Asielzoekers in Zaandam vallen ambulancepersoneel aan

Geen categoriejan 31 2016, 15:00
Maar gelukkig is het helemaal niet onveilig bij azc's en verhogen ze de kans op misdrijven ook niet.
Je wordt onderhand een beetje moe van dit soort verhalen:

Tientallen bewoners van het asielzoekerscentrum in Zaandam keerden zich afgelopen nacht tegen ambulancebroeders en politie. Aanleiding voor het geweld was een zelfmoordpoging van een asielzoeker. Volgens het Noordhollands Dagblad werd het ambulancepersoneel opgeroepen omdat een asielzoeker zichzelf had verwond met een groot mes. Om hem te behandelen wilden de broeders de man naar de ambulance brengen, maar de bewoners wilden dit zelf doen tegen de zin van het ambulancepersoneel in.

Dit is echt bizar. Het ambulancepersoneel was daar om de man te redden. Waarom wilden zijn mede-asielzoekers hen daar niet toe in staat stellen? Wilden ze dat hij zou overlijden ofzo? Merkwaardig.
De man zelf werkte ook niet mee. De situatie liep uiteindelijk zo uit de hand dat het ambulancepersoneel en aanwezige politieagenten zich terugtrokken. Een stuk of 15 agenten waren daarna betrokken bij een actie om de man alsnog te vervoeren, maar ook dat werd tegengewerkt.
En nu komt het: de man had zichzelf geprobeerd te doden uit onvrede over de levensomstandigheden in het asielzoekerscentrum. Je vraagt je af of zijn mede 'vluchtelingen' daarom het ambulancepersoneel tegenwerkten? Hoopten ze dat de dood van de man in positieve aandacht voor hen zou resulteren?
Het is dieptriest dat we ons die vraag moeten stellen, maar het is zeer wel mogelijk dat dit inderdaad zo is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten