Minister Finland: "Derde steunpakket Griekenland gaat niet werken"

Geen categorieaug 09 2015, 19:00
Timo Soini laat optekenen dat het "zo niet gaat werken."
De Finse minister van Buitenlandse Zaken, Timo Soini, heeft geen fiducie in een derde reddingspakket voor Griekenland. Hij is er namelijk van overtuigd dat het feitelijk einde oefening is voor het zuid-Europese land.
Een derde steunpakket voor Griekenland zal niet werken en slechts de problemen die de eurozone teisteren vooruitschuiven. Dat stelt de Finse minister van Buitenlandse Zaken Timo Soini in een interview over de kwestie. ,,We moeten toegeven dat dit niet gaat werken", zo liet hij optekenen.
Opmerkelijk genoeg zegt de politicus van De Ware Finnen toch dat hij bereid is om te praten over een nieuw steunpakket. Hij zegt daar het volgende over:
"Toestaan dat de Grieken falen, zou Europa alleen maar meer kosten."
Soini's partij, De Ware Finnen, zorgde vorige maand nog bijna voor een serieuze regeringscrisis in Finland omdat het kabinet akkoord wilde gaan met een nieuw steunpakket voor Griekenland. Uiteindelijk besloten Soini en co om de regering toch maar niet op te blazen; dat zou in hun ogen de linkse partijen alleen maar in de kaart spelen.
Het zou mij niet verbazen als Nederlandse politieke partijen hier vragen over willen stellen aan onze minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Als de Finase minister van BuZa denkt dat het reddingspakket geen positief effect zal hebben is dat volgens EU-critici ongetwijfeld wel een Kamervraag of twee waard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten