Ophef over Hamassympathisant bij Kristallnachtherdenking

Het controversiële parlementslid sympathiseert openlijk met terroristische organisaties. 

In Amsterdam vinden elk jaar twee herdenkingen plaats van de Kristallnacht. De officiële herdenking wordt georganiseerd door het Centraal Joods Overleg en vindt plaats in de Portugese Synagoge. Daarnaast is er een alternatieve Kristallnachtherdenking die wordt georganiseerd door enkele linkse actiegroepen die samen het Platform Stop Racisme en Uitsluiting vormen. Die alternatieve herdenking is een terugkerende bron van controverse, vanwege de anti-Israëlische sprekers die hier vaak worden uitgenodigd. Veel Joodse organisaties, maar ook bijvoorbeeld de PKN-kerken, zegden daarom hun samenwerking met het Platform op.

Ook dit jaar is er weer controverse over een spreekster bij de alternatieve Kristallnachtherdenking. De organisators hebben namelijk het Arabisch-Israëlische parlementslid Haneen Zoabi uitgenodigd. Zij is één van de elf Arabische leden van het Israëlische parlement, en staat bekend om haar felle anti-Israëlische retoriek. Asher ben Avraham schrijft op opiniez.com:

Zoabi werd in 2014 voor een periode van een half jaar geschorst als lid van de Knesset wegens opruiing en haatzaaierij. Vorige week kondigde premier Netanyahu aan dat hij de openbare aanklager heeft verzocht een strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen Zoabi vanwege haar oproep tot geweld en intifada tegen Israël.

Vervolgens citeert hij enkele uitspraken van Zoabi:

Israël heeft geen recht op een normaal leven. Israël heeft geen recht in veiligheid te leven zolang het bezetter is. Ik kan het kidnappen van Joodse jongens geen terreur noemen. Het incident is een gevolg van Israëlische oorlogsmisdaden. Kidnappers zijn geen terroristen.

Pro-Israëlische activisten hebben op Facebook aangekondigd te willen demonstreren tegen de komst van Zoabi naar de Kristallnachtherdenking.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. nick

  Het is allemaal zo dom en krankzinnig! Al die Moslims die Joden haten, waar slaat het op! Alles wordt verdraaid en gelogen. De hele media doet mee met de anti Israel opvatting ingeven door feitelijke leugens.

  Lees dit stuk op Xandernieuws ( die goed geinformeerd is) over de oproep om aan de palesteinen om zoveel mogelijk joden te doden…

  ‘De ‘bezetting’ heeft verloren, en wij hebben de media oorlog gewonnen,’ aldus een triomfantelijke Badran. Hij viel zijn collega terrorist Haniyeh bij, die op Al-Aqsa TV in Gaza de redacteuren, producenten en uitzenders prees voor hun rol in het ophitsen van de Palestijnen om terreuraanslagen op Israëlische en Joodse burgers te plegen. De afgelopen maand explodeerde het aantal aanslagen, waardoor al zo’n 10 Israëliërs en Joden midden op straat werden vermoord.
  Ondertussen doen politiek en media in het Westen –die de Palestijnse media manipulatie allang niet meer nodig hebben, want dat doen ze uit zichzelf wel- voorkomen alsof de Israëlische zelfverdediging tegen de Palestijnse terreuraanslagen op één lijn staan. Sterker nog, Europese en Amerikaanse kranten en sites koppen op extreem misleidende wijze bijvoorbeeld ‘Palestijn vermoord door Israëliërs’, terwijl uit de rest van het nieuwsbericht blijkt dat deze Palestijn eerst een paar Israëliërs heeft neergestoken.”

  En wat te denken van dit stuk in de telegraaf daarnet;

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24643251/__Gedoe_om_Holocaust__.html

  ‘Israël en Duitsland zijn het zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog plotseling oneens over wie het initiatief voor het uitmoorden van de Joden heeft genomen. Aanleiding is een opmerking van de Israëlische premier Netanyahu dat de grootmoefti van Jeruzalem in november 1941 Hitler zou hebben gesuggereerd de Joden niet te verdrijven maar uit te roeien. Dat zou hebben geleid tot de Holocaust, het uitmoorden van de Joden in Europa.’

  Ik acht het heel goed mogelijk en zelfs waarschijnlijk dat het zo is wat Netayahu zegt. Zeker gezien het feit dat Hitler nauwe banden onderhield met de groetmoefti. Daarover kan je meer dan genoeg lezen over deze geschiedenis. Feiten die niet overal bekend zijn.

  Neemt niet weg dat Duistland verantwoordelijk is geweest maar het geeft wel eeen ander beeld…
  Laat de geschiedenis zich niet herhalen alsjeblieft!

 2. toetssteen

  Ook in Nederland vrijelijk te bezichtigen bij de internationaal socialisten. Waar ze ooit het christendom bestreden liggen ze nu zij aan zij met mo op de bidmat. O ja, het socialisme lost alles op, zie Lenin en de diverse socialistisch/ commu certe.

 3. Svetlana

  Een vrouw die direct tot mijn hart spreekt. Waren er maar meer mensen in de zoals zij en dit planeet zou zich tuigvrij mogen verklaren

  1. toetssteen

   Scetlana
   Nou, dan was de hele planeet zo dom al een wurm en kronkelde zich voor religie. Maar verder gaat het nog goed met u?

   1. Wachteres

    Zwetslana wil dat er alleen tuig over blijft in de maatschappij.

  2. nick

   Zewtslana in mijn ogen zijn types zoals jij het grootste tuig dat er rondloopt op deze planeet! En als je even nadenk wat types zoals jij allemaal hebben veroorzaakt en kapot gemaakt….dan is ‘tuig’ een wel zeer zwakke benoeming.

 4. Ni28

  Met zulke gasten kunt je een nieuwe Kristalnacht organiseren. En Svetlana gaat ook ruiten bij Joden ingooien. Maar eerst gaat zij de Sinterklaas feest voor kinderen proberen te verzieken.

  1. Spleen

   Interessant dat bij u bij de vraag hoe we de Palestijnen een toontje lager kunnen laten zingen hier het idee van een Kristallnacht oppert.

   Echt origineel is het niet maar wel opmerkelijk. U durft het tenminste luid en duidelijk te zeggen.

   1. Ni28

    Ik denk dat het voor de Joden niet echt uitmaakt of het nu nazi’s zijn of hamas. Beide zijn op hetzelfde uit.

 5. josef1952

  Met het risico dat het me ooit voor de voeten wordt gegooid, maar berichten zoals deze bevestigen het mij keer op keer. Ik durf te stellen dat links-stemmers er op een andere manier een dubieuze agenda op na houden. Werkelijk alle standpunten die ze te berde brengen, kosten véél geld die ze door werkend Nederland willen laten betalen.
  De PVV’er zet men luidruchtig en arrogant weg als fascist, maar ik heb links nog nooit op eerlijke en oprechte propaganda kunnen betrappen.
  Afschuwelijk volk, die salonsocialisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.