Aanhoudingen in spraakmakende zaak rondom aanval Joods gezin

Er zijn meerdere verdachten aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor de aanval op een Joods gezin in Amsterdam vorige week.

Het nieuwe jaar inluiden kan op vele manieren, maar je wenst niemand toe wat dit Joodse gezin meemaakte met de jaarwisseling. De Dagelijkse Standaard begon het jaar al met dit vreselijke verhaal: Het huis van een Joods gezin, in de Amsterdamse wijk Rivierenbuurt, werd toen ronduit belegerd. Er werd tegen ramen en deuren geslagen en geschopt, waarbij de voordeur er uiteindelijk zelfs zo uit kwam te zien:

schadefoto

Dat het hier niet om een ‘normale’ burenruzie of iets dergelijks ging, werd wel duidelijk gemaakt door waar de aanval mee vergezeld ging: een scheldtirade waarbij onder andere de termen ‘kankerjoden’ en ‘free Palestine’ voorkwamen. Volgens de politie kunnen hier, in het belang van het onderzoek, nog geen conclusies aan worden verbonden. Burgemeester Van der Laan noemde het “minimaal intimidatie”. Maar het moge duidelijk zijn dat het hier gewoon om een keiharde vorm van anti-semitisme ging.

De aandacht die door De Dagelijkse Standaard aan deze zaak is besteed lijkt echter vruchten te hebben afgeworpen! De politie heeft nu iets van goed nieuws voor het geterroriseerde gezin: de drie vermeende daders, allen tieners, zijn gepakt. Details over het trio zijn er nog niet bekend gemaakt, behalve dat zij zich “agressief gedroegen tijdens het verhoor”. Dat zal voor dit gezin, dat hun agressie in volle mate heeft moeten doorstaan, niet als een verrassing komen. De drie tieners hebben een straatverbod opgelegd gekregen, en Van der Laan, die het een “zeer naar voorval” noemde, heeft toegezegd snel langs te zullen gaan bij het gezin. De jongeren zijn in de tussentijd echter wel op vrije voeten gesteld.

 

Maar is daarmee het kwaad en leed ongedaan gemaakt? De aanhoudingen zullen wellicht in deze zaak wat rust scheppen voor de slachtoffers, maar de vraag is of het wat zal uithalen tegen de opmars van het groeiende anti-semitisme in Nederland, en West-Europa in het algemeen. Toch heeft deze zaak wel een belangrijk iets teweeg gebracht. Nadat wij berichtten over deze aanval, namen andere media het verhaal gelukkig over, tot in Israël zelf aan toe. Ook besloten de heren Van Klaveren en Bontes, beiden van de partij VNL, om kamervragen te stellen naar aanleiding van de gebeurtenis. Hopelijk heeft dit alles geholpen bij het onder de aandacht brengen van de zaak.

Het is misschien een druppel op de spreekwoordelijke kokende plaat, maar het is van levensbelang dat aan dit soort zaken aandacht wordt geschonken. Want zolang de meeste mensen en media de dood van Palestijnse messentrekkers in Israël meer betreuren dan die van hun slachtoffers, en slachtoffers van anti-semitisme in het algemeen, zal er nooit wat kunnen veranderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Terzo

  De daders zijn moslimlarven zonder twijfel, en naar huis gezonden met een “gedragsaanwijzing”, de burgemeester gaat binnenkort langs bij het gezin…………

  1. Beukman

   De daders zijn Marokkaanse rotjochies. Een goed gesprek met hen, een nog beter gesprek met hun ouders, en een zinvolle taakstraf, is mijn advies. Verder eens langs gaan bij de school waar ze op zitten, en gedegen onderwijs geven waarin duidelijk wordt gemaakt dat hoe je ook over Israel mag denken, het not done is om daar Amsterdamse joden mee lastig te vallen.

   1. Krijgsman

    Je maakt het probleem ongezellig klein. Het gaat hier om een islamitische invasie die het Avondland dreigt te verpletteren, onze deugdzame vrouwen onteert en de de Joods-Christelijke beschaving terugvoert naar het niveau der Batavieren.

    Doe nou een beetje leuk mee, anders wordt het hier zo’n genuanceerde boel.

    1. Beukman

     Ja guts, je hebt gelijk, het was een islamitische campagne in het kader van “Daar Moet Een Piemel In”. Dat gat werd in die joodse deur gebeukt om er een islamitische plasser in te hangen, teneinde de joodse beschaving naar de gallemiezen te helpen.
     Gelukkig zijn joodse en islamitische plassers amper van elkaar te onderscheiden door hun besnedenheid. De joden achter die deur hebben het derhalve precies verkeerd opgevat, en daarmee onbedoeld de verplettering van het Avondland voorkomen.
     En nee: ik treed niet in details.

     1. V.K.

      -Het was niet in het kader daar moet een piemel in Beuk.

      -Het was in het kader.. Free Gaza…..je weet wel dat wat jij altijd blèrt en jou altijd maar weer het excuus geeft om Joden in een slecht daglicht te plaatsen.

   2. JanKorneeldeWit

    Nee dus! Zinloze aanpak! Praten met zoontjesoverschot dat het antisemitisme met de couscouslepel ( dat is dus gewoon met de hand, zo vreten die beesten) is ingegoten. Ga jij ze iets zinnigs leren Meukban? Ga toch weg man, met je slappe theedrinkverhaaltjes. Not done …hahaha onder welke postmoderne kluit ben jij eigenlijk uitgekropen. Wat denk je dat de gemiddelde mossel thuis op het menu heeft staan als het over joden gaat? We moeten de joden die nog in Nederland willen blijven wonen gewoon op een juiste manier laten zien dat zij WEL welkom zijn. Inderdaad die andere zut mag er wat mij betreft zo snel mogelijk uit! Das dan weer moeilijk en lastig enzo want ‘we zijn zoooo netjes en correct’. In elk geval mag de deur dicht voor familie en kennissen van dit soort uitschot.
    Verder lul je maar lekker in de rondte met je ‘nieuwe’ maatje krijgertje….lekker een-tweetje en hoppa weer een trollaria opgehikt……zielepoot!

  1. Beukman

   Linkomaat Wim kan alleen maar linkjes plaatsen, maakt niet uit hoe off-topic ze zijn. Chronisch linkjes plaatsen is het waterpistool van de zwakke debater.

   1. toetssteen

    @Beukman
    Wat een gemak hè zo’n nietszeggende opmerking, dan bestaat het vervelende artikel niet…… Ow, wacht, er zijn twee kleuters verkracht, tja, daar moet je niet mee willen worden geconfronteerd. Maar hé, je kunt de boodschapper aanvallen! Problem solved.
    Wat is het toch makkelijk om te leven met oogkleppen.

    1. Beukman

     Je bent in de war, Steen. Wim is geen boodschapper, maar een bot die linkjes neerplempt. Het neerplempen van linkjes in plaats van de discssie aan te gaan wordt algemeen gezien als een brevet van onvermogen.
     Oh, ik snap het al: je hebt er zelf ook een handje van. Structureel linkjes plaatsen in plaats van woorden is voor mietjes, Steen.

     1. Wim

      Waarom zou ik met jou in discussie gaan over de door jouw geliefde Testosteronbommen die kinderen aanranden.

    2. toetssteen

     @Beukman
     Ow ja, waar plaatste ik een link in deze discussie? Niet dus. Ik plaats een link als het ter zake dienende is om bewijs te leveren voor dat wat ik poneer. Maar dat is echt heel wat anders Beukman en dat weet jij ook wel.

     1. Beukman

      Juist Steen, jij legt hier keurig uit wanneer je wel een link kan plaatsen en wanneer niet. Wim plaatst om de haverklap linkjes *zonder* argumentatie. Hij is dus een linkomaat, iemand die geen interesse heeft in discussie.

     2. V.K.

      -Niemand is geïnteresseerd in een discussie over piemels Beuk.

   2. V.K.

    -@Beuk,

    -Wanneer er Free-Palestina wordt geroepen terwijl men een deur in jouw buurt probeert in te trappen waarachter zich ook 1 of 2 minderjarige meiden bevinden spreek je over:—Dat gat werd in die joodse deur gebeukt om er een islamitische plasser in te hangen, teneinde de joodse beschaving naar de gallemiezen te helpen.—

    -Wanneer Wim een link plaatst waarin daadwerkelijk sprake is van minderjarige meisjes welke worden verkracht, dan zeg je:—
    Wim is geen boodschapper, maar een bot die linkjes neerplempt. Het neerplempen van linkjes in plaats van de discussie aan te gaan wordt algemeen gezien als een brevet van onvermogen.
    —-
    -Nou, zoals jij ook weet Beuk, jij weet tenslotte ook hoe facebook werkt, bots reageren, plaatsen bijpassende linkjes nadat het eerst de betreffende pagina heeft gescant op kernwoorden, bijvoorbeeld jij reaguurt met: — om er een islamitische plasser in te hangen,– dan plaatst het bot automaat Wim automatisch de link waarvan jij zegt dat het off Topic is, maar het wonderwel past in jouw rant tegen jouw minderjarige islamitische buurtgenoten.

    -Na ja, wat jij in het kader Free-Palestine, kritiek op Israel moet mogen allemaal neerplempt op een pagina met nieuws wat slechts op10 minuten fietsen van jouw vandaan ligt, is wonderbaarlijk. _wat me doet afvragen of die buurtgenootjes van jou wel weten wat voor fantasieen jij weet neer te plempen als het gaat over islamitische plassers en waartoe deze volgens jou toe dient.
    -Beuk, er is een deur in jouw buurt ingetrapt, onder de kreet Free-Palestine en kankerjoden, van een islamitische piemel is geen sprake, dat zijn jouw woorden.

    1. V.K.

     -Nou vraag je je af, ja maar Beuk heeft het toch ook over Joodse-plassers?..dat klopt…waarom geeft Bot Wim dan alleen maar een link waarin sprake is islamitische lullen?..na ja, iedereen die weet hoe zo’n Bot werkt kan je namelijk ook vertellen dat deze zich namelijk ook in de PC van Beuk kan hebben genesteld, waarbij de hier op deze site door Bot Wim neergeplempte link ook het resultaat kan zijn van het surfgedrag en geschiedenis van Beuk.

     -Zie zo’n Bot maar als een soort Google, die weet ook meer dan jouw surfgedrag en prive dan je lief is.

     -Na ja, of Wim een bot is ,dat weet ik niet, dat zal je hem moeten vragen, wie weet beantwoord hij je dit wel met een linkje waar van jou computer zegt dat je er beter niet op kan klikken.

 2. V.K.

  -Rotjochies opgefokt door dat blanke free Palestina tuig welke onder het mom van ”Israelkritiek” menen van alles maar te kunnen zeggen.

  -Ach natuurlijk ligt het volgens Beuk aan de ouders en school. Ik moet de eerste antisemiet nog tegen komen welke de schuld bij zichzelf zoekt.

  -Overigens, fijn voor jou, dat de daders zoals je zegt van Marokkaanse afkomst zijn, had je toch maar weer gelijk met je vermoedens.

 3. V.K.

  -Overigens Beuk,

  -Vreemd, jij hebt in jou vorige postings flink je best gedaan om uit te zoeken hoe dat bericht uit jouw buurt op de DDS is terechtgekomen, er was bij jou zelfs even sprake van een link tussen de bewoners achter de betreffende deur en” Vrienden van de DDS”.

  -ach, wat zou jou het ook interesseren of de (minderjarige) slachtoffers al dan niet meelezen van wat hun Israelkritische buurtgenoot aan ranzige teksten weet te uit te braken.

 4. Seneca

  Beukman, de ‘vriend’ van Joden zoals hij zelf zegt, laat zich weer van zijn pro Joodse zijde zien. Met zo’n vriend heb je geen vijanden meer nodig.

  1. V.K.

   -Ach Seneca,

   -Kritiek moet mogen, er is toch ook niemand welke Volkskrant scribent Arnon er op wijst dat z’n zus is getrouwd met een Orthodoxe-Jood.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.