GeenPeil actie meer dan geslaagd: GeenStijl haalt 440.000 handtekeningen op voor referendum

Zondagavond rond 19:00 liet de organisatie weten dat er zo’n 443.000 handtekeningen waren opgehaald.

De GeenPeil-actie van GeenStijl (en het GeenPeil-comité) is een groot succes gebleken. Na een wat langzame start hebben maar liefst 443.000 Nederlanders de petitie ondertekend. Hierdoor wordt de Tweede Kamer gedwongen om het verzoek om een referendum uit te schrijven serieus te nemen.

In de petitie richten ondergetekenden zich tegen een mogelijk associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Volgens het comité gaat het verdrag de Nederlandse belastingbetaler letterlijk miljarden euro’s kosten; en dat op een moment dat Nederlandse gezinnen het zelf al moeilijk genoeg hebben om rond te komen.

Het Algemeen Dagblad legt uit:

GeenPeil is een initiatief van Burgercomité-EU, weblog GeenStijl en het Forum voor Democratie van eurofoob Thierry Baudet. Ze zijn tegen de uitbreidingsdrift van de EU, die volgens hen ten koste gaat van de Nederlandse democratie. Volgens hen komt de regering in Den Haag niet meer op voor de belangen van het Nederlandse volk, maar doet zij enkel nog wat Brussel wil.

Nou wordt de term ‘eurofoob’ natuurlijk eerst en vooral gebruikt om eurocritici weg te zetten als emotioneel en overdreven nationalistisch, dat dan ook de reden is dat wij de term eurocritici gebruiken, maar dat laten we maar even liggen. Het belangrijkste punt is immers dat dit een samenwerking is tussen twee organisaties en het weblog GeenStijl, en dat de samenwerking buitengewoon effectief is gebleken.

De organisatie had tot maandag 28 september (dat is vandaag) om 300.000 handtekeningen in te zamelen om een raadgevend referendum te laten organiseren. Hoewel meerdere clubs geprobeerd hebben om dat hoge aantal handtekeningen in te zamelen was dat voor de actie van GeenPeil nog niemand gelukt. Nu dus wel.

Eerder stemde de Tweede Kamer voor het associatieverdrag. Door de actie van GeenPeil komt er nu een raadgevend referendum over deze materie. Hoewel het parlement de uitslag van het referendum naast zich neer kan leggen is dat politiek gezien natuurlijk een buitengewoon gevoelige beslissing; één waardoor partijen zichzelf mogelijk beschadigen, tenminste als uit het referendum blijkt dat de Nederlandse kiezer tegen het verdrag is.

De dames en heren van GeenStijl leggen uit dat het hoge aantal van 443.000 handtekeningen feitelijk ongekend is… en iets waar de politiek zich serieus zorgen om moet maken:

“Feit: GeenPeil heeft bij deze stand anderhalf keer méér supporters dan alle politieke partijen tezamen leden hebben.”

PVV-leider Geert Wilders laat weten bijzonder verheugd te zijn:

“Fantastisch nieuws, echt geweldig. Ik heb het van het begin af aan gesteund. Prachtig dat het er nu komt. De PVV gaat campagne voeren voor een NEE !”

Zelfs D66 is positief over de actie. D66-Kamerlid Kees Verhoeven legt uit:

“Het is een knappe prestatie van GeenPeil dat het zoveel mensen heeft gemobiliseerd om te tekenen zodat het referendum er nu dus ook komt. Het referendum is door een initiatiefwet van D66 mogelijk geworden en het is mooi te zien dat daar nu meteen gebruik van wordt gemaakt. Het toont aan dat Europa sterk leeft onder de bevolking en het is nu aan de voorstanders van het verdrag om aan Nederland duidelijk te maken waarom dit verdrag tussen de EU en de Oekraïne een ja-stem verdient. D66 is voorstander van dit verdrag, we zien liever dat Oekraïne samenwerkt met Europa dan onder het juk van Poetin terecht komt.”

Ook Pieter Omtzigt van het CDA is onder de indruk. Daarbij benadrukt hij nog maar eens dat zijn partij een voorstander is van het associatieverdrag, maar daar voegt hij aan toe dat hij wél vindt dat de regering de uitslag van het referendum dient te eerbiedigen:

“Het CDA is voorstander van dat verdrag: Oekraïne en de EU zijn buren en het is goed als zij hun economieën voor elkaar openstellen en nauw met elkaar samenwerken. Maar een associatieverdrag is geen lidmaatschap. Dat is voor Oekraïne niet aan de orde en zou een ander besluit van de regering vergen. Het CDA is geen voorstander van referenda. Maar je kunt niet het hele Nederlandse volk om een mening vragen en daarna zomaar zeggen: we doen er niets mee. Het CDA vindt dus dat de regering de uitslag van dit referendum wel dient te volgen.”

Het is nu afwachten wanneer het referendum precies gehouden zal worden… en wat de regering precies met de uitslag doet als het eenmaal achter de rug is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. poldi

  Het Koren wordt van het Kaf gescheiden.

  Vier partijen waren voor een referendum: PVV, SP, 50PLUS en de Dierenpartij.

  De volgende partijen hadden en hebben volledig lak aan de kiezer: VVD, CDA, CU, PvdA, GL, D’66 en SGP.

  Ook van de fantastische Nigel Farage krijgt het NL’se volk (althans diegenen die de moeite hebben genomen om een handtekening te versturen) een ferme pluim.

  De Engelsen gaan zich binnenkort ook bevrijden van de EUSSR-ketens, laat dat voor ons een inspiratie zijn.

  In alle partijen heerst partij “discipline”, op straffe van afvoering van de kieslijst bij de volgende verkiezingen.
  Conclusie: slechts een handjevol politici bepalen het gevoerde politieke beleid.
  Verkiezingen hebben hierop weinig invloed, omdat “de Top” blijft en daarmee hun beleid.
  In de top heerst er een ” betrekkelijke mono visie” ten aanzien van de grote maatschappelijke vraagstukken.
  Een eenmaal ingeslagen weg, al is deze nog zo fout, wordt vervolgd. Helaas!

  M.a.w. het parlement is een nepparlement en het referendum zal dat keihard bewijzen.

 2. Simon Brouwenstein

  Ik weet zeker dat meer dan 30% van de Nederlanders zich reuze druk maken over het associatieverdrag met Oekraïne.

  Wat een soap!

  1. Lost Paradise

   Brouwenstein, het referendum gaat niet in de eerste plaats om het associatieverdrag met de Oekraïne. Het gaat er om dat een bres geslagen is in de demotatuur in Nederland en in het EU-pantser. Het gaat er om dat burgers weer medezeggenschap krijgen over belangrijke keuzes en beslissingen. Dat pad is tot dusver succesvol gevolgd. En hoe!

  2. Wachteres

   Precies, Simon. De meeste Nederlanders maken zich niet druk. Dat doen ze pas als het te laat is.

   En dan zul je ze horen jammeren.

   1. hans-e-pans

    Volgens mij gaat het alleen om een raadgevend referendum, we weten hoe er door de toenmalige regering is omgegaan met ons vorige referendum dat om het echie ging.

    Wie kan mij verzekeren dat de bovenonsgestelden niet gewoon zeggen “toedeledokie het is maar een raadgevend referendum, we hoeven ons er niet aan de uitslag te houden.”

 3. poldi

  Dat gaat tegen of zelfs over de half miljoen lopen en dat zonder enige aandacht van de PO en MSM.

  Wat een enorme concurrent is het Internet voor de rooie staatsmedia en de leugenpers en al die Simon Brouwensteins! Geen vat op te krijgen.

  De koppen zullen bij elkaar gestoken worden om een mogelijkheid te verzinnen deze luis in de pels, de echte en enige kracht van het volk, tot nu toe ongrijpbaar, op ondemocratische, dictatoriale wijze aan banden te leggen en zodoende onschadelijk te maken.
  Kwestie van tijd.
  Zie het al aankomen. Monddood zal het plebs worden gemaakt en de grond worden ingetrapt.

 4. halo1

  Felicitaties zijn op hun plaats.. maar het is nog maar het (prachtige)begin van het uiteindelijke eindddoel : uit de EU.. baas in eigen huis!

 5. Nicky

  @Poldi, een heel goede samenvatting.nWe gaan kijken wat het nu wordt. En ja, ook met de ondemocratische, verwaande wegkijk partijen dus:

  VVD, CDA, CU, PvdA, GL, D’66 en SGP.

  Hoewel ik wel verontrustend vind, hoe die gladde glibberpaling engerd Pechtold nu (pas) reageert op deze aktie. Een deel van het domme kiezersvolk zal hem zomaar weer geloven!

 6. Bart

  Deze aanvraag heeft wel het een en ander duidelijk gemaakt, de media in Nederland heeft nog steeds een groot bereik.

  De laatste 150.000 handtekeningen zijn in de laatste 3 dagen opgehaald, dat valt gelijk met de eerste serieuze aandacht in de media. Zoveel handtekeningen in zo een korte tijd laat ook heel duidelijk zien dat dit wel degelijk leeft onder de bevolking. De mensen die nu nog durven zeggen dat het maar een klein percentage van de bevolking is praten dus onzin.

 7. CJD

  Ik ben altijd een grote voorstander geweest van deze referndum. Ik heb vanaf het begin van de aankondiging ondertekend en ik ben ontzettend verheugd dat het geslaagt is´.

  Ook al ben ik volledig tegen dit ondemocratische wurgverdrag vind ik wel dat de uiteindelijke uitkomst van dit referndum (wat het ook moge zijn) gerespecteerd dient te worden. In die zin geef ik Omzigd gelijk

 8. Svetlana

  Gefeliciteerd met je uitslag GS. Nu mag je vervolgens weer de tering krijgen

  1. Wachteres

   Ik mag veronderstellen dat je niet weet wat dat betekent, Svetlana?

 9. puttertje

  Dit referendum als het er komt, zal misbruikt worden . Ik zie het volgende scenario : Wilders zegt dat de Oekraine door het handelsverdrag ook een open grens wordt waar vluchtelingen gebruik van zullen maken. Nog breder trekken : Eigenlijk is het een referendum tegen de EU en de vluchtelingenpolitiek van de regering. En dan flink liegen,, verontwaardigt doen etc. En het resultaat ; Nog meer frustratie. Daar gaat het om, ellende veroorzaken. Een referenum over landelijke en buitenlandse politiek betreffende onderwerpen leidt tot verwarring en onbegrip. Het maakt mensen boos of murw. Alleen plaatselijke referenda hebben zin .
  In ons parlementaire systeem kiezen we vertegenwoordigers die meer tijd en kennis van zaken hebben. Een vertrouwensstem. Het is zeker geen goed werkend systeem, maar alle alternatieven zijn slechter. (Churchill) In een democratie moeten ook minderheden aan hun trekken komen.

 10. Wachteres

  http://www.rtvnoord.nl/nieuws/154125/Tientallen-Syrische-kindbruiden-onderweg-naar-Ter-Apel

  ‘Tientallen Syrische kindbruiden onderweg naar Ter Apel’

  Ter Apel – Tussen januari 2014 en begin dit jaar hebben ten minste 34 Syrische kindbruiden asiel aangevraagd in Nederland.

  Daarnaast zouden er nog eens 22 zogeheten ‘nareizende bruiden’ onderweg zijn naar Ter Apel, tienermeisjes waarvan de man al in ons land verblijft.

  Dat blijkt uit een intern stuk van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) waar RTV Noord inzage in heeft gehad.

  ‘Deze meisjes zijn nog kinderen. Veelal afkomstig uit Syrische vluchtelingenkampen in Libanon, Jordanië en Turkije en daar uitgehuwelijkt.

  Ze hebben eigenlijk hulp nodig. Op het moment dat ze gevangen zitten in een gedwongen huwelijk is de kans op nieuwe trauma’s groot.’

  Kindhuwelijken worden in Nederland erkend, mits geregistreerd in land van herkomst. Volgens critici is het gedoogbeleid van de overheid er vooral op gericht om politiek gevoelige discussies te voorkomen.

  En dat het politiek gevoelig ligt, blijkt ook wel uit de reactie van fractievoorzitter Richart Joling van de PvdA in de gemeente Vlagtwedde. Hij noemt de cijfers van de IND schokkend. ‘Als overheid staan wij dus toe dat deze meisjes seksueel misbruikt worden. Ik vind dat zeer verwerpelijk en zeer ernstig.’

  Onze overheid brengt ons terug naar de voor middeleeuwen.

  OVERDREVEN? Lees dit artikel!

  Uit de EU, zo spoedig mogelijk en dan mensen met gezond verstand in de regering.

  Als die, na jaren van dit verderf, tenminste nog te vinden zijn.

  1. Svetlana

   Dit hoort gewoon bij hun cultuur. Die meisjes willen het zelf ook want ze komen hier niet voor niks. Maar jij hebt dan ook niet echt bepaald waardering voor andere culturen toch Wachteres?

   1. Lost Paradise

    Je bent een vieze vuile rat Zweetlama. Je bent een immoreel stuk vreten, tuig van de richel. Donder asjeblieft op naar je eigen minderwaardige kutcultuur waar ze dit soort zaken blijkbaar oirbaar achten. En probeer op je terugreis een schilfertje beschaving op te doen. Maar ja, daarvoor moet je een mens zijn en dat niveau heb je nog niet bereikt. Smerig stuk viezigheid.

    1. Pjotter

     Lost Paradise, doorgaans ben ik niet voor de door je gebezigde taal, maar in dit geval zeg ik proficiat.
     Wat een stuk hersenloze ellende is dat misbaksel.
     Als het van die griet geen ernst is maar opnaaierij, in beide gevallen een juiste typering.

   2. Wachteres

    Voor kinderhuwelijken heb ik inderdaad geen waardering, Svetlana.

    En die horen trouwens niet bij onze cultuur.

    Dat jij daar geen probleem mee hebt, zegt veel over jou.

    Trouwens, ze willen dat zelf? Ach simpele ziel.

    Denk je nu echt dat die meisjes ook maar iets in te brengen hebben?

    Ik herinner me nog een meisje op de school waar ik lerares was, dat was uitgehuwelijkt aan een neef, tegen haar zin.

    Ze werd bedreigd door haar familie en moest onderduiken. Neefje lief reed dreigend rond in een auto, terwijl hij hier niet eens officieel woonde.

    Geen politie die iets deed. Hem oppakken bijvoorbeeld en over de grens zetten..

    En dat kan allemaal in Nederland.

    ’t Is maar goed dat er nog mensen zijn die geen waardering hebben voor dergelijke culturen.

    Anders zou het er met ons land en met Europa nu al bar slecht voorstaan.

    Dat deze cultuurrelativisten er zijn, zorgt er al voor dat onze vrijheid en onze cultuur naar de bliksem gaat.

    Maar goed, ik begrijp jou wel.

    Gezien je achtergrond heb je nooit geleerd vrij en zelfstandig te denken.

    1. toetssteen

     @Wachters
     Ik las dat er eentje bij was van dertien. Dertien, de leeftijd van mijn oudste kleindochter. Ik krijg jeukende vingers! Om iemand de kop van zijn romp te trekken bedoel ik.

     1. Wachteres

      Nee toets, van de gutmenschen mag dat niet:
      ‘iez koeltoer’

   3. toetssteen

    @Svetlana
    Wat?!!!! Hun cultuur? Nou ga dan naar die cultuur terug en blijf daar!
    Wat is het volgende? Kannibalisme? Is hun cultuur!

    Rare mevrouw!

   4. CJD

    Svetlana

    Ik geef jou geen gelijk bij deze. Kinderhuwelijken is niet acceptabel wat je ‘cultuur’ ook moge zijn.

 11. Geah

  Nu nog een handtekeningactie voor minder vluchtelingen naar Nederland…..en daar is een hele goede reden voor:

  http://www.blikopnieuws.nl/2015/232920/meisje-18-aangerand-door-asielzoekers

  1. Terzo

   En Simon maar klagen als dit ongedierte wordt genoemd….

  2. Wachteres

   Nee hoor, Simon zegt dat wij ook wel eens aanranden.

   En dat blijft hij zeggen als straks in alle steden en dorpen meisjes en vrouwen in groten getale worden aangerand.

   Zweden is van een beschaafd land al verworden tot een land met bijna het hoogste aantal verkrachtingen in de wereld. Grotendeels door moslims.

   Maar och, moslims zijn net mensen volgens hem en dus moet dat kunnen.

   En voor Svetlana is het hun cultuur.

   Natuurlijk vinden er overal weleens verkrachtingen plaats, ook door niet-moslims.

   Maar wij veroordelen dat en doen er iets tegen.

   Ik heb niet de indruk dat dit in de islamitische cultuur wordt veroordeeld.

   Meisjes die worden verkracht, kunnen zelfs gestenigd worden.

   Hadden ze maar geen aanleiding moeten geven.

   En o ja, als een meisje zegt dat ze verkracht is, dan moet ze minstens drie mannelijke getuigen meenemen, anders wordt zij niet geloofd.

   Fijn hé, zo’n cultuur?

   Daar moeten we toch beslist respect voor opbrengen en hier invoeren.

   Anders ben je maar een slecht mens!

   .

 12. poldi

  Nu weer de kind bruiden, de “verrijking” van Nederland nadert met rasse schreden.
  Bedankt Mark Rutte voor jouw door Angela Merkel gedwongen aanzet tot een verdere islamisering van Nederland.
  Ik was ook “verrukt” toen ik las dat in diverse Duitse AZC’s christenen werden beschimpt, lastig gevallen en liggende vrouwen urine over zich heen kregen.
  Christenen werden zelfs door COA personeel verzocht om publiekelijk niet te bidden en kruisjes te verbergen.

  Het gaat de “goede” kant op !

  1. Wachteres

   Ja maar, 2Poldi. hoe kun je zoiets nu zeggen?

   Wij schimpen toch ook wel eens en we plassen ook regelmatig

   Dat we dit over het algemeen in een daarvoor bestemd toilet doen en onze behoefte niet over vrouwen uitstorten, heeft met onze cultuur te maken.

   Zij hebben een andere cultuur en daar moet je toch begrip voor kunnen opbrengen.

   Anders word je straks door Simon en Svetlana uitgescholden voor islamofoob of voor racist of iets dergelijks.

   1. Wachteres

    Verkeerde link, toets 🙂

    1. toetssteen

     @Wachteres
     Ach, ik weet wat je bedoelt, maar ik heb meerder bronnen en echt om Welt lijkt me toch moeilijk heen te fietsen.

 13. poldi

  Copy & Paste
  ——————–
  Islam = Apartheid.
  Islam = Onverdraagzaamheid
  Islam = Geen gelijke rechten voor vrouwen
  Islam = Geen gelijke rechten voor homo;s
  Islam = Geen democratie
  Islam = Geen erkenning van onze wetten
  Islam = Geen erkenning van onze normen en waarden
  Islam = Geen ……….vul maar in
  Wie kan bewijzen dat het anders is die hoor ik graag!

  Onze leiders weten dit en toch zadelen ze ONS op met miljoenen mensen die nooit in ons land gaan aarden en onze rechten verafschuwen.
  Ze beginnen vanaf dag 1 met het vormen van een door ons betaalde parallelle samenleving waar WIJ niets meer te vertellen hebben.

  Voorbeelden te over in de westerse wereld Google eens op Stockholm en moslim.

  Is dat de wereld die onze leiders met ons voor hebben?
  Wie gaat ons beschermen tegen de islam?

 14. Wachteres

  http://tpo.nl/2015/09/28/rellen-in-stuttgart-turken-vs-koerden-vs-polizei/

  Rellen in Stuttgart: Turken vs. Koerden vs. polizei
  Polizei heeft traangas, polizei wint

  Dit is de vierde rel vandaag en we moeten dat maar zien als een verrijking van onze cultuur.

 15. Geah

  Eigenlijk zou er een opstand moeten plaatsvinden waadoor de elite wordt afgezet en eerlijk wordt berecht vanwege het in gevaar brengen van het volk en Nederland…

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Geah bepleit een bijltjesdag.

   1. toetssteen

    @B.
    Lezen was duidelijk niet uw sterkste vak op school.
    Er staat: ‘eerlijk worden berecht’. Waar leest u iets dat lijkt op bijltjesdag?

    1. Gielah

     In het kader van het demoniseren van mensen met een andere mening dan die van hemzelf, leest onze trollebol graag selectiéf…. en verzint hij er vervolgens graag en met gemak dingen bij, die hém goed uitkomen… of die nu wáár zijn of niet.

     Vermóeiende en weinig effectieve strategie, vooral omdat hij die hele dagen door… en dat nu al maandenlang… hanteert.

   2. Wachteres

    En Simon doet er het zwijgen toe.

    Dat heb je met lafaards, wel kritiek op mensen die in een crisissituatie tenminste een mening hebben.

    Ach nee, Simon ziet nog steeds geen problemen.

    En hij zal die ook niet zien, of het moet al zijn dat iemand in zijn nabijheid in de problemen komt.

    Of dan ook niet, Simon?

 16. Mart

  Ze mochten niet in Hongarije,en de kroaten wilden ze ook niet die lieve asielzoekertjes,dus lieten ze ze los in niemandsland op een cristelijke/joodse begraafplaats,die ze in no time onderscheten en sloopten(zie vidio op internet)Deze cultuurverrijkers zijn nu zowat in Duitsland denk ik,of worden toe gezongen nederlandse deernen.
  SUCSES ER MEE!!

  1. Mart

   Door nederlandse deernen.

 17. WWW

  Ik wil meer referenda.
  – Over de garantstelling van de Nederlandse staat voor 200 miljard euro.
  – Over het onbeperkt bijdrukken van euro’s door Draghi.
  – Over het steunpakket aan de grieken.

  1. Ali Yas

   Die wil ik óók. Wat mij betreft komt er één referendum met 100 vragen.

 18. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/09/28/saoedi-arabie-28-mensen-schuldig-bevonden-aan-de-paniek-die-700-doden-veroorzaakte-zij-zullen-onthoofd-worden/#more-97905

  Saoedi-Arabië: 28 mensen schuldig bevonden aan de paniek die 700 doden veroorzaakte. Zij zullen onthoofd worden.

  De Saoedische regering heeft besloten om te laten zien dat de islam, dit mooie geloof van vrede en liefde, zijn best doet om “rechtvaardig” over te komen:

  28 mensen, die beschouwd worden verantwoordelijk te zijn voor de tragedie waarbij 700 mensen het leven verloren door de paniek die ontstond in Mekka, zullen worden onthoofd.

  Gelukkig heeft dit NIETS met de islam te maken.

  Want die is vrede, toch?

  Uit de EU. zo spoedig mogelijk, voordat ons land vergeven wordt van voor-middeleeuwse opvattingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.