Paus Franciscus overweegt bezoek aan Nederland

Haalt koningin Máxima de paus over om Nederland te bezoeken?

Voor het eerst heeft de paus een interview gegeven aan een Nederlandse krant. Vrijdag wordt een interview met de leider van de Rooms-Katholieke kerk gepubliceerd in de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws. Het belangrijkste nieuwtje? Paus Franciscus ziet een bezoek aan Nederland best zitten.

De laatste keer dat een paus Nederland bezocht, was in 1985. Paus Johannes Paulus II werd bij zijn bezoek aan Nederland vooral ontvangen met veel demonstraties tegen de kerk, wat voor hem een vervelende en pijnlijke ervaring was. Sindsdien heeft er dertig jaar lang geen paus voet gezet op Nederlandse bodem. De grote vraag is dan ook of paus Franciscus wél zin heeft om ons land te bezoeken.

En kennelijk heeft de paus daar wel oren naar. In het interview met Straatnieuws vertelt hij:

De deur is niet gesloten, het is niet onmogelijk. En nu Nederland een Argentijnse koningin heeft, wie weet

Of dit slechts een diplomatieke uitspraak is, of dat de paus daadwerkelijk van zins is om naar Nederland te vliegen, is natuurlijk nog de vraag. Maar wat interessant is, is dat hij specifiek koningin Máxima noemt als reden om Nederland te bezoeken. Zowel Máxima als Franciscus zijn van Argentijnse komaf, en Spaans is hun moedertaal.

In 2013 berichtte DDS al over de banden tussen de paus en de koningin. Niet alleen zijn ze landgenoten, jaren geleden zou Máxima zelfs 125.000 euro hebben geschonken aan een project van de toenmalige bisschop Bergoglio. Na de inauguratie van de paus had hij ook al een korte ontmoeting met Máxima.

Ook in de rest van het interview staan veel bijzondere uitspraken van de paus. Zo biecht hij op dat hij best moest wennen toen hij twee jaar geleden als paus werd verkozen:

Het is me overkomen en ik had het niet verwacht. Ik heb nooit mijn rust verloren, dankzij de genade van God. Ik denk niet zoveel aan het feit dat ik beroemd ben. Ik zeg tegen mezelf: Nu heb je een belangrijke baan, maar over tien jaar kent niemand je meer.

Kunnen we de paus binnenkort verwelkomen in Nederland? Als koningin Máxima haar landgenoot weet over te halen, lijkt de kans aannemelijk dat we voor de eerste keer in dertig jaar weer hoog bezoek uit het Vaticaan zullen mogen ontvangen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Daniel

  Ach, zoals in 1985 bij het bezoek van de paus aan Nederland zal het nu niet worden. Deze paus is wel een jofele paus, hij wil liever geen deel uitmaken van de elite.
  Hij is wat mij betreft welkom, maar ik ga er niet naar toe.

  Speciaal voor Gielah (ik heb er zelf ook van genoten)
  http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/joodse-uitvoering-psalm-121-grote-hit/#.Vjtw9aYqG0U.facebook

  Zingen in het Hebreeuws en Ivriet.

  1. nick

   Je hebt geen idee!! Deze paus is de elite! Een zeer gevaarlijke jezuïet. Wolf in schaapskleren…. een bedrieger, heel vreemd maar waar.

   iemand die wil dat de hele wereld geregeerd gaat worden door een socialistische/communistische elite, de NWO. Verdiep je daar eens in. Dit is geen jofele paus! Bij hem zie je het niet aan zijn uiterlijk en gedrag in tegenstelling tot zijn voorganger die zelfs zijn duivelse uiterlijk niet kon verbergen.

 2. Gielah

  Laat hem vooral wegblijven.
  Hij komt ons zalvend inpeperen dat we half Islamia moeten toelaten in dat kleine landje van ons… een en ander gelardeerd met volkómen uit hun context gerukte Bijbelteksten….
  en dat het Vaticaan nu weleens eindelijk de zogenaamde heilige plaatsen in Jeruzalem wil gaan beheren.

  Als er één is die de weg plaveit voor de komst van de antichrist, dan deze communist met het humane voorkomen wel.

  Alle seinen op rood, wat mij aangaat.

  1. Spleen

   U heeft volkomen gelijk, Gielah, de Paapse mis is een vervloekte afgoderij. Bovendien lijkt deze Paus te bepleiten dat we mededogen moeten beoefenen jegens medemensen, daar zitten echte christenen niet op te wchten.

 3. toetssteen

  De paus is vrij om te komen, ik zie het probleem niet. Hij mag ook thuisblijven.

 4. Seneca

  @Gielah
  Helemaal mee eens! Deze paus is een heel gevaarlijke paus een typisch wolf als schaap vermomd.

 5. Svetlana

  Ik heb normaal gesproken een hekel aan het christendom (een achterlijke denkbeeld met de filosofisch en spirituele niveau van niveau kakkerlak). Sprookjesboeken zijn tenminste leuk om te lezen en proberen het beste uit mensen te halen door waardevolle en humanitaire boodschappen te benoemen, en dat kun je van de bijbel niet zeggen. Bovendien lijkt het mij volkomen achterlijk om in een wezen te geloven die geen mens met zijn blote oog ooit heeft gezien. Wij rationelen hebben een naam voor dergelijke figuren: Psychopaten.

  Karl Marx: REGILIE IS OPIUM VAN HET VOLK (De Bolsjewieken o.a Lenin en Stalin hadden wat mij betreft de juiste aanpak gehad om met religie en religieuzen om te gaan.)

  Dat neemt niet weg dat ik uitgerekend deze paus (ook al mag ik hem niet) respecteer omdat hij zich tenminste lig iets van de bijbelse consistentie van “naastenliefde, tolerantie en goedheid) laat zien in zijn gedrag. De meeste christenen bestaan echter uit schertsfiguren en karikaturen als Gielah, waar Jezus zich letterlijk aan dood zou schamen met dergelijke “volgelingen”.

  1. Gielah

   Domme trut!

  2. Daniel

   Hallo die Svetlana ben jij familie van Svetlana Aleksijevitsj die geboren is in de Oekraïense stad Stanyslaviv, die sinds 1962 Ivano-Frankivsk heet.
   Haar vader, een leraar Duits en geschiedenis, was Wit-Rus, haar moeder, ook lerares, was Oekraïense. Ze studeerde van 1967 tot 1972 aan de Lenin-universiteit (nu Wit-Russische Staatsuniversiteit) in Minsk, begon haar journalistieke carrière bij enkele lokale kranten en was vanaf 1976 redacteur van het literair tijdschrift Neman.
   Die Svatlana bedoel ik, die won in 2015 de Nobelprijs voor de literatuur.

   Jij schrijft ook mooi en met een diepere laag. Ik moet ook altijd om je lachen en de boodschap komt altijd luid en duidelijk over.

   Dat Gielah jou een domme trut noemt met je van je af laten glijden, ik vind je een tof wijf.
   Ben je blond?

   Groetjes….

 6. Seneca

  @Svetlana
  Je gelooft niet en je zegt dat Jezus ‘zich dood zou schamen’ ? Dat is het schoolvoorbeeld van een contradictio in terminis. Geloof mij, als Jezus je reactie zou lezen, dan amuseert hij zich kostelijk met je geraaskal. Bovendien van een slet zoals jij bent kan men moeilijk iets anders verwachten nietwaar? Ik veroordeel noch verwens ik je, maar je dient toch wel even zelfreflectie toe te passen.
  @Daniel.
  Ik wist niet dat je op blonde afgelikte boterhammen viel….

  1. Gielah

   Zijn allebei sokpoppen van de trieste Simon enzovoort.
   Zelfs als tról totaal mislukt… want niemand ergert zich meer aan hun voorspelbare gezanik.

   Hun enige hoop is elders opnieuw beginnen en dáár te gaan zuigen.
   Maar ja… nogal dommig, hè?
   Dan duurt het lang, voor dat besef doorsijpelt.

  2. Svetlana

   Dat Jezus bestaan heeft wil niet zeggen dat hij de zoon van God was.

   Ik zou maar eens leren lezen als ik jou was. Toch schijnen PVVers behoorlijk onopgeleid te zijn 🙂

  3. Daniel

   Lieve schat, je wilt niet weten waar ik overal op val. In ieder geval niet op keurige, truttige, brave vrouwen die van boven echt niet meer weten of ze van onderen nog leven.

   Trouwens Jezus ging met hoeren om. Hoeren zijn vrouwen (en mannen) die hun lichaam voor seks verkopen/verhuren. Daarmee zijn zij als het ware het prototype van moreel verval.
   Het is daarom dat Jezus regelmatig verweten werd dat Hij met zulke vrouwen omging. Ons lichaam is door God gegeven, onze ziel huist er en voor wie gelooft is het lichaam bovendien nog de tempel van de Heilige Geest [1Kor 6,19].
   Maar sowieso, je hebt maar één lichaam. Daar kun je dus maar beter behoedzaam mee omgaan.
   Je hoeft de levenswijze van hoeren en tollenaars niet aan een nauwkeurig onderzoek te onderwerpen om te weten dat er wel ‘een en ander’ aan schort. Toch schrijft Jezus hen niet af; Hij maakt ze zelfs tot voorbeeld. Niet omdat ze hun lichaam (laten) misbruiken en zich daarvoor laten betalen, maar omdat ze geloof hebben geschonken aan Degene die hun van Gods wege gezonden is [Mt 21,32].

   Jezus vond hoeren liever dan nette vrouwen die vrome praatjes verkopen en de Heere verloochenen. Jezus hield dus ook van afgelikte boterhammen.

   1. Spleen

    Raak, Daniel, die Jezus was een echte vent die er wel pap van lustte. Bovendien een sterk verhaal over kinderen die naar hem mogen komen enzo.

 7. M. Brandenburg

  Laat Paulus eerst maar eens een paar maanden door het midden-oosten gaan toeren om zieltjes te winnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.