Nederlandse inlichtingendienst maakt jacht op Brits jihad-gezin

Geen categorieaug 31 2015, 14:00
De Britse autoriteiten hebben de Nederlandse inlichtingendienst om hulp gevraagd.
Dit omdat ze op zoek zijn naar een radicaal-islamitisch gezin uit Londen dat zich blijkbaar wil aansluiten bij ISIS, de islamistische terroristische organisatie die hele delen van Syrië en Irak bezet houdt.
Interessant genoeg gaat het om een moeder en haar vier kinderen. Zij heeft haar kinderen ontvoerd en meegenomen op reis. Volgens de Britten is het gezin (minus vader) eerst naar Nederland gegaan. Vanuit ons land willen ze doorreizen en uiteindelijk terechtkomen in het Midden-Oosten.
Het gaat om de 33-jarige Zahera Tariq en haar drie zoontjes en dochter, schrijft The Guardian. De oudste van de kinderen is 12 jaar, de jongste is 4 jaar. De vrouw heeft haar kroost vijf dagen geleden zonder medeweten van haar 42-jarige echtgenoot meegenomen en is sindsdien op de vlucht.
Net als de autoriteiten en andere familieleden vreest de vader voor het leven van zijn kinderen. Niet zo gek aangezien ISIS aangevallen wordt door een coalition of the willing en zelf ook nog eens kinderen indoctrineert om ze vervolgens in te zetten als moordenaars/terroristen.
Het laatste bewijs dat ze op pad waren is afkomstig van beveiligingscamera's op het vliegveld van Londen. Daarop kun je zien dat ze zich voorbereiden om - met allerlei koffers - op het vliegtuig te stappen, waarschijnlijk naar Nederland. Schiphol dus.
De Britse autoriteiten en die van Nederland staat continu in contact met elkaar. Helaas hebben ze nog geen enkel idee waar de vrouw en haar kinderen zijn; ze lijken spoorloos verdwenen. Dat duidt er natuurlijk op dat ze hulp hebben gekregen van een netwerk van ISIS dat zich erin gespecialiseerd heeft om mensen over de grens te smokkelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten