Europees overleg over immigratieproblematiek levert niets op

Bert Koenders: “De duivel zit hem in de details.”

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) heeft het overleg in Luxemburg, tussen zijn collega ministers van de Europese Unie, niets opgeleverd. De ministers kwamen bijeen om met elkaar te praten over de vluchtelingenproblematiek, die grote delen van Europa in de ban houdt.

Koenders geeft aan dat hoewel iedereen het erover eens dat er iets moet gebeuren ze van mening verschillen over de details: “De duivel zit hem in de details.”

Het grootste meningsverschil gaat over de aantallen vluchtelingen die lidstaten moeten opnemen. De NOS legt uit:

Dat het Europese asielsysteem niet werkt, daar twijfelt niemand meer aan. Maar struikelblok blijft het maken van afspraken over precieze aantallen vluchtelingen die landen moeten opnemen. Italië, Duitsland en Frankrijk willen een heel nieuw systeem met een eerlijke verdeling over alle EU-landen.

Interessant genoeg zijn het met name de oost-Europese lidstaten die zich niet willen binden aan een bepaald quotum. Aan de ene kant is dat natuurlijk begrijpelijk – ze willen zo weinig mogelijk vluchtelingen opnemen – maar aan de andere kant vinden de overige lidstaten dat het hierdoor nog moeilijker wordt om afspraken met elkaar te maken en de vluchtelingen op een goede, effectieve manier op te vangen.

De verschillende ministers wachten nu op een officieel voorstel van de Europese Commissie. Voorzitter Jean Claude Juncker is daar nu mee bezig. Als ingewijden gelijk hebben zal hij voorstellen dat de EU 160.000 vluchtelingen opneemt: dat zijn er 120.000 meer dan aanvankelijk gedacht.

Het heeft er alle schijn van dat die vluchtelingen voor een groot gedeelte opgevangen moeten worden in west-Europa. Met name de Baltische staten zijn namelijk niet van plan om veel vluchtelingen op te vangen. Zij zijn bang dat een ruimhartige regeling alleen maar voor meer vluchtelingen zorgt, waardoor ze uiteindelijk overspoeld zullen worden met asielaanvragen van mensen die op eigen houtje naar die landen gekomen zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. V.K.

  -Handig, lukt het verdelen niet, dan proberen we het met 40.000 extra.

  -En maar janken over humanitair, maar nog steeds geen oplossing.

 2. Ni28

  Wat is het verdacht stil in Duitsland. Je hoort geen reactie van niemand. Er lijkt geen regering meer te zitten en extreem rechts lijkt van de boden verdwenen te zijn. Je hoort geen stem, niet voor niet tegen. Net zoals in tijden van de IJzeren Gordijn maar dan op de andere kant. Is Merkel er nog?

 3. Gielah

  Als u niets hoort, gebeurt er waarschijnlijk juist veel.
  Op onze radio en televisie krijgen we alleen maar mensen te zien, die persoonlijk naar Calais willen, om daar het een en ander aan te gaan bieden.
  Hebben die mensen nog niet gehoord dat een vader, die met zijn gezin daarheen trok, dat gezin met een koevoet heeft moeten verdedigen tegen de zogenaamd- hulpbehoevenden in dat kamp?

  Zelfs Tineke Ceelen van Vluchtelingenwerk gaf toe, dat dit soort hulpacties niet helemaal zonder risico’s waren.

  Alle tegenstemmen laat men niet horen.
  Expres niet.
  Men doet net of de actie ‘het Dorp’ een reprise krijgt, opdat alle sentimentele mensen in den lande óók meteen verwoed blikjes Olvarit en Pampers zouden gaan inslaan en bij COA’s gaan afgeven.

  Ik zag in Apeldoorn een afgrijselijk slecht zingend koor: ” Welkom in ons land” staan zingen, in een zaal waar de eerste nieuwkomers gingen binnenkomen.

  Maar wat er óók leeft… ( want niet iedereen is een halve gek die alles meteen gelooft en accepteert) dat krijg je niet te zien en te horen.

  Hopelijk is de overheid zo wijs om niet, net als mevrouw Merkel, over nazi’s en haat te gaan kwekken, zodra verstandiger mensen van zich zullen laten horen.
  De Nederlander pikt namelijk niet alles.
  Er zijn om dit lánd dan wellicht geen grenzen meer, maar desondanks zijn er onder de bevolking grenzen, waar men beter niet overheen kan gaan.

 4. Ni28

  De eentonige media geluiden zijn in strijd met de gedachte van het vrije Westen. Europa lijkt nu al gedestabiliseerd doordat de Oost-Europese landen zich niet willen mee laten storten in deze dwaze avontuur van enkele doorgedraaide politici.

 5. halo1

  Tja.. die Oost-Europeanen worden als achterlijk geframed.. terwijl ze in werkelijkheid een goed gevoel hebben voor goed en fout.. het westen is juist de naief-decadente partij..

