Jonge moeder wordt wakker met enorme kater. Dan beseft ze wat het echt is

Geen categorienov 06 2015, 20:00
Nikkole Paulun kreeg op 15-jarige leeftijd te horen dat ze zwanger was. Ze was erg jong, maar zij en haar vriendje waren "verliefd."
Op 5 november, 2009 zette Nikkole een gezonde jongen op de wereld, Lyle Thomas. Ze was toen 16 jaar oud. Hoewel ze nu een tienermoeder was deed ze haar best om iets van haar leven te maken. Ze bleef naar school gaan, haalde goede cijfers, was zelfs een cheerleader, en was de beste moeder die ze kon zijn voor haar jonge zoon.
Zoals ze op Facebook schreef:

"Ik werd op mijn 15e moeder. Ik ging nooit uit, dronk niet, gebruikte geen drugs, het enige 'slechte' dat ik ooit had gedaan was dat ik sex had met mijn vriendje."

Helaas veranderde alles - langzaam, maar zeker. Toen Nikkole 17 jaar oud was besefte ze dat zij elke dag serieus geleefd had, terwijl haar vrienden lekker aan het feesten waren.
Screen Shot 2015-11-06 at 13.14.27
Nikkole vroeg haar moeder op een avond of het oké was als ze uitging met haar vrienden. Haar moeder zou de avond dan voor haar zoontje zorgen. Tot haar grote verrassing gaf haar moeder toestemming: misschien niet zo gek aangezien Nikkole zich tot dan toe voorbeeldig had gedragen.
Helaas was die tijd niet meer. Nikkole ging uit, werd dronken, en kreeg het vervolgens op de heupen. Toen ze 18 of 19 was vond ze haar vrienden - en alcohol - belangrijker dan haar zoontje. Op haar 20e kreeg ze een nieuwe relatie - een relatie die absoluut niet goed voor haar was.
Screen Shot 2015-11-06 at 13.16.47
Hij vertelde haar meteen dat hij een alcoholist was, maar dat maakte haar niets uit.

"We hadden meteen klik met elkaar, terwijl hij op dat moment de slechtst mogelijke partner was voor me. We dronken elke dag, bleven wakker tot vijf uur 's nachts en sliepen de hele dag. Ik zag mijn zoon niet voor dagen op rij en het maakte me niets uit. Ik raakte zo verloren in het feestleven dat ik niet meer wist wie ik was. Toen ik in de spiegel keek herkende ik mezelf niet meer."

Ze behandelde zichzelf slecht - en liet anderen dat ook doen. Als ze zich rot voelde - wat het logische gevolg is van zo'n leven - dronk ze meer alcohol. Dan hoefde ze zich even, korte tijd, geen zorgen te maken.
Screen Shot 2015-11-06 at 13.20.39
Na nog een nacht van drinken werd Nikkole wakker. Ze voelde zich... anders. Even dacht ze dat ze een enorme kater had, maar toen besefte ze dat het iets anders was. Maar wat?
Het gevoel deed haar denken aan haar zwangerschap, enkele jaren ervoor. En dus deed ze een zwangerschapstest. Op 1 november 2014 ontdekte ze dat ze voor de tweede keer zwanger was.
Nikkole viel op haar knieën en begon te huilen.

"Ik hield op met alles - van de ene op de andere dag. Ik begon gezond te eten. Ik ging terug naar school. Ik zocht een betere baan. Ik vond een betere woning, en ik zorgde ervoor dat ik de vader van mijn nog ongeboren kind zo weinig mogelijk hoefde te zien."

1 november is de dag dat Nikkole gedwongen werd om haar leven te veranderen. Te transformeren zelfs. En daar zal ze altijd dankbaar voor blijven. Haar moeder is weer haar beste vriendin en ze gaat weer naar de kerk. Met andere woorden, ze heeft haar leven echt op de rails gezet.
Screen Shot 2015-11-06 at 13.25.42
Sinds de dag dat ze ontdekte dat ze opnieuw zwanger was spendeert Nikkole zoveel tijd met haar zoon als mogelijk. Dat is ze blijven doen na de geboorte van haar tweede kind, Ellie. Nikkole legt uit:

"Sommige mensen vragen me waarom Lyles geboorte mijn leven niet veranderde, maar Ellies geboorte wel. Dat is niet helemaal waar: Lyle veranderde mijn leven wel degelijk door me in een moeder te veranderen. Helaas wist ik niet wie ik was en wat ik van het leven wilde omdat ik nog zo jong en onervaren was. Ik heb het 'feestleven' nu gehad en wil dat nooit meer meemaken. Niets voelt beter dan wakker te worden met mijn kinderen, en niets voelt slechter dan wakker te worden zonder hen, maar mét een enorme kater."

https://twitter.com/nikkoleMTV/status/646064771725422592
Nikkole geeft toe dat ze grote fouten gemaakt heeft en alles behalve perfect is, maar beseft nu dat haar kinderen alles in de wereld voor haar betekenen. Ze dankt God elke dag dat ze hen heeft.
Nikkole:

"Een jaar geleden ontdekte ik dat ik zwanger was. Een jaar geleden rookte ik mijn laatste sigaret. Een jaar geleden legde ik de (drank-) fles neer. Een jaar geleden veranderde ik mijn leven totaal - een verandering die positief was ook al was ik op dat moment bang dat het effect negatief zou zijn."

Screen Shot 2015-11-06 at 13.32.36
Nu is Nikkole de moeder van twee gezonde kinderen en meer gemotiveerd dan ooit om de best mogelijke vrouw te worden die ze kan zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten