Jongetje kan niet lekker buiten spelen met vriendjes. Dan komen deze buren in actie om hem de mooiste speeltuin ter wereld te geven

Geen categorieaug 05 2015, 14:00
Een 7-jaar oud jongetje kan niet lekker spelen in de plaatselijke speeltuin omdat hij kanker heeft. Met wat hulp van zijn buurtgenoten is dat nu geen probleem meer.
Bryan Carroll, een 7-jarig jongetje uit Canada, kreeg vorig jaar te horen dat hij leukemie had. Door deze vreselijke ziekte mag hij niet veel naar buiten en mag hij niet naar plaatsen gaan waar er veel mensen zijn.
Screen Shot 2015-08-05 at 13.47.44
Met andere woorden: geen speeltuinen voor hem.
Dieptriest natuurlijk, maar dit verhaal wordt toch nog fantastisch mooi. De reden? Zijn buurtgenoten besloten om iets fantastisch te doen:
To give Bryan a fun and safe place to play during the summer, people from his community secretly got to work and surprised the boy and his family this past Wednesday with a revamped backyard complete with swing and patio sets, according to Yahoo Parenting.
Screen Shot 2015-08-05 at 13.47.58
Met andere woorden, ze verbouwden zijn tuin compleet. Bryan heeft nu een privé-speeltuin!
"Hij is er dol op," aldus Bryans vader. "Het was voor het eerst dat hij zo blij en snel naar buiten rende toen hij de verbouwde tuin zag. Het was geweldig om te zien."
De privé-speeltuin werd gebouwd door maar liefst 50 vrijwilligers. Onder hen bevonden zich juffen en meesters, vrienden, en buren. Op de dag van de onthulling kwamen daar nog eens twee bijzonder geëerde gasten bij: NHL (ijshockey) spelers Sidney Crosby en Nathan MacKinnon. Bryan is een ontzettende ijshockeyfan (welke Canadees is dat niet), dus voor hem was dit een geweldig moment. De heren bezochten hem en speelden zelfs even met hem in zijn tuin.
Screen Shot 2015-08-05 at 13.48.05
De nieuwe tuin is het gevolg van een actie van een vriendin van de familie, Leanne Christie. Zij sprak met Bryans ouders. Die vertelden haar dat ze hun tuin een flink opknapbeurt wilden geven zodat hun zoontje er ook wat van kon genieten. Helaas kost zoiets natuurlijk veel geld. Daarom zette Leanne een GoFundMe-pagina op. Ze haalde maar liefst $3.000 op in vier dagen tijd. Vervolgens gingen de 50 vrijwilligers aan de slag om Bryan het cadeau van zijn leven te geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten