“Imagine” stoot “Hotel California” van de nummer 1-positie in de Top 2000

De Top 2000 heeft dit jaar een verrassende nieuwe nummer 1.

Nadat vorig jaar The Eagles de nummer 1-positie in de jaarlijkse hitlijst van de de populairste muziek allertijden – de Top 2000 – bereikten, moet de Amerikaanse band dit jaar de felbegeerde positie alweer afstaan. Niet aan Bohemian Rhapsody van Queen, dat in bijna elke andere editie op de nummer 1 stond, maar aan Imagine van John Lennon:

Na de aanslagen in Parijs werd al snel opgeroepen om Imagine van John Lennon op één te stemmen in de Top 2000. Die poging is geslaagd.

Imagine, vorig jaar nog 38e, maakt dankzij de ontroerende uitvoering op straat daags na de Parijse terreur een reuzensprong in de lijst, waarvoor afgelopen week gestemd kon worden. The Eagles zakken met Hotel California van één naar drie. Queens Bohemian Rhapsody blijft tweede.

Imagine werd in 1971 uitgebracht, en werd al spoedig hét internationale lied tegen oorlog, onderdrukking en ellende. Bijna 45 jaar later is het lied van de Beatle dat nog steeds, want miljoenen mensen vonden troost bij de pianoklanken van het vredesnummer vlak na de terroristische aanval in Parijs.

De nieuwe top 3 werd gisteren bekendgemaakt vlak nadat de online stembussen sloten. De rest van de lijst wordt pas over enkele weken bekendgemaakt. Dan weten we ook of het Pokémonliedje – Gotta catch ‘em allde lijst der lijsten gehaald heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Gielah

  Ja…. daar ben ik écht mee bezig.
  Zóu deze wereld ooit vergaan, dan zullen… mogen wij vrezen… op de állerlaatste dag nog mensen met dit soort kul bezig blijven.
  Lag leve de gebakken lucht!
  Zolang we maar niet wákker hoeven te worden!

 2. V.K.

  -Nou, ik maak zelf wel uit wie er op nr 1 staat, naar de top 2000 luisteren, dat doe ik al een tijdje niet meer, dat gezeik over milieu vrede en plofkippen en weet ik wat er allemaal langskomt op deze top 2000 van de banke man .

  -Bij mij staat, zoals altijd Queen op NR 1, dit keer met een verassende song, ik zou dus zeggen, kijk en Luister.
  https://youtu.be/yKAz3VNJBmU

 3. Impon de Rabilia

  Wat een blamage! De all-time nummer één moet natuurlijk zijn “Band On The Run” van Wings.

 4. Jantje

  Jammer. Vroeger wist je pas op het laatst wie er op 1 stond. Nu al een maand van te voren. Dan hoef je er dus niet meer naar te luisteren.
  Het is natuurlijk de ultieme gutmenschen song van de ultieme gutmens.
  Anti geloof, dus tegen het geloof in het goede na dit aardse bestaan.
  Het lijkt pro-liefde maar is in feite anti-liefde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.