Zeker 27 doden na aanslag op Nigeriaanse moskee door ISIS-bondgenoot Boko Haram

Geen categorieokt 23 2015, 21:00
De terreur van Boko Haram blijft maar doorgaan.
Nigeriaanse hulpdiensten hebben vrijdagavond melding gemaakt van een grote terreuraanslag in het noordoosten van het land. Bij de aanslag kwamen 27 om het leven en er vielen 96 gewonden. Hoewel de aanslag nog niet officieel is opgeëist, kan het bijna niet anders of het is het werk van de radicaal-islamitische terreurorganisatie Boko Haram.
Boko Haram, dat zich loyaal heeft verklaard aan ISIS, voert al jaren een grootscheepse terreurcampagne in het noordoosten van Nigeria. In dit deel van het land probeert de beweging een eigen kalifaat op te richten. Dit gaat gepaard met vele aanslagen op troepen van de Nigeriaanse regering, maar ook op dorpen in de regio. De noordoostelijke regio van het land is voornamelijk islamitisch. De recente aanslag laat zien dat Boko Haram het niet alleen voorzien heeft op niet-moslims, maar ook terreur zaait onder moslims die zich niet voegen naar de wensen van de beweging.
Nigeria is het meest dichtbevolkte land van Afrika en ook één van de grootste landen op het continent. Bovendien kent het land een aanzienlijke olie-industrie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten