Koop jij dit jaar een kerstboom? Dan moet je zeker hier op letten!

Geen categoriedec 03 2015, 11:00
Het is december, dus voor vele mensen is dit weer vaste prik: een kerstboom in huis halen. Maar hoe zorg je nu precies op de best mogelijke manier voor je groene feestdagenvriend? Een wijze raad..
Nu Kerstmis weer voor de deur staat, komt een jaarlijkse nationale sport weer op: miljoenen Nederlanders proberen een kerstboom op de kop te tikken om hun huis mee te versieren de komende weken. Tot Kerstmis, tot Nieuwjaar en vaak zelfs tot Driekoningen: de Kerstboom hoort er bij deze maand (en soms zelfs gedeeltelijk de volgende)!
Maar hoe zorg je nu precies zo goed mogelijk voor zo'n boom? Al met al is de Kerstboom toch een levend stukje natuur in je huis, en heeft dus zorg en aandacht nodig. Er zijn twee eenvoudige zaken die de meeste mensen niet weten, maar die je boom zoveel gezonder en mooier houden de komende weken.
_DSC0027advencap / Flickr
Water koken
Zo is het verstandig om de boom meteen water te geven als je 'm in huis haalt. Maar in tegenstelling tot wat de meeste mensen doen, moet je niet meteen koud kraanwater gebruiken. Kook het water eerst in een waterkoker of een pannetje, wacht dan vijf minuten en geef het dán pas aan de boom. Warm water opent de poriën aan de onderkant van de stam, waardoor de boom veel meer water kan drinken. Daardoor zal je boom langer leven, en dus ook langer mooi blijven.
Insnede in de stam
De Amerikaanse Nationale Kerstboom Organisatie heeft ook nog een gouden tip om je boom langer in leven te houden: als je boom in de kamer zet, moet je aan de onderkant ook zelf even een inkeping maken in de bast, en de boom op die plek water geven. Ook door die truc zal je den meer water kunnen absorberen, waardoor 'ie in 2016 er nog tiptop zal uitzien.
watering_a_christmas_tree
Wat voor kerstboom ga jij dit jaar aanschaffen? Of heb je er al één?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten