Deze foto is 5 miljoen dollar waard. Maar waarom?

Geen categorieokt 20 2015, 11:00
De foto hierboven is volgens experts waarschijnlijk 5 miljoen dollar waard. Dat komt neer op 4,5 miljoen euro: een enorm bedrag. En dat terwijl de eigenaar van de foto - een verzamelaar uit Amerika - de afbeelding voor een magere 2 dollar kocht in een lokale antiekzaak.
In de foto zie je twee mannen het spel croquet spelen. Kijk goed: herken je één van de twee? De man links op de foto is bijzonder bekend, zeker in Amerika, maar eigenlijk ook in Nederland. Hoewel zijn echte naam niet bekend is - mensen gaan ervan uit dat hij Henry McCarty heette, maar zeker weten doen we het niet - staat hij bekend als Billy the Kid. De man die het Wilde Westen meer dan honderddertig jaar geleden op zijn kop zette.
De foto is genomen in 1878, drie jaar voordat Billy the Kid doodgeschoten werd door Sheriff Pat Garrett. Er is maar één andere foto van Billy the Kid, en die is kleiner: een portret van een paar centimeter hoog en een paar centimeter breed:
billyx-large
Die foto werd enkele jaren geleden verkocht voor 2,3 miljoen dollar. Experts gaan ervan uit dat de nieuwe gevonden foto meer waard is, onder meer omdat 'ie groter en mooier is. Daarnaast is de vraag voor dit soort verzamelitems blijkbaar toegenomen.
En zo kan de man die de foto voor slechts twee dollar kocht zich binnenkort vrijwel zeker "miljonair" noemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten