Vader van 5-jarig jongetje heeft hartaanval. Wat het jongetje dan doet is ongelooflijk

Geen categoriejan 10 2016, 19:00
Het zal je als 5-jarige maar overkomen: je bent lekker aan het spelen als je ziet dat je vader ineens naar zijn borstkast grijpt, waarna hij neervalt.
Dat is precies wat Kevin onlangs overkwam. Het dappere jongetje twijfelde geen moment: hij begreep dat er iets mis was, stapte op zijn fiets, en ging op pad om zijn moeder te vinden, die heel ergens anders was.
Een voorbijganger, Jean-François Pinot, legt uit dat hij om 22:30 uur door zijn buurt reed toen hij opeens "een kleine jongen met slippers en een pyjama aan" op zijn fiets zag zitten. Jean zette zijn auto vervolgens stil, waarna hij het jongetje stopte en hem vroeg waar hij in vredesnaam mee bezig was.
Het was Jean niet helemaal duidelijk wat het probleem precies was, maar hij dacht te begrijpen dat de 58-jarige vader van Kevin in elkaar was gestort en op de grond lag zonder dat iemand hem kon helpen. Logischerwijze contacteerde de automobilist onmiddellijk de politie.
Het enige probleem? Kevin kon niet goed uitleggen waar hij woonde:

"De woorden van het jongetje waren enigszins verwarrend, wat normaal is op zijn leeftijd. We konden niet goed begrijpen waar hij woonde en waar zijn moeder precies was."

De politie ging toen op zoek naar andere informatie. Godzijdank hadden ze na een half uur het huis van Kevin gevonden. Daar aangekomen zagen ze dat Kevins vader nog steeds op de grond lag, bewusteloos. Hij werd meteen behandeld en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij ongelooflijk genoeg bijkwam.
Moeder Djénéba Godin werd later ook gevonden, waarna ze haar informeerden over wat er gebeurd was. Zij was -- dit behoeft geen nadere uitleg -- natuurlijk bijzonder trots op haar 5-jarig zoontje, maar ze was Jean óók bijzonder dankbaar omdat ze ervan overtuigd is dat haar echtgenoot vrijwel zeker gestorven was als hij niet had ingegrepen en de politie had ingeschakeld:

"Jean heeft niet alleen het leven gered van mijn man -- die afgelopen donderdag uit het ziekenhuis werd ontslagen -- maar ook het leven van mijn zoon."

Jean en Kevins ouders hebben afgesproken dat ze binnenkort eens een middagje met elkaar gaan koffiedrinken. Dat lijkt me wel zo gepast, inderdaad.
Dan is het nu tijd voor de afsluitende vraag: wie is de grootste held, de kleine Kevin of de volwassen Jean?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten