Op je horloge kijken was nog nooit zo stijlvol als met een Seiko!

Het winterseizoen staat weer voor de deur, en dat geldt natuurlijk ook voor horlogemaker Seiko. De najaarscollectie ligt weer in de schappen en dat is natuurlijk erg goed nieuws voor mensen die niet alleen willen zien hoe laat het is, maar ook de nieuwste snufjes verlangen van die klok om de pols.

Neem nu de Astron Dual-Time 8X53 (SSE041J1, €2300). Dit horloge gebruikt doodgewoon zonlicht om contact te leggen met GPS-satellieten, en is het eerste analoge horloge met die technologie. Het resultaat? Met de precisie van een atoomklok geeft dit horloge exact aan hoe laat het is – waar ter wereld je ook bent. Mocht je veel op reis zijn en vaak in andere tijdzones zitten, dan is dit zeker een uitkomst. En via een klein extra wijzerplaatje laat de Astron Dual-Time ook direct zien hoe laat het thuis is.

Wie sportiever is ingesteld voelt zich wellicht meer thuis bij de Premier Kinetic Direct Drive Moonphase (SRX011P1, €895). Dit horloge is uitgerust met een speciale batterij, die door middel van polsbewegingen wordt opgeladen. De totale batterijduur wordt daardoor aanzienlijk verlengd. En voor het geval je je afvraagt waarom dit horloge ‘Moonphase’ heet: je kan de standen van de maan bijhouden, zodat je ruim op tijd dat etentje in het licht van de volle maan kan plannen met je geliefde…

Ook de Velatura Kinetic Direct Drive (SRH021P1, €750) kan polsbewegingen omzetten in energie. En mocht je die energie-opwekking een handje willen helpen, kun je door aan de kroon te draaien de batterij nog sneller van energie voorzien. Handig! Op het scherm wordt direct weergegeven hoeveel energie er nog over is, en het horloge kent zelfs een bescherming tegen overladen.

De Sportura Perpetual Solar (SSC357P1, €530) tilt de energie-opwekking naar nóg weer een hoger niveau. Met de speciale Solar-functie kan het horloge ieder soort licht omzetten. Zonnelicht, of gewoon een bureaulamp: jouw keuze. Mocht er onverhoopt tóch een energietekort aankomen dan zal de Sportura automatisch energie besparen door de secondewijzer slechts eens per twee seconden een (groter) stapje te laten zetten. Zo weet je meteen wanneer het weer tijd is voor een zonnebank… voor drager én horloge! Met de stopwatchfunctie (nauwkeurig tot op 1/25e seconde) kan je vervolgens zorgen dat je dáár weer niet te lang onder zit.

Wie een goedkopere variant zoekt, kan terecht bij de Prospex Kinetic GMT (SUN049P1, €399). Seiko heeft voor ieder wat wils. Voor minder dan vierhonderd euro ben je al eigenaar van dit absolute tophorloge. De Prospex is gemaakt van roestvrij staal en kan evenals alle bovenstaande types opgeladen worden door middel van polsbewegingen, en is verder extreem energiezuinig: met één volle batterij kunnen horloge en drager maar liefst zes maanden mee.

Wie deze winter dus een nieuwe gadget zoekt voor aan z’n pols, kan dus uitstekend aankloppen bij Seiko. De tijd van alleen tijdkijken is namelijk voorbij: een modern horloge kan echt zoveel meer… en deze vijf types bewijzen dat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.