VNL opent een eigen wetenschappelijk instituut

Geen categorieokt 22 2015, 15:00
De klassiek-liberale partij timmert flink aan de weg.
VoorNederland - de politieke partij van voormalig advocaat Bram Moszkowicz en ex-PVV'er Joram van Klaveren - maakt grote stappen. Eerder maakten de heren al bekend inmiddels meer dan 1000 leden te hebben. Dit was een mijlpaal voor de partij, die hiermee aangaf de grens te hebben bereikt om partijsubsidie te mogen ontvangen.
Vandaag was het daarom tijd voor een volgende stap: een eigen wetenschappelijk instituut beginnen. Op de PVV na hebben eigenlijk alle politieke partijen er één.. zelfs de nauwelijks bekende Onafhankelijke Senaats Fractie! Op de eigen website legt VNL uit wat het Adam Smith Instituut gaat doen de komende tijd:

Het Adam Smith Instituut zal het komende jaar een aantal lezingen organiseren ter bevordering van het klassiek-liberale gedachtegoed in Nederland. Deze zullen zich toespitsen op de economie, belastingen, ondernemen, immigratie & asiel en de Europese Unie. Verder zal het Adam Smith Instituut fungeren als klassiek-liberale denktank.

De taak is daarmee vergelijkbaar met de wetenschappelijke instituten van de andere politieke partijen die Nederland kent.
Adam Smith staat bekend als één van de meest invloedrijke economen ter wereld, en is de held van vele pro-vrije marktdenkers en -politici. De Brit is de vader van de invloedrijke theorie achter de 'onzichtbare hand'. Deze stelt dat de markt één groot correctiemechanisme is, die puur en alleen met de natuurlijke loop der dingen al oneffenheden wegpoetst en inefficiënt handelen oplost. Overheidsinterventie is dus eigenlijk nooit nodig, zo betoogt Smith, waarmee hij een lieveling van conservatieven en klassiek-liberalen is geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten