Trump: Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un verdient respect omdat hij zijn rivalen knap heeft uitgeschakeld

Geen categoriejan 10 2016, 18:00
De man die volgens zichzelf de grote favoriet is om de Republikeinse presidentsnominatie binnen te slepen, miljardair Donald Trump, heeft zichzelf weer eens belachelijk gemaakt.
Hoe? Door voor de zoveelste keer op positieve wijze te spreken over een buitenlandse dictator.
Waar Trump eerder vriendelijke woorden had voor de Russische autocraat Vladimir Poetin, voegt hij daar vandaag aan toe dat hij ook behoorlijk veel respect heeft voor Kim Jong-Un, de Noord-Koreaanse dictator die zijn volk onderdrukt, uithongert, en massaal in concentratiekampen stopt.

“If you look at North Korea, this guy, he’s like a maniac, OK?” Trump said at a rally in Ottumwa, Iowa, on Saturday.
“And you’ve got to give him credit: How many young guys — he was like 26 or 25 when his father died — take over these tough generals and all of a sudden, you know, it’s pretty amazing when you think of it. How does he do that?” he added.

“Even though it is a culture, and it’s a culture thing, he goes in, he takes over, he’s the boss. It’s incredible.”

Met andere woorden, Trump noemt Kim Jong-Un een maniak (wat nogal zacht uitgedrukt is), maar voegt daar aan toe dat hij veel respect heeft voor de manier waarop de jonge dictator aan de macht is gekomen. Dat is in zijn eigen bijna ongelooflijk, "iets wat niet veel jonge mannen kunnen."
Dat klopt natuurlijk. Helaas vergeet die andere maniak -- ik heb het natuurlijk over Trump zelf -- dat Kim daar eerst en vooral in geslaagd is omdat hij de Gestapo-organisatie van zijn vader geërfd heeft en zijn rivalen één voor één ter dood veroordeeld heeft. Zie de wijze waarop hij is omgegaan met zijn bloedeigen oom.
Je zou erom lachen als Trump niet zo'n serieuze kans had om de Republikeinse presidentskandidaat te worden (overigens denk ik nog altijd niet dat hij dat wordt, die race gaat naar mijn mening tussen Ted Cruz en Marco Rubio, maar we zullen het zien).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten