevangen is genomen. De Kroaat identificeert zichzelf als Tomislav Sapolek, vader van twee kinderen. Tenzij de Egyptische regering terroristen vrijlaat uit de gevangenis, zo spreekt de Kroaat, wacht hem een afschuwelijk lot.
[video width="1024" height="576" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/1418450360_4400872040001_4400838080001.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten