Als twee mannen haar telefoon proberen te stelen, komt deze karate-koningin in actie. Wat ze doet zal hen nog lang heugen…

monique-hendjamouja
Foto:

Als je in een encyclopedie zoekt naar een definitie van ‘boontje komt om z’n loontje’, vind je daaronder een link naar dit filmpje.

Twee zakkenrollers dachten in Monique Bastos het ideale slachtoffer te zien, en besloten het jonge meisje te overvallen. ‘Twee gasten tegen één meisje, dat moeten we kunnen winnen’ moeten ze gedacht hebben. Dát was wellicht wel de meest fatale misvatting uit hun hele leven.

Want Monique is niet zomaar een meisje: Monique doet aan mixed martial arts. Dat houdt in dat ze van allerlei soorten vechtsporten verstand heeft. En alhoewel je als vechtsporter niet wordt geacht die technieken zomaar in te gaan zetten tegen Jan en alleman, mag er natuurlijk een uitzondering worden gemaakt als het zelfverdediging betreft.

Dus wat doet Monique als de twee kerels haar aanvallen? Precies. Ze grijpt er eentje:


.

Monique weet een nekklem aan te leggen rondom de jongen, terwijl omstanders de jonge vrouw helpen en de ID-kaart van de dief weten te ontfutselen. Daardoor kan de telefoonjatter snel worden geïdentificeerd als de 18-jarige Wesley Sousa. De kranige jonge vrouw liet uiteraard pas los toen de politie arriveerde.

Monique-Bastos_4-620x263

Uiteraard is de jonge vechtbazin tevreden over de afloop:

“Het waren twee gozers, en ze gebruikten messen. Maar ik was in staat om jiu-jitsu toe te passen en mijn telefoon terug te pakken. Het is een groot risicio, maar ik deed het om mezelf en mijn vrienden te beschermen. Dus ik deed wat ik geleerd heb.”

Heel goed gedaan Monique! Dankzij jou zijn de gevangenis een nieuwe jeugdige boef rijker, en jij gelukkig geen telefoon armer. Zo hoort het!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

1 reactie

  1.   

    …dat zou de goede Monique in Nederland duur zijn komen te staan. Want daar zijn OM, justitie en de politie niet zo gesteld op burgers die zich aan eigenrichting – want zo noemen ze dat – te buiten gaan. Een voorzichtige schatting: 1.500 euro boete of een vervangende celstraf van drie maanden, plus 750 euro smartengeld voor de dader; eh… ik bedoel natuurlijk: het arme slachtoffer.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!