Jitse Akse de ISIS-doder wordt een grote internetheld

Geen categoriejan 16 2016, 8:00
Volgens het Openbaar Ministerie is deze man een moordlustige crimineel, maar het internet weet beter: Jitse Akse is een regelrechte held.
Gisteren berichtten we al andermaal over de heldhaftige Fries Jitse Akse. Net als de legendarische Friese strijder voor hem - Grutte Pier - weet namelijk ook Jitse van wanten. In z'n eentje ging de ex-militair op weg naar Syrië om daar samen met de Koerden van de YPG te vechten tegen de moordlustige Allah akbar-brigade genaamd ISIS.
Wat er gebeurde toen hij weer in Nederland kwam? Hij kreeg er helaas niet het lintje wat hij verdiende. Wat wel gebeurde: het Openbaar Ministerie klaagde hem aan voor moord. Want Nederland mag de Koerden dan momenteel wel bewapenen, maar zelf met de Koerden meevechten kan je kennelijk dan weer straf opleveren. In Raqqa lachen ze zich helemaal suf met hoe Nederland met diens meest gevreesde en meest geharde ISIS-vreters omgaat.
Maar justitie in Nederland is onvermurwbaar: Barbertje moet hangen. Gelukkig denkt Nederland heel anders over deze rare actie. De Facebookpagina "Justice for Jitse Akse" werd gisteren in allerijl opgericht om deze man - die natuurlijk een held is - een hart onder de riem te steken:

Steun Jitse, taggen mag en delen uiteraard ook. Nederland laat je horen.

#JusticeforJitse

Aldus de bescheiden verklaring van de oprichter. Desalniettemin hebben reeds duizenden mensen de pagina geliked:
Steun jij Jitse ook? Twijfel dan geen seconde, en kom in actie! Laat Jitse niet stikken, want mensen die ISIS-strijders naar de eeuwige jihadvelden sturen zijn geen criminelen. Dat zijn helden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten