Nazaat Albert Heijn opgepakt in Indonesië vanwege drugsbezit

Geen categoriejan 23 2016, 21:00
Djaï Heijn is gearresteerd in Indonesië. De reden? Drugsbezit.
Djaï is de zoon van Ronald Jan Heijn die op zijn beurt de zoon is van Gerrit Jan Heijn, de patriarch van de Heijn-familie die in 1987 ontvoerd en vermoord werd. De familie Heijn heeft dus nogal wat meegemaakt. Djaï zelf woont al jaren op Bali.
Djaï heeft het daar ontzettend naar zijn zin, maar er is wel één probleem: hij houdt blijkbaar nogal van een jointje op zijn tijd. In Nederland is dat prima, maar in Indonesië zijn alle drugs verboden. Daarnaast maakt de wet geen onderscheid tussen softdrugs en harddrugs. Dit betekent dat Djaï een jarenlange celstraf tegemoet kan zien.
En dat alleen maar omdat hij 224 gram marijuana in zijn bezit had.
Volgens De Telegraaf had Djaï werkelijk een droomleven tot hij gearresteerd werd.

Djaï voelt zich in de achtduizend inwoners tellende cultuurstad als een vis in het water. Zijn geld verdient hij met het geven van spirituele trainingen over de ‘gebalanceerde innerlijke natuur’ en andere astrologische projecten. Op internet prijst hij onder meer zijn ‘befaamde zonnekrachtactivering’ aan. „Even je energie opladen en reinigen”, luidt een zweverige beschrijving van zijn werkzaamheden. „Ik begeleid je in het harmonieuze energieveld.”

Nou wordt het natuurlijk een stuk duidelijker waarom Djaï niet vies is van een joint op zijn tijd -- je moet wel als je zo zweverig wilt worden -- maar het is niet zo handig van hem dat hij dat doet in Indonesië, een land dat bepaald niet bekend staat vanwege zijn tolerante drugsbeleid. Sterker nog, drugshandelaren en -smokkelaars worden er met enige regelmaat geëxecuteerd. Dat is weer eens wat anders dan een boete.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten