Zeker 27 doden na aanslag op Nigeriaanse moskee door ISIS-bondgenoot Boko Haram

De terreur van Boko Haram blijft maar doorgaan.

Nigeriaanse hulpdiensten hebben vrijdagavond melding gemaakt van een grote terreuraanslag in het noordoosten van het land. Bij de aanslag kwamen 27 om het leven en er vielen 96 gewonden. Hoewel de aanslag nog niet officieel is opgeëist, kan het bijna niet anders of het is het werk van de radicaal-islamitische terreurorganisatie Boko Haram.

Boko Haram, dat zich loyaal heeft verklaard aan ISIS, voert al jaren een grootscheepse terreurcampagne in het noordoosten van Nigeria. In dit deel van het land probeert de beweging een eigen kalifaat op te richten. Dit gaat gepaard met vele aanslagen op troepen van de Nigeriaanse regering, maar ook op dorpen in de regio. De noordoostelijke regio van het land is voornamelijk islamitisch. De recente aanslag laat zien dat Boko Haram het niet alleen voorzien heeft op niet-moslims, maar ook terreur zaait onder moslims die zich niet voegen naar de wensen van de beweging.

Nigeria is het meest dichtbevolkte land van Afrika en ook één van de grootste landen op het continent. Bovendien kent het land een aanzienlijke olie-industrie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ali Yas

  “De recente aanslag laat zien dat Boko Haram het niet alleen voorzien heeft op niet-moslims, maar ook terreur zaait onder moslims die zich niet voegen naar de wensen van de beweging.”

  Dat laatste is altijd zo. Maar het laat ook zien dat zo’n beweging alleen kan bestaan door de steun van die zelfde achterban. In het islamitische noorden hoeven zij niet voortdurend over hun schouder te kijken. Ik heb tenminste nog niet mogen vernemen dat Boko Haram-strijders door de plaatselijke bevolking werden vermoord.

 2. toetssteen

  Wat is die Arabische lente toch een succes!

 3. Pimsch

  Tsja, je kunt niet zuiver genoeg zijn, nietwaar?

  1. toetssteen

   @Pimsch
   En nu is het wachten op een commenter die komt met de tekst: Maar in de middeleeuwen verbrandden ze ook afvalligen hoor of bloksnor vermoordde 6 miljoen mensen, dus……

   Maar dan mag ik niet wijzen op de tientallen miljoenen die door islam in India zijn uitgeroeid, want da’s niet waar. Beetje lastig is alleen die ontbrekende miljoenen te verklaren.
   Als het niet zo wrang zou zijn zou ik erom kunnen lachen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.