 6. poldi

  Zeer opvallend, zelfs de Telegraaf heeft vandaag 5 reacties van mij over de eenzijdige en emotionele aandacht t.a.v. de “vluchtelingen” en de onnozele onbenullen die ze in huis willen nemen, afgekeurd. Tot nu hebben ze mijn reacties nog nooirt afgekeurd

 7. Gielah

  Hoog bevel?
  Er is iets vreemds en griezeligs aan de hand.

 8. poldi

  Copy & Paste
  ——————-
  De stroom valt niet meer te stoppen, zelfs niet wanneer de EU eindelijk afdoende maatregelen zou willen gaan nemen. Helaas, te laat.
  Ook het afschaffen van Schengen kan deze hordes niet meer tegenhouden. We worden volledig onder de voet gelopen (zie Hongarije, zie Oostenrijk, zie de Griekse eilanden).

  De politici hebben volledig gefaald OF volledig voldaan aan de geheime agenda. In beide gevallen hebben zij zich schuldig gemaakt aan landverraad.

  De opstandige, islamitische, meute zal niet eerder rusten dan dat Europa volkomen kaalgevreten is want geen enkel land kan dit nog bekostigen.

  Zodra niet meer aan de eisen van deze sprinkhanen voldaan kan worden breekt de hel los (zie nu al hun eis om Hongarije uit de EU te zetten).

 9. poldi

  6000 gast gezinnen hebben zich schijnbaar al aangemeld alleen als we kijken wie deze gast gezinnen zijn dan wordt het wel iets duidelijker.

  Die zien hun hele eigen geloofshenoten binnen komen en gaan inmiddels al bedenken wanneer Nederland overgenomen kan worden.

  Dat wordt voor hun heel simpel, zij zijn gewend om te vechten en mentaal anders ingesteld dan de doorsnee Nederlander.

  Sinterklaas en zwarte piet moet het land uit en deze heren kunnen ongebreideld aan hun toekomst denken.

  Ga heen en vermenigvuldig u.

 10. Philippine

  Ja, het is griezelig.
  Duitsland wordt onder de voet gelopen.

 11. Philippine

  Resolutie van Straatsburg.

 12. Gielah

  En dan… om de dag te beginnen… even een herinnering aan het feit, dat meneer Wilders vandaag zijn verjaardag viert.
  Voor wie hem graag een felicitatie sturen.

  1. Wachteres

   Lieve Gielah en anderen,

   Ik wil jullie nog even rechtstreeks bedanken voor jullie reacties op mijn ‘aankondiging van vertrek’.

   Die reacties hebben mij goed gedaan.

   Toch blijf ik bij mijn besluit, om de volgende redenen:

   Ik moet mijn tijd heel goed verdelen om aan alle taken die ik op mij genomen heb te kunnen voldoen.

   Een van die taken – en misschien wel de belangrijkste, omdat er niet zoveel gekwalificeerde vertalers op de sites aanwezig zijn – is vertaalwerk en dat blijft er meer en meer bij, omdat dit mij momenteel te veel energie kost. Gelukkig heb ik Henk, die mij assisteert.

   De reacties van de heer Simon wekken bij mij zoveel irritatie op dat ik het moeilijk vind om helemaal niet op hem te reageren.

   Als iemand zelf de harde werkelijkheid aangaande de islamisering van de samenleving op alle mogelijke manieren ontkent, dus – net als onze regering en de EU – willens en wetens leugens verkondigt, maar wel andere reageerders ongenuanceerd en hardnekkig blijft beschuldigen dat zij liegen en hen ook nog op alle mogelijke manieren kleineert en beledigt, dan is voor mij de maat op een gegeven ogenblik vol.

   Vooral als die persoon de hele dag en op alle artikelen volop aanwezig is.

   Daar komt bij dat hij hardwerkende rechtse bloggers, zoals E.J Bron en Joost Niemöller, voortdurend schoffeert, terwijl het enige wat zij doen is: opkomen voor wat Simon en zijn geliefde EU verkwanselen: onze vrije westerse samenleving.

   Ik wens met zo’n schandalig gedrag niet meer geconfronteerd te worden.

   Gruwelijk zoals het volk met valse sentimenten – nu weer het dode jongetje – wordt opgewekt om mee te doen.

   Terwijl de echte plannen van de EU – de islam hier en masse laten binnenstromen – steeds duidelijker worden. Het volk werd belooft dat deze ‘vluchtelingen’ na een jaar of vijf weer zouden moeten vertrekken en nu blijkt dat zij hun familie al mogen laten binnenkomen.

   Dan hoeven we alleen maar logische conclusies trekken.

   Er zijn zoveel voorbeelden van moslimgeweld in de EU en in de hele westerse wereld, dat die eenvoudig niet meer vallen te ontkennen.

   En als je dan als regering maar door blijft gaan met de instroom uit Afrika – zonder je ook maar één keer achter het oor te krabben en je af te vragen of je wel wijs bezig bent – dan zit er veel meer, en niet iets fraais, achter.

   Dat maakte Samson wel duidelijk toen hij niet wilde ingaan op een voorstel van de VVD om de vluchtelingen in hun eigen gebied op te alten vangen.

   Wat is daar mis mee?

   Zelfs in Australië, waar harde maatregelen worden gehandhaafd, neemt het islamitisch geweld toe.

   http://billmuehlenberg.com/2015/04/19/islamic-terrorism-in-australia-again/

   Dan is het toch logisch als je je eigen bevolking hier tegen beschermt? Een regering die dat – om wat voor reden ook – niet doet, is ten opzichte van haar volk, misdadig bezig.

   En Geert Wilders, namens Gielah en mij: van harte gefeliciteerd! 🙂 Moge u nog lang in ons midden zijn.

   Het land en het volk heeft u nodig.

   1. V.K.

    -@Wachteres,

    -Simon loopt met kinderlijkjes te leuren om zijn gelijk te krijgen, snap dat je daar liever niet mee in discussie gaat.

    https://ejbron.wordpress.com/2015/09/06/er-klopt-iets-niet-2/

   2. Anna

    Wachteres. Waarom noemt u jonge mannen die nu wegrennen omdat de Amerikaanse politiek is mislukt en die samen met heel veel stammen tegen Assad oorlog voeren( den) “vluchtelingen”. Het zijn geen vluchtelingen.

   3. Simon Brouwenstein

    Een verstandig besluit, mevrouw Wachteres. Het zal DDS ook goed doen.

    Wat de vieze racist Joost Niemöller betreft, ik las een leuk artikel over hem.

    http://barracudanls.blogspot.nl/2015/09/illegalen.html

 13. Wachteres

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/alle-eu-landen-beseffen-dat-dit-gedeelde-verantwoordelijkheid-is/article-normal-600315.html?utm_source=Newsletter-05/09/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&M_BT=4938490654704

  “Alle EU-landen beseffen dat dit gedeelde verantwoordelijkheid is”

  05/09/15 om 16:02 – Bijgewerkt om 16:02

  Als de vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken vrijdag en zaterdag iets heeft duidelijk gemaakt, dan wel dat alle 28 lidstaten beseffen dat de vluchtelingencrisis een gedeelde verantwoordelijkheid is waarvoor een gemeenschappelijke oplossing moet worden gezocht.

  Dat heeft Federica Mogherini, de Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlands Beleid van de EU, na afloop gezegd.

  Frederica liegt al, als ze haar mond maar open doet.

  1. Wachteres

   Goede artikelen zal ik wel blijven deponeren.

   Dan blijft Simon tenminste op de hoogte.

 14. poldi

  Uit de Trouw van vandaag
  ———————————–.
  Nog zo’n voorbeeld van een links en onnozel gutmensch Christine Kuiper adviseur sociale innovatie
  http://www.socialevraagstukken.nl/site/2015/09/04/pleidooi-voor-menselijkheid/

  Over een nog grotere aanzuigende werking gesproken.
  Wat en oerdom voorstel.
  Als er een luchtbrug komt dan vertrekken vele vluchtelingen uit de opvangkampen in Libanon, Cyprus en Jordanie naar Turkije om daar via een luchtbrug naar Griekenland te vliegen. Dan zijn dan geen duizenden, geen tienduizenden, maar honderdduizenden “vluchtelingen” met een overwegend moslim achtergrond.

  Dat zal de nu al ontwrichtende situatie alleen maar versterken en zorgen voor rellen en opstanden.

 15. Bromsnor

  Het verdelen zal de stroom immigranten alleen maar doen toenemen en aangezien er miljoenen klaarstaan in Afrika en het Midden Oosten om naar Europa te komen is het dus dweilen met de kraan open.

  Het enige serieuze plan komt uit Oost Europa waar men echt bereid is maatregelen te nemen om de stroom immigranten af te remmen.

 16. Bromsnor

  Hierbij wil ik Geert Wilders van harte feliciteren!

 17. Anna

  Waarom moeten wij al die jonge mannen (verschillenden stammen o.a. IS ) die gevochten hebben tegen Assad hier in Europa asiel geven? Nu ze in het nauw komen vanwege de mislukte politiek van de Amerikanen rennen ze met z’n allen naar Europa. Groot deel deze mensen zijn tegen alle westerse waarden en normen en zullen heel veel “religie” ellende meebrengen.

 18. H.Vaes

  De Hondt peilt dat 13 procent van de Nederlanders de zogenaamde vluchtelingen in hun huis wil opvangen.
  Dat betekent dat ruin 1 miljoen Nederlanders daartoe bereid zijn.
  WELNU…….DAN IS HET VLUCHTELINGEN POBLEEM EN DE HUISVESTING DAARVAN TOCH OPGELOST.
  Maar ik denk dat de 13 procent wat uit hun nek staan te lullen…..en alleen maar de guttmensch willen spelen, want als het er echt op aan zou komen dan geven ze net als Slob niet thuis.

 19. toetssteen

  http://www.bartleby.com/246/1129.html

  East is east and west is west….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.