Er zit een wereldberoemde acteur in dit pak. Je raadt nooit wie ... en waarom!

Geen categorieokt 30 2015, 20:00
Kijk eens goed naar de foto hierboven. Zie jij wie er in dat tijgerpak zit? Hint: het is een beroemde Amerikaanse acteur.
Niet genoeg informatie? Oké, hij staat ook wel bekend als de man van staal.
Of Iron Man.
Jawel: het is Robert Downey Jr., een acteur die eens bekendstond als bad boy pur sang, maar tegenwoordig vooral hoge ogen gooit vanwege zijn succesvolle films én geweldige inzet voor zieke en/of arme mensen (met name kinderen).
De reden dat hij er zo merkwaardig gekleed uitziet? Onlangs hoorde hij van de moeder van een grote fan, de jonge Daniel, dat haar zoon diep in de put zat. Hij lijdt namelijk aan cystic fibrosis, een bijzonder vervelende ziekte. Niet zo lang geleden pestte een klasgenootje Daniel door hem te vertellen dat zijn ziekte bijzonder dodelijk is en dat hij dus nooit volwassen zou worden. Nee, het zou in een paar jaar tijd - hooguit! - met hem gedaan zijn.
Zijn moeder legde hem uit dat dit van geen kant klopte - uit onderzoek blijkt dat veel mensen met cf 40 en zelfs 50 jaar oud worden - maar het hielp maar weinig. Daniel voelde zich gewoon slecht - nu niet alleen fysiek, maar ook mentaal.
En dus nam zijn moeder contact op met Robert Downey Jr. Ze deed dat door een post te publiceren op het populaire sociale netwerk Instagram. Daarin vroeg ze Downey of hij misschien een leuk bericht kon achterlaten voor haar zoon, zodat hij zich wat beter zou voelen. Downey - of eigenlijk: Iron Man - is namelijk zijn grote held, niet in de laatste plaats omdat het karakter Stark (Downey Jr.) in de Iron Man films een speciaal apparaatje in zijn borst heeft zitten. Datzelfde geldt namelijk voor Daniel, die daar een slangetje in heeft zitten om ervoor te zorgen dat hij toch nog relatief normaal kan leven.
https://instagram.com/p/8_V68LCuHi/
Downeys reactie is ongelooflijk. In plaats van zomaar een berichtje achter te laten liet hij een foto van zichzelf maken in een Tigger The Tiger pak, en nodigde hij de 7-jarige Daniel ook nog eens uit om de premiere van Captain America: Civil War samen met hem bij te wonen.
https://instagram.com/p/9M4YzFRUpY/
Het zal niemand verbazen dat deze actie ervoor zorgde dat Daniel zich meteen beter voelde en nu uitkijkt naar de schitterende premiere van Downey's nieuwe film (die volgend jaar mei in premiere gaat).
https://instagram.com/p/9PKXakiuEa/
Robert Downey Jr.: niet alleen een held in films, maar ook in het echte leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten