Deze dakloze raakte het enige wat hij had kwijt: zijn kerstboom. Dan komt de kerstgedachte naar boven

Geen categoriedec 18 2015, 19:00
Toen deze man door toedoen van de gemeente zijn kerstboom kwijtraakte, lieten omstanders zien waar Kerstmis écht voor staat.
Philly, één van de vele daklozen die de stad New Orleans kent. Hij woont in een blauw tentje onder de snelweg, waar hij zijn dagen slijt. Philly moet de kerstdagen helaas buiten doorbrengen, maar dat betekent niet dat hij niet in de kerstsfeer kan komen. Hij zette deze maand een kerstboom naast zijn tent neer, en versierde deze zelfs met dingen die hij had gevonden. Hij was er trots op.
Maar op een dag werd hem dit kleine beetje Kerstmis afgenomen, door niemand minder dan de gemeente. Er was besloten dat de boom daar niet mocht staan, en dat Philly dus in overtreding was. De boom moest weg. Philly werd wakker met het geluid van een vuilniswagen, die de boom met versiering en al opslokte. Hij diende een klacht in, maar volgens de gemeente viel hen niets te verwijten, aangezien zij slechts de wet naleefden.
Philly moest dus toch de donkere dagen doorbrengen zonder zijn geliefde boom. Maar dat lieten omstanders, die hadden gezien hoe de boom werd vernietigd, niet op zich zitten. Het verhaal verspreidde zich als een lopend vuurtje, en binnen de kortste keren kreeg de dakloze man bezoek. En dat bezoek had een cadeau voor hem meegebracht: een gloednieuwe kerstboom met echte versiering. De man was ontroerd, hij kon het niet geloven.
[caption id="attachment_127240" align="aligncenter" width="700"]Foto: WGNO Foto: WGNO[/caption]
Daar bleef het echter niet bij: behalve de kerstboom, kreeg hij andere donaties van mensen die zijn hartverscheurende verhaal hadden gehoord. Kleding, versiering voor zijn boom en andere nuttige dingen werden bij hem afgeleverd. Toen Philly werd gevraagd naar wat voor hem nu echt de betekenis is van Kerst, had hij slechts twee woorden:

Mensen helpen.

En zo is het maar net!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten