Stenengooiers in Schilderswijk krijgen taakstraf

Geen categorieokt 21 2015, 15:57
Afgelopen zomer vonden in de Schilderswijk ernstige rellen plaats tussen bewoners en de politie. Nu krijgen vier relschoppers een taakstraf.
Na de dood van de Arubaan Mitch Henriquez, die door het leven kwam bij een hardhandige arrestatie door de politie, braken in de Haagse Schilderswijk rellen uit. Bewoners van de wijk gingen op de vuist met de politie en gooiden stenen. Ook werden er auto's en panden in brand gestoken. De rellen duurden nachtenlang voort, en in totaal werden 260 arrestaties verricht. Ook premier Rutte liet zich horen over de kwestie, hij noemde de rellers "achterlijke gladiolen".
Nu zijn vier van de relschoppers berecht voor onder meer het gooien van stenen naar de politie, en opruiing. De zwaarste straf was voor een 24-jarige Hagenaar. Hij kreeg 120 uur taakstraf. Een 22-jarige werd tot 50 uur werk veroordeeld. De jongste van de vier, een 19-jarige, werd veroordeeld voor opruiing omdat hij "moordenaars" naar de politie had geroepen. Dit kwam hem vandaag op een werkstraf van 120 uur te staan, waarvan 60 voorwaardelijk. Nog een relschopper (21) kreeg tachtig uur werkstraf voor het gooien van vuurwerk naar de politie.
Op sociale media vinden veel mensen dat de uitgedeelde straffen te laag zijn. Toch is het overheersende sentiment blijdschap dat inmiddels de rust is wedergekeerd in de wijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten