Huilende Obama omzeilt Congres voor strengere wapenregulering

De Amerikaanse president huilde heel wat krokodillentranen toen hij vanavond strengere wapenwetgeving aankondigde. 

De Amerikaanse president Obama is de afgelopen jaren steeds ongeloofwaardiger geworden. In 2008 was de hele wereld gecharmeerd van de speeches van de nieuwe president – hij was zo écht! Zo normaal! En, niet te vergeten, álles zou anders worden onder Obama. Hij zou samenwerken met Democraten én Republikeinen om de economische crisis op te lossen, Amerika veiliger te maken en de banden van Amerika met landen in het Midden-Oosten verbeteren.

Helaas gebeurde het tegenovergestelde. Het economische herstel gaat zo traag als een schildpad, de dreiging van terreurorganisaties is groter geworden, en Amerika heeft nauwelijks nog vrienden over in het Midden-Oosten. Allemaal als gevolg van het falende beleid van Obama. Inmiddels hebben de meeste mensen dan ook wel door dat Obama helemaal niet eerlijk en echt is, maar een geslepen politicus die emotie inzet om mensen over te halen.

Vanavond kondigde Obama nieuwe wapenregels aan. Obama (en zijn Democratische partij) willen de verkoop van wapens drastisch aan banden leggen. Dat staat op gespannen voet met de Amerikaanse Grondwet, die het recht op wapenbezit garandeert. De meeste Amerikanen zien dan ook niets in de maatregelen van Obama, en ook in het Congres zou hij geen meerderheid krijgen voor zijn plannen.

Maar daar trekt Obama zich niets van aan – hij voert de maatregelen tóch in, via zogeheten executive orders. Via die omstreden route worden de maatregelen zonder goedkeuring van het Congres ingevoerd. Het spreekt vanzelf dat die sluiproute op gespannen voet staat met de grondbeginselen van de rechtsstaat, maar volgens Obama is het binnen zijn macht als president om dit te doen.

Om zijn woorden kracht bij te zetten, perste Obama er wat krokodillentranen uit. Emotioneel sprak hij over het gevaar van vuurwapens – die ook in Chicago, vertelde hij, veel slachtoffers maken.

Die laatste opmerking werd beloond met luid applaus, maar was onbedoeld ironisch. Chicago heeft de strengste wapenwetgeving van alle Amerikaanse steden, maar heeft de hoogste moordcijfers. Criminelen trekken zich immers niets aan van wapenwetten, terwijl gezagsgetrouwe burgers minder middelen hebben om zich te verdedigen.

De plannen van Obama kunnen op instemming rekenen van het linkerdeel van het politieke spectrum in Amerika, maar de meeste mensen zullen zijn sluiproute om strengere wapenwetgeving in te voeren niet kunnen waarderen. Republikeinse presidentskandidaten hebben dan ook gezegd dat ze de regels direct van tafel zullen vegen, mochten zij in 2016 het Witte Huis betreden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Krijgsman

  Een indrukwekkend optreden van een president die heldenmoed toont tegen de krankzinnige wapenlobby in de V.S. die dagelijks slachtoffers eist.

  1. LantR.fant

   Er zijn mensen die een god vereren. U vereert een aap. Want meer dan dat is Obama niet.

   1. Krijgsman

    Uw bijdrage verraadt een semrig soort racisme. U toont zich als een minderwaardig mens.

    1. LantR.fant

     Vertel eens, waar baseert u dat “racisme” op?

     1. Krijgsman

      Door Obama een aap te noemen uit u vies racisme.

     2. LantR.fant

      @Krijgsman hieronder.
      Ik vroeg u niet om uzelf te herhalen. Ik vroeg u waarom ú het racistisch vindt als ik Obama een aap noem.
      Daar moet dan toch een reden voor zijn?

   2. Beukman

    Even inhakend op wat Krijgsman schrijft. Er zijn twee dingen die ik niet begrijp in je betoogje.

    1) Waarom noem je instemming betuigen “vereren”?
    2) Je noemt Obama een “aap”. Is hij dan geen mens?

    Graag verheldering.

    1. Krijgsman

     Ik twijfel niet aan de authenticiteit van de emotie van Obama en ook niet aan het feit dat mensen die Obama als een aap aanduiden dat doen vanuit een triest racisme. Op DDS worden negers niet zelden aangeduid als apen en ‘zwart geteisem’. Je zou hopen dat deze vorm van racisme in Nederland zou zijn verdwenen maar de Zwarte Piet discussie en dit soort bijdragen zetten ons wat dat betreft weer met beide voeten op de grond: Nederland is een racistisch land.

     1. Terzo

      Ga huilen Brouwenstein Spleet, of nog beter, emigreren, trol.

     2. Krijgsman

      Terzo, u valt hier slechts op in uw totale onvermogen tot een inhoudelijke reactie. Ik denk dat u de inhoudelijke discussie beter kunt mijden. Ik zal u in elk geval negeren.

     3. LantR.fant

      Beantwoord ik Beukman en Krijgsman allebei.
      Aanhangers van Obama dwepen met deze aap. Ligt erg dicht bij het vereren.
      Met “instemmen” probeert Krijgsman nog een ietsje objectiviteit te veinzen.

      Wat ik wel ernstig vind -daarom vroeg ik daar ook op door- is dit:
      In de beleving van Krijgsman zijn donkere mensen op grond van hun huidskleur dus gelijk aan apen.
      Overduidelijk heeft Krijgsman dus een racistische inborst. Hij verdeelt de mensheid in die klassen, niet ik.

      Zo kijk ik niet tegen de materie aan. Volgens mij hebben de meeste apen zelfs een blanke huid en zijn ze overdekt met donker haar.

      Waarin Obama wel sprekend op een aap lijkt is dat hij hij op 2 benen loopt, maar overduidelijk niet in staat is om een land te besturen.
      Tonen van emoties ligt ook dichter bij de dierenwereld, dan bij een president van, nota bene een land als de USA.
      Ik wacht dan ook met spanning of hij in de aanloop naar de volgende presidentsverkiezingen mw. Clinton voor de camera’s gaat vlooien.

   3. toetssteen

    LantR.fant
    Prijswinnaar voor de beste toneelspeler na :

    https://www.youtube.com/watch?v=LmfVs3WaE9Y

  2. toetssteen

   @Krijgsman
   Als u er de zelfmoorden aflaat, de latino afrekeningen onder elkaar in het criminele vlak en idem de rest van de circuits die men ook in Nederland kent, dan liggen de moordcijfers in gebieden waar wapenbezit normaal is, lager dan in Nederland. In gebieden waar wapens verboden zijn hoger.
   O ja als een vrouw een kerel van haar buik afschiet, is dat geen moord, maar zelfverdediging. In Nederland ook wel voorgekomen hoor, mevrouw had van haar vriend een handzaam blaffertje gekregen. Toen ze naast de liftschacht te grazen werd genomen was haar arm net lang genoeg om haar tasje te kunnen pakken. 1 dooie verkrachter 1 gewonde en ik weet niet of nummer drie ooit gepakt is.
   Maar ik begrijp dat u liever condooms uitreikt en ter voorkoming wat messen, want tja het DNA reservoir voorkomt natuurlijk geen herkenning….

   Nou ik verzeker u dat de Yankees dit echt niet zullen accepteren! En dat is niet omdat ze zo triggerhappy zijn; dat zit in de ijlende fantasie van mensen die dol zijn op de realisering van Orwell.

   1. Krijgsman

    U komt op me over als een verwarde man. Mogelijk bedoelde u het satirisch of humoristisch.

  3. JanKorneeldeWit

   Wat een zwetsmajoor is die ‘nieuweling’ krijgermannetje…..

   1. toetssteen

    @JanKorneel
    De waarheid doet hem pijn, dus geeft hij maar liever geen antwoord en valt de boodschapper aan.

   2. V.K.

    -Je bedoeld die krijs-iman?

 2. Wim

  Tranen van een man die de EU met Rusland in een oorlog wil jagen, gevolg miljoenen doden.. Wat een komediant.

  1. toetssteen

   @Wim
   Vergeet Libië niet. Super nu met IS die de dienst uitmaakt. Echt de burgers zijn er blij mee!
   Zie nog die pedante smoel van Killary: we came, we saw, he died, hihihi.

 3. toetssteen

  Dit is net zo geloofwaardig als die nepverpleegster die de dochter van een Arabische ambassadeur bleek te zijn. Snotterde dikke tranen over baby’s die uit couveuses zouden zijn gegooid. Niets van waar bleek later.

  Inzake die wapens, wat Obama wil is dat de overheid exact weet waar ze huis aan huis met dwang wapens op kunnen halen. Yep de gewone burger dus, want outlaws en de overheid hebben toch wel wapens. Exact hoe het in Duitsland van voor de oorlog ging.

  Ik denk niet dat de Yankees dit gaan pikken, en terecht!

  1. Beukman

   Natuurlijk kan jij helemaal niet bepalen hoe geloofwaardig Obama’s tranen zijn. Als de emoties van de man worden getriggerd door de gedachte aan neergemaaide onschuldige kinderen, dan is dat gewoon zo. Relativeren is totaal ongepast, dat hoef ik jou niet te vertellen. De meeste mensen janken als hun hond doodgaat, terwijl een omgekiepte boot met vluchtelingen, women and children included, ze onberoerd laat.

   Los hiervan denk ik dat je gelijk hebt inzake America. Het is een door en door gewelddadig land. Meer dan 10.000 mensen laten elk jaar het leven door vuurwapengeweld. Omdat tegelijk de antieke cowboygedachte diep in de poriën van de Americaan zit dat iedereen het recht heeft om lijf en goed met een gun te verdedigen, en bovendien de NRA-lobby zelfs nog machtiger is dan de tabakslobby (tabak doodt nog veel meer mensen dan vuurwapens trouwens), gaat het Obama niet lukken om structureel iets te doen aan wapenbezit.

   Als cultuurrrelativist heb ik daar wel vrede mee. Wat goed is voor hen, hoeft nog niet goed te zijn voor ons. Of vind jij dat Nederland het voorbeeld van de VS zou moeten volgen?

   1. toetssteen

    @Beukman
    Je ziet Obama op een zeer moment iets bij zijn oog doen. Doen toneelspelers ook als ze niet op bestelling kunnen janken. Kras toch op met de nonsens dat dit hem iets zou doen terwijl Libië onder andere door zijn toedoen een puinbak is geworden.
    Bewijs van Bama’s geraaskal? Zero!

    En het kan me niet schelen welke kleur deze president is, maar hij is de overtreffende trap van Bush en Clinton.

    1. Beukman

     Onzin, jongen. Ik heb je al uitgelegd dat een werknemer van een abattoir best kan huilen om de dood van z’n hond. En dan ga jij vertellen dat zijn tranen niet oprecht zijn? Verdriet laat zich niet relativeren, en jij weet het. Wat je ook van Obama vindt, blijf van zijn tranen af.

     1. Niek Verheyen

      Beukman, het was gewoon theater van het slechtste en meest goedkope soort. Nog slechter en gemaakter dan de MH17 opvoering van Timmermans bij de VN. Pure volksverlakkerij! Ik heb het je al vaker gezegd, dit figuur is wolf en duivel tegelijk in schaapskleren. Ik vrees met grote vreze dat wij dankzij deze bedrieger en democratie-verkrachter een zeer ellendig 2016 tegemoet gaan.

    2. toetssteen

     @Beukman
     Ik ben je jongen niet, dus moven.

 4. toetssteen

  https://www.youtube.com/watch?v=pELwCqz2JfE

  Ik zou dit maar eens goed tussen de oren krijgen om te beseffen dat Obama kolder praat.

 5. Wim

  Een leider die af gaat op zijn emoties is levensgevaarlijk.

 6. Seneca

  Als men niet ziet dat dit toneelspel is, dan dient men zich of rap naar de oogarts te begeven of naar de psychiater te gaan. Brouwenstein is gereïncarneerd als Krijgsman en ook Beukman doet – zoals gewoonlijk – een duit in het zakje. Jammer dat Obama geen Jood is, dan had Beukman weer zijn ‘gerechtvaardigde’ kritiek van zich kunnen afschrijven. Men denkt dat Obama begin 2017 het witte huis verlaat, geloof dat maar niet. Hij heeft zoals vanaf het begin zijn opzet is geweest, een prachtige oorlog veroorzaakt en daardoor kan hij niet opgevolgd worden. Inmiddels probeert hij door deze glycerinetraantjes een wet er door te drukken waardoor de Amerikaan zich niet meer kan verdedigen tegen tuig. Hetzelfde is gebeurd in Europa en wij zien het resultaat.

  1. Beukman

   Goddank is Obama niet ook nog eens een jood; dat hij “zwart” is wordt hem op DDS al genoeg aangewreven.
   Wat het “doordrukken” van die wet betreft: zoveel stelt dat niet veel voor hoor. Hij wil in de eerste plaats bestaande wetten beter gaan handhaven, het bemoeilijken om zonder vergunning een vuurwapen te verkopen, en beter antecedentenonderzoek verrichten.
   En daar ben jij op tegen?

   Van je opmerking over 2017 begrijp ik geen hout. Graag verduidelijking.

   1. toetssteen

    @Beukman
    Ben jij nou zo wereldvreemd of speel je het? Meen jij nou werkelijk dat dat registreren het aantal doden zal doen afnemen?
    Maffiafiguren en ander onguur spul laat natuurlijk helemaal niet registreren, dus van die zijde zal het geweld gewoon doorgaan. En als je dan ook nog eens John sixpack ontwapent, zal het aantal doden door het dak gaat.
    Kijk nu eens sec naar het aantal doden in de VS(dus laat de zelfmoorden eraf, de zelfverdediging, de keren dat de politie zichzelf en/of de burgerij moet verdedigen en je zult zien dat het aantal moorden in de VS zelfs iets lager ligt dan in Nederland.
    En dat gejank om dode kindertjes waarvan de ouders zo stom waren om een geladen pistool binnen kinderhandjes te leggen, dat is de schuld van die ouders, niet van dat pistool. Bovenaan en onderaan de trap zet je traphekjes als je kinderen hebt, je zorgt dat als je in een flat woont er op het balkon geen opstapjes staan.
    Wat Obama wil en dat begrijp Joe als geen ander, is bij de gewone burger uiteindelijk de wapens weghalen zodat hij/zij a sitting duck is en de overheid alles kan doen wat zij wil.
    Het is niet voor niets Beukman dat er nota bene binnen de top van het leger onrust is ontstaan.

    Zo, stop nu je hoofd maar weer terug in het zand.

    1. Krijgsman

     Toetssteen is het wellicht met de vuurwapenlobby in de V.S. dat de veiligheid onder de burgers eerder is gediend met meer dan minder wapens. Tegen dat soort logica is geen kruid gewassen.
     Obama gaat uit van de cijfers die tenminste ook aantonen dat er de laatste jaren sprake is van een schrikbarende stijging van het aantal vuurwapendoden in de V.S. Elk normaal mens laat zich door dit soort gegevens leiden.
     Mensen die sneren over dat ‘gejank over dode kindertjes’ doen er goed aan hun eigen ziel te ondrzoeken.

     http://www.nytimes.com/2015/09/01/us/murder-rates-rising-sharply-in-many-us-cities.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

     1. Beukman

      “The results have often been devastating. Tamiko Holmes, a mother of five, has lost two of her nearly grown children in apparently unrelated shootings in the last eight months. In January, a daughter, 20, was shot to death during a robbery at a birthday party at a Days Inn. Six months later, the authorities called again: Her only son, 19, had been shot in the head in a car — a killing for which the police are still searching for a motive and a suspect.”

      “Hadden die mensen zelf maar een vuurwapen moeten dragen, dan hadden ze nu nog geleefd, zal Steen ongetwijfeld zeggen.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.