Passagiers waren erg bezorgd toen een steward de microfoon pakte en deze boodschap verkondigde

Niet alles op deze vlucht ging zoals gepland, toen deze steward veiligheidsinstructies moest doorgeven. Het werden eerder onveiligheidsinstructies…

Tijdens een continentale vlucht van Southwest Airlines moet de steward van dienst één van de belangrijkste onderdelen van zijn baan uitvoeren: de passagiers de veiligheidsvoorschriften uitleggen. Zuurstofmaskers, brace-brace, zwemvesten… en fin, u kent het. Iedereen die meerdere keren gevlogen heeft weet wat het is, en zal het saai vinden. Maar zo saai dat zelfs de uitlegverzorgende steward in slaap moet vallen? Da’s dan ook weer een beetje… overdreven:


.

Maar het was niet alleen het plotselinge slapen wat er mis ging: de steward was daarnaast vergeten de microfoon aan te zetten voordat hij begon met z’n praatje, en vergat ‘m achteraf weer terug te stoppen in het daarvoor bestemde vakje. Z’n werkgever – Southwest – zegt dat de man onder invloed was van nieuwe medicijnen die nog niet geheel waren aangeslagen.

Passagiers zaten voornamelijk aan hun stoelen gekluisterd toen ze door hadden wie ‘hun’ steward voor de duur van deze vlucht was. Een mengeling van angst en ongeloof maakte zich meester over hen.

En geef ze eens ongelijk. Zou jij je veilig voelen met zoiemand aan de knoppen terwijl je in een vliegtuig zit?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. LantR.fant

    Met die open microfoons gaat het wel eens fout. Zo gebeurde het verleden jaar, dat een toestel voor Chicago uit Frankfurt was opgestegen en de piloot nog een paar dingen over de reis toelichtte. Hij vergat daarna de microfoon uit te schakelen. De passagiers hoorden hem zeggen: “Zo! Nu eerst schijten en dan pak ik die nieuwe blonde stewardess.
    Loopt die stewardess met een, van woede rood aangelopen hoofd naar voren, dan zeg een oud kereltje uit de rij passagiers: “Doe toch rustig aan meissie. Hij zei toch dat hij eerst nog gaat schijten?”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.