Deze 8-jarige heeft kanker – en de liefde van zijn leven gevonden

Een jongen die al meerdere malen kanker heeft overwonnen vond iets onverwachts: de liefde van zijn leven.

De 8-jarige David uit het Amerikaanse Virginia kreeg op zijn tweede een schokkende diagnose: leukemie. Zijn overlevingskansen werden niet hoog ingeschat, maar wonder boven wonder versloeg hij de ziekte toch. De ziekte kwam echter steeds terug, maar ook de volgende twee keren vocht het jongetje succesvol voor zijn leven. Helaas is bij hem nu, voor de vierde keer in zes jaar, de ziekte bij hem vastgesteld.

Dat deze jongen ontzettend veel wilskracht tot leven heeft is wel duidelijk, vooral voor zijn ouders. De artsen gaven hem bij de laatste diagnose nog slechts enkele weken, maar David leeft na een paar maanden nog steeds. Zijn ouders besloten dan ook dat hun zoontje, als hij het uiteindelijk toch niet zou halen, in ieder geval moest genieten van zijn laatste levenjaar. Een kind hoort immers niet thuis in een ziekenhuis: het hoort te spelen, naar school te gaan, met vrienden te zijn: het hoort kind te zijn.

David is een tijdje naar school gegaan. Daar had hij met zijn klasgenoten de tijd van zijn leven, waarbij hij het vooral goed kon vinden met een meisje genaamd Ayla. Uiteindelijk vorderde de ziekte toch te ver om nog naar school te kunnen. De jongen kon nauwelijks nog lopen en moest het grootste deel van de tijd in een rolstoel zitten. Maar zijn klasgenootjes trokken zich zijn afwezigheid erg aan. Ze stuurden hem vele kaarten in het ziekenhuis, waarbij vooral de kaartjes van Ayla opvielen. Ze schreef niet alleen meerdere keren haar telefoonnummer op de kaarten, maar ook dat ze hem ontzettend miste.

Toen beseften de ouders dat er toch iets meer tussen deze twee kinderen bestond dan een vriendschap. Hun zoontje verklaarde dat hij van haar hield en dat hij haar “zag als zijn vriendin”. Dit kwam als een verrassing, maar de zijn vader en moeder besloten het aan te grijpen als een kans om hem toch nog een keer een mooie dag te bezorgen.

En zo kwam het dat David op een avond een date had met Ayla, bij een bowlingbaan. De ouders van beide kinderen hadden elkaar gesproken, en ervoor gezorgd dat alles zo perfect mogelijk zou zijn. David wachtte op Ayla met een teddybeer en een bos bloemen voor haar, en het meisje rende op David af toen ze hem zag zitten in zijn rolstoel. En de avond was ongelooflijk volgens zijn moeder:

We waren allemaal helemaal verbaasd door hun band, hun verbinding daar. Niemand anders mocht hem aanraken. Ze bleven de hele tijd samen. Zijn vader en ik bleven dichtbij staan om ervoor te zorgen dat hij niet zou vallen, maar hij probeerde de hele tijd bij haar te zijn en accepteerde haar hulp. Het was zo natuurlijk, zonder wat voor twijfels dan ook. Ze wilden gewoon samen zijn.

Beide kinderen waren dolgelukkig. En hoewel David waarschijnlijk een veel te kort leven zal hebben, heeft hij in ieder geval al iets gevonden wat velen van ons nooit vinden in een heel leven: de liefde van zijn leven.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Skepticus

    Ik word een beetje moe van al die mensen die ”een gevecht” kanker winnen, dat artsen vechten voor je leven mag bekend worden verondersteld maar zelf vechten? Als je dan toch doodgaat is het net alsof je niet genoeg ”gevochten” hebt, eigen schuld….

  2. Skepticus

    Dat vergat ik nog: ik had het zelf ook maar een bestraler van 5 miljoen € heeft, samen met de radioloog, voor mijn leven gevochten…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.