Politieagent blijkt held te zijn en redt 71-jarige vrouw van verdrinkingsdood

Afgelopen week werden politieagenten in Brockville – in de Verenigde Staten – opgeroepen om in actie te komen: een auto was in het water beland. 

Toen agenten aankwamen zagen ze dat de auto bijna helemaal onder water was. Vervolgens keken ze een beetje beter. Wat ze zagen bezorgde hen bijna terstond een hartaanval: er zat een oudere vrouw in de auto. Ze ademde in een luchtbel die zich gevormd had in de wagen. Als er niet snel werd ingegrepen zou het echter einde oefening voor haar zijn; zo’n luchtbel houdt eens op met bestaan.

Het zag er niet goed uit. De luchtbel zou barsten – of opgebruikt worden. De arme vrouw had dus niet lang meer te leven.

Gelukkig was er een echte held bij. Agent Andrew Harvie zag het met lede ogen aan en besloot om – met gevaar voor eigen leven – in te grijpen. Hij sprong in het water en gebruikte zijn wapens vervolgens om de ramen van de auto in te slaan. Toen dat gelukt was trok hij de doodsbange bejaarde vrouw uit de wagen.

Op het moment van de reddingsactie waren alleen haar neus en ogen nog zichtbaar boven het water. Voor de rest was ze al helemaal verdwenen onder het water. Een minuut of twee later zou het dus afgelopen zijn.

Na de reddingsactie van agent Harvie werd de vrouw onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Ze maakt het goed en zal het dus allemaal overleven – en dat allemaal dankzij de oplettendheid van één agent die het zijn plicht achtte om zijn leven in de waagschaal te stellen om


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.