Louis Bontes: Onderzoek bij Ministerie van Veiligheid en Justitie om Volkertfoto’s

“Waarom wordt deze moordenaar zo vertroeteld?”

Louis Bontes, fractievoorzitter van VoorNederland (VNL), heeft felle kritiek geuit op minister Ard van der Steur (VVD) van Veiligheid en Justitie in verband met de foto’s van Volkert van der Graaf die vorig jaar werden gepubliceerd in de Telegraaf. Er is onduidelijkheid over de foto’s sinds Volkert toegaf dat deze in scene waren gezet.

Vorige week zei Van der Steur dat het Openbaar Ministerie één dag van tevoren was geïnformeerd over de publicatie van de foto’s. Maar volgens de Volkskrant wist het ministerie al veel eerder van de foto’s en had justitie samen met de advocaten van Volkert de regie. Als dat klopt, betekent dat dat Van der Steur de kamer verkeerd heeft geïnformeerd – een politieke doodzonde.

Over die kwestie is vandaag een spoeddebat in de Tweede Kamer. Alle fracties, inclusief de coalitiepartijen, uiten felle kritiek op het functioneren van het ministerie. Meerdere overheidsinstanties, zoals reclassering, waren op de hoogte van Volkerts fotoshoot. Het ministerie zou hebben meegewerkt aan de foto’s omdat “de jacht op de eerste foto” dan zou stoppen.

Volgens VNL-kamerlid Bontes toont de kwestie aan dat het goed mis is op het ministerie van V&J. Immers, allerlei instanties hadden weet van de Volkertfoto’s, maar de minister wist kennelijk nergens van. Hoewel Ard van der Steur geen minister was ten tijde van de in scene gezette foto’s, draagt hij wel politieke verantwoordelijkheid voor de kwestie. Bovendien is het wel zijn schuld dat hij de kamer (wellicht per abuis) verkeerd heeft geïnformeerd. Van der Steur heeft toegegeven dat hijzelf “met beperkte focus” was geïnformeerd door zijn ambtenaren.

Om die reden pleit VNL voor een parlementair onderzoek naar de ambtelijke top van het ministerie. Volgens Bontes is die “verrot” en is een onderzoek nodig om aan het licht te brengen wat er nou precies gaande is op het ministerie en hoe het heeft kunnen gebeuren dat de minister niet op de hoogte was van de geënsceneerde fotoshoot van de meest beruchte politieke moordenaar van Nederland. Ook wil VNL dat de beveiliging van Van der Graaf wordt stopgezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Terzo

  Bontes heeft daar een goed punt, een kind kan zien dat daar een staat binnen de Staat aanwezig is.

  Aanpakken dus die ambtenarren….

 2. Wachteres

  Van der Graaf voelt zich oppermachtig.Dat geeft te denken.

  Ik dacht trouwens dat Bontes niet meer in VNL zat

  Of heb ik iets gemist?

  http://www.nu.nl/politiek/4034039/louis-bontes-legt-voorzitterschap-vnl-neer.html

  1. Terzo

   Hij is geen voorzitter meer maar maakt wel deel uit van VNL.

 3. CJD

  Deze man van de non partij genaamd VNL, een partij nog veel irrelevanter dan de PVV (en dat wil wat zeggen) is geobsedeerd door Volkert en kan het niet accepteren dat hij zijn straf al uitgezeten heeft. Als hij niet in een rechtstaat gelooft raad ik mensen als deze dringend aan om naar een sharia land te verhuizen.

 4. Nicky

  @Paul c.s., waar is het overvloedige ‘vluchtelingen’ nieuws? Of ben je niet echt geïnformeerd hierover?
  Dan maar hier plaatsen, bij gebrek aan echt belangrijke DDS topics…

  Germany’s Sharia Refugee Shelters
  “Bulk of Migrants Cannot Be Integrated”

  by Soeren Kern
  October 1, 2015 at 5:00 am
  http://www.gatestoneinstitute.org/6614/germany-sharia-refugee-shelters

  “Christians, Kurds and Yazidis in the shelters are being attacked by Muslims with increasing frequency and ferocity.”

  “I fled from the Iranian secret service because I thought that in Germany I could finally live my faith without persecution. But in the refugee shelter, I cannot admit that I am a Christian, or I would face threats… They treat me like an animal. They threaten to kill me.” — An Iranian Christian in a German refugee shelter.

  “We have to dispense with the illusion that all of those who are coming here are human rights activists. … We are getting reports of threats of aggression, including threats of beheading, by Sunnis against Shiites, but Yazidis and Christians are the most impacted. Those Christian converts who do not hide their faith stand a 100% probability of being attacked and mobbed.” — Max Klingberg, director of the Frankfurt-based International Society for Human Rights.

  “We are observing that Salafists are appearing at the shelters disguised as volunteers and helpers, deliberately seeking contact with refugees to invite them to their mosques to recruit them to their cause.” — Hans-Georg Maaßen, head of German intelligence.

  Police are urgently calling for migrants of different faiths to be housed in separate facilities. Some politicians counter that such segregation would go against Germany’s multicultural values.

  “The bulk of the migrants who are arriving here cannot be integrated.” — Heinz Buschkowsky, former mayor of Berlin’s Neukölln district.

 5. V.K.

  -Nou, het is duidelijk, v/d Graaf en het OM zijn de lachende 3e wanneer v/d Steur de zak krijgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.