Moszkowicz: VNL gaat niet samenwerken met partijen die massa-immigratie asielzoekers willen

Hij zit nog niet in de Tweede Kamer, maar heeft al wel een breekpunt.

Bram Moszkowicz, de flegmatieke en charismatische politiek leider van VNL (VoorNederland), sprak gisteren op een bijeenkomst op de Universiteit Leiden die werd georganiseerd door de JOVD en de juridische faculteitsvereniging. Daar liet hij onder meer weten dat, als VNL in de Kamer komt en gevraagd wordt om samen te werken met andere partijen om samen een coalitie te vormen, hij dat niet zal doen als die partijen vreemdelingen in de huidige aantallen wil toelaten.

De Telegraaf citeert Moszkowicz als volgt:

“Ik zou bereid zijn om uit coalities te stappen omdat ik echt bang ben dat er tussen die mensen lieden zitten die het normaal vinden om mensen te onthoofden.”

In plaats van al die mensen naar Nederland te halen wil Moszkowicz dat ze in de eigen regio worden opgevangen. Toen hem gevraagd werd of dat ‘in Turkije’ betekent liet hij weten dat dit niet het geval is:

“Dat is nog te dicht bij ons.”

Vervolgens liet hij weten dat vluchtelingen wat hem betreft in tenten in de woestijn horen te zitten. Deze zin werd met applaus ontvangen door de aanwezige studenten. Ze reageerden op gelijke wijze toen Moszkowicz PVV’ers “vrienden van Roemer” noemde omdat die partij in sociaal-economisch opzicht sociaal-democratisch of zelfs socialistisch is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  De kiezer heeft met VNL en PVV straks de interessante keuze tussen ultra en rabiaat rechts. Het lijkt met beste dat ze allebei ongeveer de helft van het aantal stemmen krijgen.

  1. zomaar

   Simon , heel interessant !!, twee partijen die wel naar het volk luisteren .

   en in de tweede kamer ,of regering de wil van hun kiezers willen (gaan), respecteren .

   daar heb je wat an !!!!. niet dan?.

  2. Pimsch

   Leuk, die joodse connotatie met het woord “rabiaat”.

 2. Aa

  Simon zal daar niet tussen zitten.

  1. Simon Brouwenstein

   Dat ziet u goed, beste Aa.

 3. Ikora

  De kiezers hebben heus geen stemadvies nodig.

  1. Chantalle

   Stemwijzers en dergelijke zijn anders heel populair. Er wordt juist heel veel om stemadvies gevraagd.

 4. Nicky

  Ach Mozkowicz, doe toch niet zo moeilijk. Voeg je bij de PVV. Op voorwaarde dat je
  – afstand doet van je schemerige verleden
  – openbaar beleidt wat je fout deed
  – en bedenkt dat je niet meteen de eerste de beste bij een integere partij als de PVV zal zijn
  – dat je onvoorwaardelijk Wilders zal steunen, die heeft al genoeg ruis om zich heen en hij moet MP worden. Ik hoop op niet teveel mensen met kapsones en druktemakers om hem heen.
  – het liefst zweren met je hand op de Bijbel (of, de halve Bijbel, alleen het OT ; )

  (Iets wat de eerste president van de USA, Hussein O. naliet. En we zien ook waarom).

  1. Simon Brouwenstein

   Beste mevrouw Nicky,

   Bram Mozkowicz heeft een en andermaal aangegeven niets te maken te willen hebben met het vieze racisme van Wilders. Daarmee biedt hij een electoraal alternatief voor fatsoenlijke ultra-rechtse kiezers.

   1. Pimsch

    daar zijn we weer met de racisme-kaart.
    zelfs al gaat het om indo-germaanse volkeren.
    zelfs al gaat het om religie en cultuur alleen.

 5. Gielah

  Uitstekend van VNL.
  Hoe meer de ellende van dat binnenhalen van de hele wereld… met name het moslimgedeelte daarvan dan…. ons mee zal gaan sleuren ( en het begin is er nu al),
  hoe minder zelfs de meest hardnekkige stomkoppen binnen dit volk nog geneigd zullen zijn om nog wél te stemmen op partijen, die slechts de vernietiging van dit volk en het grootmaken van de EU-dictatuur, met al zijn dwaasheid en machtswellust, nastreven.

  Jammer dat de meeste mensen pas leren als een en ander in feite al véél te laat is,
  maar toch…
  beter veel te laat dan nooit.

  Je bent toch wel krankjorum als je kiest voor partijen.. die niet voor Nederland en niet voor jou kiezen?

  1. Pimsch

   sommigen zullen dit wangedrag verdedigen door te beweren dat de vluchtelingen boos zijn omdat de trein niet verder rijdt.

 6. halo1

  Daar gaan we weer..de bekende mantra!s…gaap!!……Bram c.s. moet eerst nog maar eens 1 zetel behalen..

  1. Simon Brouwenstein

   En Wilders moet er in slagen ook niet de vijfde verkiezingen op rij te verliezen.

 7. Ni28

  Het ontstaan van deze partijen is de vrucht van de politiek van de andere partijen. Door hun onkunde en wanprestatie creëren zij nieuwe tegenstanders.

  1. Pimsch

   precies. onkunde en moedwil zijn beperkt houdbaar.

 8. Anna

  Bram ziet de gevaren van al die moslimmannen die nu op de loop zijn hetzelfde als de PVV. Alleen is de PVV veel en veel socialer. We moeten ons afvragen wie van deze jonge moslimmannen hebben geholpen om Assad aanhangers, joden, christenen en andersdenkenden hun hoofden eraf te snijden en hebben gemarteld.Of hebben ze allemaal een winkeltje gehad en hun moeders geholpen in de keuken.Nu ze doorhebben dat ze kennelijk niet zullen overwinnen gaan ze allemaal op de loop.Een ding is 100 procent zeker, ze horen hier niét. Mark Rutte neemt steeds de verkeerde keuze om de PvdA achterna te rennen. PvdA en alle andere partijen halen de hele levensgevaarlijke islamitische wereld binnen.
  Een ding is ook zeker al deze asielzoekers houden niet van ander stammen, van christenen, andersdenkenden en Joden. Ze zien ze zoals Mohammed liever dood dan levend. Terug allemaal!

  1. Pimsch

   er wordt vanuit hun kunsthart geschreeuwd om meer compassie, samaritisme en vijandsliefde. plotseling is de hele politiek bekeerd tot dwingende christenradikalen.
   leur sang impur …

  2. Chantalle

   Socialer? Je bedoelt dat de PVV beter weet hoe ze met het geld van de hardwerkende Nederlander om weet te gaan dan jij en ik? Dat is toch wat die dieven bedoelen als het over sociaal hebben, andermans geld besteden zoals zij willen?

   1. Anna

    Chantalle We gaan het besteden zoals de SP (Roemer) meer geld naar OS en alle moslimmannen een asielbriefje. Dan wordt het tranendal om de “zielige” moslimmannen van Gersthuizen en Karabulet misschien gestopt. Roemer heeft nog nooit gezegd waar hij al zijn miljoenen vandaan gaat halen. Hij heeft nogal moeite met rekenen. Wilt u niet teveel “jij” balken.

   2. toetssteen

    @Chantalle
    Met drastische belastingverlaging die gegenereerd kan worden door een kleine overheid, dan kunt u dat geld zelf besteden.
    Laat dat nu net in het programma staan van de PVV.

 9. Ad77

  VNL is een politieke verademing een realistisch en rechts geluid, dat is goed Voor Nederland! Ik denk dat het goed is dat er politieke verfrissing komt en de oude regenteske politieke partijen met pensioen gaan. De oude vastgeroeste partijen hebben niet veel vooruitgang gebracht en de kloof tussen burgers en de politiek niet weten te verkleinen. VNL wil tot dienst zijn van de burgers en haakt goed in op de actualiteiten en heeft er ook inhoudelijke oplossingen voor. Zoals het gaat in het bedrijfsleven zou de politiek ook aan verandering onderhevig moeten zijn. Verfrissing en vernieuwing in de politiek is een goede kans om dingen die niet goed zijn gegaan in de toekomst anders en vooral beter aan te pakken.

  1. Simon Brouwenstein

   Op welk punt verschilt, naar het oordeel van Ad77, VNL van de PVV?

 10. Anna

  Syrische Wafa Sultan ” de islam is geen religie maar een politieke gewelddadige,haatdragende ideologie”. “De Arabische wereld heeft geweld altijd verheerlijkt” “Elke dag in scholen in Gaza, Islamabad, Caïro en Damascus een kind dat opstaat en tegen de leraar zegt ” ik zal het hoofd van mijn vijand er met een zwaard afhakken”. “De islamitische cultuur is totaal doordrongen van deze filosofie des doods”. Een volk dat deze ideologie aanhangt hoort niet in Joods/christelijk Europa. Deze invasie van moslims zal heel Europa vernietigen.

  1. Pimsch

   ik vrees dat de islam toch een religie is.
   wegens:
   1) een goddelijke openbaring (zij het dubieus)
   2) verzen die geen dichter kan bedenken
   3) de metafysica van schepping, zonde, hemel, hel, laatste oordeel
   4) de wonderbaarlijke uitkomst van moeilijke oorlogen
   5) de binding met en vrees voor de alziende
   Moslims weten niet beter dan dat de islam de eindwaarheid is.
   Niet-moslims weten wel beter om meerdere redenen:
   1) de ontkenning van de Kruisiging en daarmee het volledig ontkrachten van het christendom en het verklaren van alle apostelen en getuigen tot leugenaars
   2) abrogatie van vroege verzen door sterk verschillende latere verzen
   3) de ontkenning van Israel als beloofde land en de Joden als aangewezen volk
   4) de ontkenning van Jezus als gezetene aan de rechterhand van de Vader
   5) het lompe geweld, lompe ongeduld en vlammende haat naar alle andersgelovigen
   6) het toestaan van eerwraak en vrouwenbesnijdenis
   7) de dwangmatige theocratie
   8) terreur en gijzeling als strijdmiddel
   9) de volledige nadruk op de arabische cultuur
   10) het vriendschapsverbod met joden en christenen
   11) de impertinente verwijzingen naar de Bijbel
   12) de verwerping van liefde en vrede

   1. Anna

    Pimsch. Als het een “religie” is dan hebben ze wel een heel wrede, moordende dictator als leider die alle anderen laat vermoorden.

 11. Wachteres

  Voor Simon is iedereen ultrarechts en/of rabiaat, die erop tegen is dat tienduizenden gewelddadige primitivo’s de EU binnenkomen om onze landen op alle mogelijke manieren te verzieken. Filmpjes op internet en andere berichten hebben dat al voldoende uitgewezen.

  Trouwens, we hebben meer dan genoeg bewijzen van extreem wangedrag in o.m. Zweden, GB, Duitsland en Frankrijk.

  Nu vraag ik me af hoe we mensen moeten noemen die het blijkbaar normaal vinden dat ‘arme vluchtelingen’ hier op alle mogelijke manieren gewelddadig zijn, en die het liefst hun kop in het zand steken als het om deze asielzoekers gaat.

  En dat enkel en alleen omdat het moslims zijn.

  Nog een vraagje. Zouden er wel zoveel ‘vluchtelingen’ komen als we zeiden jullie krijgen hier alleen ‘brood, bed en bad’ en jullie gaan allemaal zo gauw als het maar mogelijk is terug naar land van herkomst?

  En waarom denk je, weigert de EU deze mensen op die manier aan te pakken?

  Het is natuurlijk makkelijk roepen dat er iets moet gebeuren, als je ondertussen iedereen toelaat.

  Wanneer worden treffende maatregelen genomen? Als er minstens 50 miljoen binnen zijn, die dan ook nog hun meestal uitgebreide familie mogen laten overkomen?

  Als men steeds meer mensen binnenlaat die een bedreiging [kunnen] vormen voor onze maatschappij, dan is het onderstaande verhaal toch een giller?

  En dan kunnen onze landelijke regering en de EU toch in geen enkel opzicht meer serieus worden genomen?

  Goed dat er al twee partijen zijn die voor het eigen volk opkomen en dat willen beschermen.

  Wat is daar op tegen?

  https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme/@2354/aanvullende/

  1. Simon Brouwenstein

   “Voor Simon is iedereen ultrarechts en/of rabiaat, die erop tegen is dat tienduizenden gewelddadige primitivo’s de EU binnenkomen om onze landen op alle mogelijke manieren te verzieken. ”

   Nee hoor, beste mevrouw Wachteres, ik ben er ook geen voorstander van.

   Hoe verzint u dit soort onzin toch?

   1. Wachteres

    Je gedrag hier en je beweringen maken dat in geen enkel opzicht duidelijk, Simon.

    Je maakt je nu alleen maar belachelijk.

   2. Pimsch

    Simon, waartegen strijd je.
    wat is je wereldvisie cq. levensvisie?

 12. Anna

  Je hebt gelijk Bram maar de PVV kan nooit een vriend zijn van de SP omdat die partij de islam verheerlijkt en heel de islamitsche wereld hier binnenhaalt. Karbulet en Gersthuizen staan te janken om al die “zielige” jonge moslimmannen.

 13. Ad77

  Zie Twitter van VNL ze haken goed in op de actualiteiten. VNL is echt een verademing in de politiek!

 14. Anna

  Bij Pauw gisteravond. Peter R.de Vries die wordt betaald door de VARA om aan te schuiven bij Pauw als doel de partij van Wilders (PVV) kapot te krijgen. Hij begon tegen Brinkman over de “kopvoddentax.”. Hij neemt het dus op voor al de moslimmannen die hun vrouwen verplichten levenslang met een kopvod op te lopen. Met zoveel moslim asielzoekers zullen er nog heel veel kopvodden bij komen in ons straatbeeld. Wij vrouwen zullen vooral de dupe worden van deze onderdrukkende, onderwerpende islamitische moslimmannen. Eens met Bram eruit met die asielzoekers

  1. Wachteres

   Dat zo’n nitwit als Peter RRRR. de Vries overal en altijd bij linkse programma’s mag aanschuiven, zegt genoeg van het linkse niveau.

   1. Pimsch

    zo werkt propaganda nu eenmaal

  2. mijn-idee

   Helaas, of niet ….Ik heb het niet gezien.

   DWDD, Pauw… waarom kijkt er nog iemand naar..

   De lijn is helder, de hersenspoeling ligt er duimendik bovenop…..

   Ik kijk al in geen jaren meer.

   Ik begrijp ook niet dat er nog mensen zijn die zich vrijwillig een kopje kleiner laten maken.

   Iedereen met een “ander” geluid weet dat ie onder luid applaus van het “goede” publiek in de pan gaat worden gehakt..
   En dat is van een sado-masochisme die ik er óók niet meer inkrijg………

 15. Wachteres

  http://tpo.nl/2015/09/22/syrische-vriendin-van-alex-jones-legt-vluchtelingencrisis-uit/

  De meeste vluchtelingen komen niet uit Syrië.

  Precies wat we al weten: we worden op een gruwelijke manier bedonderd.

 16. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2015/09/22/zeven-redenen-waarom-de-vluchtelingenstroom-richting-europa-er-is-en-blijft/

  Zeven redenen waarom de vluchtelingenstroom richting Europa er is én blijft
  ‘Wat in 732 en 1683 niet lukte, lukt nu wel: de verspreiding van de islam in West-Europa’

  1. Wachteres

   Arnold Karskens geeft heel duidelijk aan waarom de instroom niet zal stoppen.

   Blij toe dat hij het met mij eens is! 😉

 17. Gielah

  Maar ik durf er iets om te verwedden dat de overheden wéten dat we bedonderd worden… en dat ze dat uitermate prima vinden.

  1. Terzo

   Het is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen hoor, wie is er gebaat bij deze invasie?

   Dat zijn de fascistische machthebbers in Europa die de €U leiden, het zijn die criminelen die er het meest aan verdienen met hun riante voorzieningen.

   En daar willen onze ‘bestuurders’ minus enkelen natuurlijk graag in mee delen.

   1. Wachteres

    Precies wat Arnold Karskens zegt, Terzo.

    En hij heeft gelijk.

   2. Pimsch

    Zetelbehoud en Partijbehoud ten koste van alles
    ten koste van de waarheid
    ten koste van de oprechtheid
    ten koste van de gevoelens van het volk
    ten koste van de veiligheid
    ten koste van de opgebouwde welvaart
    ten koste van identiteit en geschiedenis
    ten koste van de banen
    Middelen: sluwe retoriek, eenzijdige informatie, dedain naar het volk, bagatellisering van gevaren, eenheid afdwingen, eufemismen, afgoderij van de onfeilbare EU, VN en verouderde grondwetartikelen, schriftvervalsing van schoolboeken, gewiekste beeldvorming, cynisme, toneelspel.

  2. Wachteres

   De overheden zelf bedonderen ons, Gielah, de EU voorop.

  3. Simon Brouwenstein

   In plaats van wedden zou mevrouw Gielah er beter aan doen haar verstand te gebruiken. Haar bewering mist namelijk feit en logica.

   1. Wachteres

    http://politiek.tpo.nl/2015/09/22/zeven-redenen-waarom-de-vluchtelingenstroom-richting-europa-er-is-en-blijft/

    Kom eens met tegenargumenten, Simon.

    Je opmerkingen zijn en blijven goedkoop.

    Jij kunt ons natuurlijk precies vertellen waarom de EU geen logische maatregelen neemt om de instroom te stoppen. En die ook niet zal nemen, anders hadden ze dit allang gedaan.

    Er zijn hen voldoende goede adviezen aan de hand gedaan.

   2. Pimsch

    gevoelens zijn ook feiten.
    en met logica alleen krijg je een technocratie

  4. Chantalle

   Dan wed ik dat dit niet zo is. Wat stel je voor om er achter te komen wie de weddenschap gewonnen heeft?

 18. Gielah

  Dus nog steeds die ordinaire mammon… de geldgod.
  Dat is een hardnekkige afgod.
  En de mensheid, die schijnt als mensheid in het geheel niet te evolueren.
  Die houdt de oude vertrouwde stenen tijdperk filosofie.

  Slechts enkelingen groeien daar boven uit.
  Men noemt die tegenwoordig ( angstig?):
  * racisten
  * xenofoben
  *populisten
  *islamofoben
  * nazi’s
  * extremisten….

  Háddden ze maar… net als de volgzame massa… enkel en alleen maar domweg achter geld en macht moeten aanhollen en/of daar voor buigen… maar nu die mensen dus DENKEN en OPMERKEN… nu zijn ze éng!

  1. Chantalle

   Racisten zijn boven niet racisten en xenofoben uitgegroeid, zeg je dat nu?

 19. Wachteres

  http://media.tpo.nl/2015/09/23/bonusquote-rene-cuperus-pvda-over-de-zegeningen-van-pim-fortuyn/

  Bonusquote: René Cuperus (PvdA) over de zegeningen van Pim Fortuyn
  ‘Tot op dag van vandaag nog altijd forse politiek correcte restanten in links Nederland’
  23-09-2015, 9:09 Tags: Groene Amsterdammer

 20. Wachteres

  http://www.frontpagemag.com/fpm/260198/no-refugees-no-terrorism-daniel-greenfield

  Daniel Greenfield heeft de enige logische oplossing.

  Helaas weigert de EU die oplossing te zien.

 21. Gielah

  Komen de Russen er nu vól in?

  Haal ik nét van Twitter:

  Amir Taheri
  ‏@AmirTaheri4 TEHRAN- #RUSSIA to send 95,000 troops, 170 bombers and 700 tanks to #Syria to crush #anti-Assad opposition- Official Iran TV reports.

  1. Chantalle

   Zou mooi zijn, nemen de Russen ook een keer de verantwoordelijkheid om in te grijpen

   1. toetssteen

    @Chantalle
    Vandaar de de Yankees zo’n haast krijgen om echt in te grijpen. Het kan per slot toch niet zo zijn dat de Russen het voor elkaar krijgen om IS lam te leggen…..

 22. Gielah

  Versturen Amerikanen al die (o.a. Duitse) ” wees welkom… vluchtelingen”- tweets?
  Het de kluit belazeren wordt in deze rare tijden tot grote hoogten opgevoerd!

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/09/Migrantencrisis-Documenten-bewijzen-misleiding-en-manipulatie-internet-door-overheid?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 23. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/09/23/lubbecke-vmbohavo-school-tijdens-de-lessen-ontruimd-voor-binnendringers/#more-97489

  Lübbecke: Vmbo/Havo-school tijdens de lessen ontruimd voor binnendringers!

  Het is in Duitsland al niet ongebruikelijk meer dat openbare hallen, verenigingsgebouwen en sporthallen van scholen door de autoriteiten in beslag worden genomen om meestal mannelijke, islamitische asieleisers in onder te brengen. Nu is de volgende fase aangebroken op de escalatieschaal. Vorige week woensdag speelde zich iets ongelooflijks af in de stad Lübbecke in het oosten van Westfalen. Tijdens het 5e lesuur werd de leerlingen verteld dat ze hun spullen bij elkaar moesten pakken en dat de school tot 13.00 uur ontruimd moest zijn.

  Directrice woedend – burgemeester duikt weg

  En wanneer er niet eindelijk duidelijk verzet uit de gelederen van de bevolking komt, dan mag er ook niemand meer over klagen dat er voortdurend steeds meer rechten en vrijheden van de burgers geëlimineerd worden. Verontwaardiging is niet voldoende – Duitsland, verzet je, nu!

  1. Chantalle

   Ik begrijp dat jij liever had gehad dat de leerlingen het 5e lesuur af hadden gemaakt alvorens de vluchtelingen opgevangen konden worden?

   1. Wachteres

    ??????

   2. toetssteen

    @Chantalle
    Ach wat lief van u! Beste asielzoekers, het huis van Chantalle staat wagenwijd open! Ze gaat lekkere koekjes voor u bakken!

   3. Simon Brouwenstein

    Touché, Chantalle!

    1. Wachteres

     En het huis van Simon staat ook wagenwijd open.

     Not…..

 24. Nicky

  @Pimsch 15.12, “Zetelbehoud en Partijbehoud ten koste van alles”… enz.
  Heel goede samenvatting.

  1. Pimsch

   You’re welcome

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Gielah wist weer een vies en obscure site op te duikelen die zowaar aansluit op haar eigen bigotte wereldbeeld.

   https://de.m.wikipedia.org/wiki/Kopp_Verlag

 25. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=X_5WLWMcYWw

  Vluchtelingen ‘vermaken’ zich aan de Kroatische grens.

 26. Aa

  Even terzijde maar het is ook tekenend wat betreft de houding van politieke partijen. De PVV Drenthe diende vandaag een motie in betreffende huisvesting statushouders. Mensen dus die in Nederland mogen blijven maar nog geen woning hebben. De motie vraagt om gelijke behandeling. Dus niet dat een statushouder met voorrang een huis krijgt ten nadele van anderen op de wachtlijst. Deze motie is weggestemd door alle leden van andere partijen. PvdA,VVD,CU,D66,Groen Links,Sterk Lokaal, 50Plus en SP.
  Deze partijen vinden het dus normaal dat hun stemmers achter in de rij aansluiten en maar moeten afwachten wanneer zij aan de beurt zijn. Met de toestroom en nog meer statushouders is er over 2 jaar geen huis meer te krijgen. Behalve voor statushouder.

 27. MareJane

  Als we nu eens allemaal dit afgrijselijke filmpje bekijkt en doorstuurt krijgt men enig idee van wat men allemaal binnenhaalt. Ze houden zich nu nog stil maar dat duurt niet lang meer als de gelukszoekers merken dat het huis, geld etc. er niet snel genoeg komt. http://investmentwatchblog.com/banned-youtube-video-end-times-europe-crumbles-under-the-devastating-impact-of-mass-immigration/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Investmentwatch+%28InvestmentWatchBlog%29

 28. MareJane

  bekijkt is bekijken dus en doorstuurt is doorsturen:-)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.