Paniek bij ADO: wordt de club genept door Chinezen?

Geen categoriedec 08 2015, 8:00
Het gaat niet helemaal je van het bij ADO Den Haag. Sterker nog, de paniek staat daar op het punt van uitbreken. De reden is dat de Chinese eigenaar Wang zijn geld niet in de club steekt. Terwijl was afgesproken dat hij dit wél zou doen.
In totaal gaat het om 3,7 miljoen euro. Dit is benodigd om het lopende seizoen af te maken.

Betaalt Wang dit miljoenenbedrag niet, dan stevent ADO Den Haag af op een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro. In dat geval komt de eredivisieclub onder curatele te staan van de KNVB als club uit categorie 1. Het management van de club heeft de eigenaar (98 procent aandelenbezit) tot de aandeelhoudersvergadering op 18 december de tijd gegeven om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Dat is heel vriendelijk, maar daar hoeft Wang zich niets van aan te trekken. Het management van de club kan hem namelijk nergens toe dwingen. Daar komt bij: stel je eens voor dat ze juridische stappen tegen hem nemen. Als eigenaar ontslaat hij ze dan gewoon. Dat is dan einde oefening.
Inmiddels gaat het financieel zo slechts met ADO - dankzij Wang - dat alle investeringen zijn stopgezet en dat er deze winter geen versterkingen gekocht kunnen worden. Hilarisch genoeg zegt de voorzitter van het management, Jan-Willem Wigt, dat de club nog altijd de ambitie heeft om binnenkort kampioen te worden.

"Met en anders zonder het geld van Wang. Alleen duurt een kampioenschap dan wat langer. Bij ADO streven we altijd het hoogste na en dat is een kampioenschap."

Hoewel iedereen ADO het beste toewenst lijkt Wigt alle realiteitszin verloren te zijn. Als het zo doorgaat zal het lastig worden voor ADO om het financieel te overleven; de club heeft helemaal de luxe niet om na te denken over een 'kampioenschap' van welke soort dan ook.
Nou ja, behalve misschien het kampioenschap wanbetalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten